满分5 > 高中英语试题 >

Sam Berns wasn’t like any other boy. He ...

Sam Berns wasn’t like any other boy. He was 17 and he had an aging disease known as progeria.

“Even though I have many difficulties in my life, I don’t want people to feel bad for me,” Sam said during a TED talk.

Progeria affects approximately one in every 4 million to 8 million newborns. Right now, there are only about 200 children living with it worldwide. The genetic(基因的) change tied to it causes those with the disease to produce the protein progerin, which blocks normal cell function.

His view on life is extremely inspiring. He had to face challenges no one else could even dream of. As children with progeria age rapidly, they suffer from a loss of body fat and hair and an inability to gain weight. That didn’t keep Sam down, though.

“All in all, I don’t waste energy feeling bad for myself,” Sam said. “I surround myself with people that I want to be with. And I keep moving forward.”

This boy from Boston was so amazing, famous people and athletes wanted to take him under their own. Last Saturday night could have been an amazing moment for Sam. One of his favorite teams, the New England Patriots, wanted to make him their honorary captain during a playoff game.

Instead, it just was’t meant to be. Sam passed away before he had a chance to stand next to his team, so they held a moment of silence before the game for him.

Sam’s unbelievable view on life, and his deep effect on others, is hard to forget. He was presented with so many challenges in life but he wasn’t afraid to face them. Be more like Sam, this wonderful teen. Surround yourself with positive people, love them and move forward.

1.We can infer from the passage that Sam Berns was ________.

A. very fat     B. very thin

C. good-looking  D. young-looking

2.According to the passage, Sam Berns was a boy ________.

A. of great intelligence

B. of complete failure

C. with an optimistic view on life

D. with a passive view on life

3.What does the underlined word “it” in paragraph 3 mean?

A. Cell.   B. Change.   C. Progerin.   D. Progeria.

4.What is the main purpose of this passage?

A. To praise Sam Berns for his hardwork.

B. To show how famous Sam Berns was.

C. To encourage readers to live a positive life.

D. To show how Sam Berns dealt with challenges.

 

1.B 2.C 3.D 4.C 【解析】 试题分析: 本文讲述了Sam -一个患有儿童早衰症的17岁的少年,他从不感觉自己很糟糕,他勇敢地面对生活中的各种挑战,并且他总是和积极的人交朋友,一直往前行进。 1. 细节理解题。从文中第四段As children with progeria age rapidly, they suffer from a loss of body fat and hair and an inability to gain weight.当患有儿童早衰症的孩子们年纪快速增大时,他们会遭受身体的脂肪和头发的减少而且没有再增重的能力。可知选B。 2.His view on life is extremely inspiring.他对生活是极其鼓舞人心的。以及第五段“All in all, I don’t waste energy feeling bad for myself,”总之,我不会浪费精力来觉得自己很悲惨的,And I keep moving forward.” 我会坚持向前迈进。这些都可以看出Sam 是一个对生活乐观积极的男孩。故选C。 3.Progeria affects approximately one in every 4 million to 8 million newborns. Right now, there are only about 200 children living with it worldwide. Progeria在每四百万到八百万的新生儿中影响大约一个,现在,全世界有200个儿童患有Progeria,故The genetic(基因的) change tied to it causes此句中的It指的是Progeria,故选D。 4. 主旨理解题。从文中最后一段Be more like Sam, this wonderful teen. Surround yourself with positive people, love them and move forward.多像Sam,这个棒棒的青少年。让你周围充满积极的人,爱他们并且要不断前行。再结合全文讲述的Sam的事例,可知选C 考点:考察人物教育类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Over years, I’ve been teaching kids about a simple but powerful concept-the ant philosophy. They have an amazing four-part philosophy. First, ants never _______. If they’re headed somewhere and you try to stop them, they’ll look for another __________. Second, ants think about winter and summer. That’s an important _________. You can’t be so naïve as to think summer will last forever. So ants are gathering in their winter ________ in the middle of summer. Think ahead. The third part is that ants think summer all winter. During the winter, they ________ themselves, “ This won’t last long; we’ll soon be out of here.” They can’t ____ to get out. Last, how much will ant gather during the summer to prepare for the winter? All that it ______ can. What a great philosophy to have- the ant philosophy: never give up, look ahead, stay ____ and do all you can.

1.A. quitB. returnC. escapeD. advance

2.A. antB. warC. wayD. cave

3.A. planB. attitudeC. policyD. opinion

4.A. strawB. fruitC. clothingD. food

5.A. warnB. enjoyC. remindD. teach

6.A. offerB. waitC. expectD. manage

7.A. recentlyB. possiblyC. largelyD. generally

8.A. positiveB. activeC. considerateD. negative

 

查看答案

Without a shadow of a doubt, my grandfather is the single most influential person in my life. He was more than just my grandfather and I’m proud to say, my _________.

As a child there was no safer place than the security of his lap. I would watch horror movies on TV from behind his recliner. The monsters wouldn’t dream of _______ me there! He taught me how to appreciate beautiful foods. I remember, at age 5. __________ on a chair by the stove as he taught me how to make scrambled eggs.

He was warm, loving, firm and straightforward. He had a ________ of accepting whatever came his way with no _________ than a shrug. His deep faith carried him through what life had to offer.

He loved baseball ( especially the Pittsburgh Pirates- except when they ________ a game! ). He would often have one game on television while listening to another on his radio and he could tell you what was going on in both games. When he __________ 90, his other grandson, Bill, gave him an autographed photo of Willie Stargell, his favorite Pirate player. He was so __________ of that birthday present.

He was seldom sick. He just wouldn’t _______. Various family members often joked that he would be pushing all of us around the block in wheelchairs as he jogged. Some people have a small garden in their backyard. My grandfather had a huge ________. He would grow some flowers and vegetables. He always had something to do and it was __________ done well. Whenever anything was broken, it was taken to my grandfather.

At the age of 92 , he __________. Father of three, grandfather of three, great-grandfather of ten, friend of countless individuals, this remarkable man touched all of our lives and we are better for the experience.

I love you, grandpa.

1.A. grandpaB. friendC. colleagueD. opponent

2.A. coming  forB. rushing toC. moving aboutD. turning to

3.A. jumpingB. lyingC. climbingD. standing

4.A. dayB. placeC. wayD. time

5.A. longerB. moreC. lessD. better

6.A. delayedB. called offC. lostD. gave up

7.A. nearedB. passedC. grewD. turned

8.A. proudB. tiredC. excitedD. crazy

9.A. give upB. slow downC. send awayD. take in

10.A. kitchenB. libraryC. towerD. garden

11.A. rarelyB. scarcelyC. alwaysD. merely

12.A. passed awayB. passed outC. passed throughD. passed down

 

查看答案

I don’t think our earth will be destroyed as described in the film 2012.

- _____. It’s only a science fiction film.

A. That’s terrible.     B. Don’t mention it.

C. I hope not.          D. I can’t agree more.

 

查看答案

The soldier rushed into the cave, his right hand ____ a gun and his face ____ with snow.

A. held; covered     B. holding ;covering

C. holding; covered   D. held; covering

 

查看答案

With no one looking after my son, I have no choice but ____ this chance to go abroad.

A. giving up        B. give up

C. to give up         D. gave up

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.