满分5 > 高中英语试题 >

Years ago there was a group of kids who ...

Years ago there was a group of kids who would hang around at some local ponds(池塘) in the woods near their houses in Warwick, Rhode Island. In summer they caught frogs and fish. When winter arrived they couldn’t wait to go skating. Time passed, and the ponds became the only open space for the kids to enjoy themselves in that neighborhood.

One day a thirteen-year-old boy from this group of kids read in the local newspaper that a developer wanted to fill in the ponds and build over a hundred small houses called apartments. So the boy went door to door and gathered more than two hundred signatures to stop the development. A group of citizens met and decided to support him.

At the meeting of the town planning organization,the boy was quite nervous at first and spoke very softly. But when he saw the faces of his friends and neighbors in the crowd and thought about what was happening to their favorite ponds,his voice grew louder. He told the town officials that they should speak for the citizens. He also insisted that they should leave enough space for children. A few days later,the developer stopped his plan.

Nine years later, when that teen was a senior in college, he was informed that the developer was back with his proposal to build apartments. Now twenty-two years old, he was studying wetlands ecology. He again appeared before the town planning organization. This time as an expert, he used environmental protection laws to explain restrictions on development in and around wetlands and the knowledge of wetlands ecology to help to improve the development. Finally some apartments were built, but less than half the number the developer wanted. The ponds where those kids used to hang around were protected by a piece of natural land, and are still there today.

1.The kids liked to ___________ at the local ponds in winter.

A. make a snowman                B. throw snowballs

C. go skating                    D. go skiing

2.The boy thought that the town officials should be ___________ for the citizens.

A. responsible      B. modest       C. anxious         D. thankful

3.Which statement is true according to the passage?

A. The apartments were built as the developer had planned.

B. The grown-up boy helped to protect the wetlands as an expert.

C. The developer stopped the boys plan at the meeting years ago.

D. The ponds were filled in and some apartments were built on them.

4.The underlined word restrictions in the last paragraph probably means________.

A. rules           B. plans

C. advantages      D. limitations

 

1.C 2.A 3.B 4.D 【解析】 试题分析:本文以时间为顺序,讲述了一个大学生从少年时期就为保护童年时玩耍的池塘而斗争的故事。 1. 细节理解题。A堆雪人;B扔雪球;C去滑雪;D去溜冰。根据文章的第一段的倒数第二句“When winter arrived they couldn’t wait to go skating”可知孩子们冬天喜欢滑雪。C项表述符合文意,故选C。 2.A 推理判断题。A负责的;B谦虚的;C焦急的;D感激的。根据第三段的“He told the town officials that they should speak for the citizens.”可知男孩认为政府官员应该为市民负责。responsible符合文意,故选A。 3.B 推理判断题。根据第三段的最后一句“A few days later,the developer stopped his plan.”可知A项和C项表述不正确;根据第四段的第三句和第四句“knowledge of wetlands ecology to help to improve the development.He again appeared before the town planning organization. This time as an expert, he used environmental protection laws ...”可知B项表述正确;根据最后一段的最后一句“he ponds where those kids used to hang around were protected by a piece of natural land, and are still there today.”可知D项表述不正确,故选B。 4.D 猜测词义题。A规则,法规;B计划;C优点,长处;D限制,局限。根据下文的“Finally some apartments were built, but less than half the number the developer wanted.”可知他利用环境保护法来解释为什么要限制湿地及其周边的建设。划线的词和limitations意义相近,故选D。 考点:考查科普环保类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面的征友信。假如你是湘南中学的李华,愿意与写信人交朋友。请根据以下要点写一封回信,介绍个人的基本情况和学校生活。要求:1)介绍个人基本情况不少于3条信息,如年龄、性别、性格、爱好等;学校生活也不少于3条信息,如作息时间、班级大小、学习课程等;2)词数:100左右,信的开头和结尾已给出,不计入总词数;3)将回信写在答题卡上。

Dear friend,

Hi! My name is Jack. I am a high school student in the UK. I’m 17, an active and easy-going boy. I like ball games and surfing the Internet very much. School here starts at 9 a.m. and ends at about 3:30 p.m.. Our class is small, only 29 students or so. We have to move to different classrooms for different classes. Besides the main subjects, we can choose other subjects like Woodwork and German. Right now, I’m busy preparing myself for the A-level exam.

Please write and tell me about yourself and your school life if you are willing to be my pen friend.

Best wishes,

Jack

Dear Jack,

Hi, I am Li Hua from China. I am very glad to be your pen friend. I study in Xiangnan High School….

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

 

查看答案

回答问题 (共4小题;满分10分)

Once upon a time, there was a poor boy working for a king day and night, but the king treated him badly. Every day, the boy went cold and hungry, so he ran away. Then one day, he met a big lion in the desert. The lion looked angry and the boy was afraid. He was about to run away when the lion said, “I am angry because there is a thorn(刺) in my foot.” “Don’t worry. I will help you.” So the boy sat down and helped to pull the thorn out. From then on, they became good friends.

One day, the king went hunting in the desert and he caught the lion! He threw it into a net. On his way back he saw the boy and caught him as well. “I will punish you for running away. I will throw you to the lion’s den(兽窝)!” said the king angrily. So he did! But to the king’s surprise, when the lion saw the boy, it lay down and smiled. The boy smiled too and put his arm around his friend. Greatly moved, the king let the boy and the lion go.

1. Why did the boy run away from the king? (回答词数不超过8个, 该题2分)

____________________________________________________________________

2.What did the boy do for the lion when he saw it for the first time? (回答词数不超过8个, 该题3分)

____________________________________________________________________

3.What did the lion do when the boy was thrown to its den? (回答词数不超过9个, 该题2分)

____________________________________________________________________

4.What have you learnt from the story? (回答词数不超过12个, 该题3分)

_____________________________________________________________________

 

查看答案

摘录信息 (共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下列短文,根据所读内容在文后小题的空格里填上适当的单词或短语,并将答案转写在答卷上。注意每空不超过三个单词。

Colors can affect our feelings. Generally, they can be divided into four kinds. They are calm colors, warm colors, energetic colors and strong colors.

Calm colors  Some colors make us feel calm and peaceful. Blue is one of those colors. Blue can also represent sadness, so you may say “I’m feeling blue” when you are feeling sad. White is another calm color. It makes you feel calm and peaceful.

Warm colors  Some colors can give you a happy and satisfied feeling. Colors like orange or yellow belong to these. Orange represent joy. It can bring you success and cheer you up when you’re feeling sad. Yellow is the color of the sun and wisdom, too.

Energetic colors  When you feel tired or weak, you should wear energetic colors, such as green. Green can give you energy as it is the color of nature and represent new life and growth.

Strong colors  Anyone who needs physical or mental(精神的) strength should wear red clothes. Red is the color of heat and represent power and strong feelings.

 

1.   :    Colors and  2.    

 

3.__________

Feelings

4.__________

calm colors

calm and peaceful

5.__________

white

warm colors

6.__________

orange

7.

8.       colors

energetic

9.__________

strong colors

10.__________

red

 

查看答案

Do you love your holidays but hate the increase weight that follows? Your are not alone.

Holidays are happy days with pleasure and delicious foods, Many people, however, are worried about the weight that comes along with these delicious foods.

With proper planning, though, it is possible to control your weight. That idea is to enjoy the holidays but not to eat too much. You don’t have to turn away from the foods that you enjoy. The following suggestions may be of some help to you.

Do not miss meals. Before you leave home for a feast(宴会), have a small, low-fat snack(小吃). This may help to keep you away from getting too excited before delicious foods. Begin with clear soup and fruit or vegetables. A large glass of water before you eat may help you feel full. Use a small plate; a large plate will encourage you to have more than enough.

Better not have high-fat foods. Dished that look oily or creamy have much fat in them.

Choose lean meat(瘦肉). Fill your plate with salad and green vegetables.

If you have a sweet tooth, try mints(薄荷) and fruits. They don’t have fat content as cream and chocolate .

Don’t let exercise take a break during the holidays. A 20-minute walk after a meal can help burn off excess(过多的) calories.

1. Holidays are happy days with pleasure but they may        .

A. bring weight problems

B. bring you much trouble in your life

C.make you worried about your foods

D. make you hate delicious foods

2. In order to really enjoy your holidays without putting on weight, you had better     .

A. drink much water and have vegetables only

B. not eat the food in high fat

C. no t accept invitations to feasts

D. turn away from delicious foods

3. According to the passage,      is a necessary part to stop you from putting on weight.

A. vegetables              B. water

C. calories of energy     D. physical exercise

4.Many people can’t help putting on weight after the holidays because they       .

A. enjoy delicious foods

B. go to many feasts

C. can’t control themselves  .

D. can’t help turning away from the foods

5.What is the main idea of the passage?

A.how to eat properly during holidays

B. what you should remember in a feast

C. how to control your weight during holidays

D.the benefits of doing sports during holidays

 

查看答案

The Internet has become part of teenage life. There’s a report on 3375 students in seven Chinese cities. It says that 38% of them believe they use the Internet often. While most of them get useful information and use the Internet to help in their studies, some are not using it in a good way. Many are playing online games too much. A few even visit websites they should not look at. Bad things can happen if young people spend too much time on the Internet.

In order to help young people use the Internet in a good way, a textbook has been used in some Shanghai middle schools this term. It uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet. It gives useful advice such as it’s good to read news or find helpful information to study. Some students also make online friends.

Teachers and parents all think the book is a very good idea. It will teach students how to be a good person in the online world. It will be a guide for teens using the Internet and keep students away from bad sites.

1.The report shows that ____ of the 3375 students are playing online games too much.

A. 38%    B. most   C. many    D. a few

2. How does the textbook teach students?

A. With real examples. B. With pictures.

C. With music.        D. With tapes.

3.Which of the following useful advice is NOT mentioned in the passage?

A. Read news.   B. Find information.

C. Make friends.  D. Watch films.

4.What do teachers and parents think of the textbook?

A. It’s a very good idea.

B. It’s a foolish idea.

C. It keeps students looking at bad sites.

D. It can’t teach students how to be good.

5.From the passage , we know that         .

A. all the students can use the Internet in a right way

B. when the teenagers use the Internet, they dont need any guidance

C.The Internet plays an important part in teenagers lives

D.The Internet can always be good for teenagers

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.