满分5 > 高中英语试题 >

It was already dark when an old man came...

It was already dark when an old man came to a small town. He found an inn and wanted to stay there for the night. After he had gone to his room, the owner said to his wife, “Look at his bag, dear. I’m sure there are lots of valuable things in it. I want to steal it when he is asleep.”

“No, no,” said the woman. “He must look for his bag tomorrow morning. Then he’ll take you before the judge.” They thought and at last the woman had an idea. “We have forgetful grass,” said the woman, “Why not put some into his food? If he has the food, he will forget to take his bag away.” “How clever you are!” said the owner, “Don’t forget it when you prepare supper for him.”

The old man had the food with the forgetful grass and went to bed. The next morning, when the owner got up, he found the door was open and the old man had left with his bag. He woke his wife up and said angrily, “What a fool! Your forgetful grass isn’t useful at all.”

“No, no,” said the woman. “I don’t think so. He must forget something.”

“Oh, I’ve remembered!” The owner cried out suddenly, “He forgot…”

1.The old man came to the inn _______.

A. in the morning B. in the afternoon  C. in the evening D. at night

2.The owner and his wife wanted to _______.

A. get the man’s bag          B. steal the man’s money

C. make the man pay them more D. hide the man’s bag

3.The owner and his wife put the forgetful grass into the food because _______.

A. the old man always forgot something

B. they wanted to make the food better

C. they hoped the old man would leave the bag in the inn

D. they wanted to know if the grass was useful

4.According to the passage the old man forgot _______.

A. to take his bag away

B. to tell the owner when he left

C. to close the door when he went to sleep

D. to pay them the inn money

 

1.C 2.A 3.C 4.D 【解析】 试题分析:一个老人到一个小镇时天色已晚,他找到了一个旅馆,决定在那里过夜。旅馆老板想把老人的包据为己有,他在老人的饭里放了一种能让人遗忘事情的草。结果,老人忘记支付住宿费就离开了。 1.细节理解题。根据第一段“It was already dark when an old man came to a small town. He found an inn...”可知,当老人来到一个小镇时天色已晚,老人找了一家旅馆,准备在那里过夜;根据第二段最后“Don’t forget it when you prepare supper for him.”可知,老人还没有吃晚饭,说明老人是在傍晚来到旅馆的,故选C。 2.2】细节理解题。根据第一段“I’m sure there are lots of valuable things in it. I want to steal it when he is asleep.”可知,旅馆老板认为老人的包里有贵重物品,他想把老人的包偷走,文中并未提到他们想偷老人的钱,故选A。 3.题3】细节理解题。根据第二段“If he has the food, he will forget to take his bag away.”可知,旅馆老板的妻子认为,如果老人食用了能让人忘掉事情的草,他就会忘记把他的包带走,故选C。 4.4】推理判断题。根据第三段“the old man had left with his bag”可知,老人走时把包带走了,排除A;根据“he found the door was open”可知,老板第二天早上发现门是开着的,老人已经离开,排除C;根据第三段“when the owner got up, he found the door was open and the old man had left with his bag”可知,老人第二天早上没有跟老板打招呼就直接离开了旅馆,更让老板夫妻俩惊讶的是,老人竟然忘记支付住宿的费用了,故选D。 考点:故事类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

假如你是李华,请代表全班同学给老师写一封信。内容要点如下:

课堂上您的微笑, 给了我们信心(confidence).

若您的课再生动,有趣些, 我们会更加喜欢您。

我们都很优秀,希望得到您更多的表扬(praise)。

请多给我们一些建议,少一些命令。

您工作一向很努力,要学会休息,注意保重身体。

词数:100词左右。用第一人称写,开头已给出,不计入总词数。

Dear teacher,

As your student, I’d like to give you some suggestions on behalf of all my classmates.

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

Best wishes to you!

Yours,

Li Hua

 

查看答案

Sally Ride was born on May 26th, 1951, in California. She started to play tennis at the age of 10 and became a good tennis player. But later, she thought she was not good enough to become a successful tennis player and then gave it up.

At the age of 22, she got a doctor’s degree. She was looking for a job when she read about NASA’s call for astronauts. More than 8,000 people wanted to join in the space program, but only Sally and other thirty-four other people were accepted.

After joining NASA in 1977, Sally Ride accepted training. She enjoyed flight training so much that flying became her favorite hobby. In 1983, Sally Ride became the first American woman in space on the shuttle Challenger ( STS-7)(挑战者号航天飞机). Her next flight was an eight- day task in 1984 on Challenger ( STS41-G ).

Sally Ride retired from NASA in 1987, then started an Internet-based NASA project. Sally Ride has received many awards, including the Jefferson Award for Public Service, the Woman’s Research and Education Institute’s American Woman Award.

1.When was Sally Ride born? ( no more than 7 words )

_____________________________________________

2. How many people were accepted in the space program? ( no more than 4 words )

___________________________________________________________

3.What happened to Sally Ride in 1983? ( no more than 13 words )

____________________________________________________________

4. What did Sally Ride do after she retired from NASA ? ( no more than 7 words )

_____________________________________________________________

 

查看答案

Maybe you are an average student. You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here’s how.

1).Plan your time carefully. When you plan your week, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. Don’t forget to set aside enough time for entertainment. A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.

2).Find a good place of to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject.

3) Make good use of your time in class. Listen to everything the teachers say. Really listening in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.

4). Study regularly. When you get home from school, go over your notes. Review the important points that your teacher mentioned in class. If you know what your teacher is going to discuss the next day, read that material. This will help you understand the next class. If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will remember it longer.

5). Develop a good attitude about tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don’t pass a test, so don’t be over worried.

There are other methods that might help you with your studying. You will probably discover many others after you have tried these.

How to become a better student

General methods

How to

Advantages

Plan your time carefully

Make a list

Force you to realize1.     is happening to your time

Make a 2.

 

Find a good place to study

Free of everything but

Study3.

 

You can4.       on the subject

Make good use of your

time in class

Listen to everything the

teachers say

Really listening in class means5.              work later.

Taking 6.

 

Study regularly

7.      your notes

Help you8.     it better, remember it longer

Read the new material

Develop a good attitude

about test

Don’t  be 9.         worried

Remember your new10.

 

查看答案

We are all busy talking about and using the Internet, but how many of us know the history of the Internet?

Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time, computers were large and expensive. Computer networks didn’t work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through another part. In this way, computer network system would keep on working all the time.

At first, the Internet was only used by government, but in the early 1970s, universities, hospitals, and banks were allowed to use it too. However, computers were still expensive and the Internet was difficult to become cheaper and easier to use. Scientists also developed software that made “surfing” the Internet more convenient.

Today it is easy to get-on-line and millions of people use the Internet every day. Sending e-mails is more and more popular among students.

The Internet has now become one of the most important parts of people’s life.

1.The Internet has a history of ______ years.

A. more than 40       B. less than 30

C. more than 60       D. more than 50

2.Scientists set up a new network system to ______.

A. make the computer cheaper   B. use the computer widely

C. make the computer go well   D. develop new software

3.When did the Internet begin to be used in hospitals?

A. In the 1960s.       B. In the 1970s.

C. In the 1980s.        D. In the 1990s.

4.In the 1960s, if one computer in the network broke down, the whole network ______.

A. still worked        B. stopped to work

C. stopped working.    D. began to work

5.The best title of the passage is ______.

A. How to Surf the Internet

B. How to Use the Internet

C. When was the Internet set up

D. The History of the Internet

 

查看答案

When the musical sound rings you, you immediately reach for your pocket ready to have a chat. But although you probably use it all the time, have you ever thought about the manners related to talking on the phone? If you haven’t, here are some tips to guide you.

●Always give the person you are calling plenty of time to get to the phone before you hang up. If the person who answers is not the one you want, give your name and ask if you may speak to the person you want.

●Think about the time you call people. Try not to call too early in the morning (before about 9:00) or too late at night (after about 9:30). Also try not to call at mealtimes.

●If you go by plane to visit your relatives at Christmas, remember to follow airline instructions. Cell phone must be turned off as soon as the plane doors are closed and remain so until the doors open again on arrival.

●When you’re face to face with someone, do not talk on the phone. It is rude to be on the phone when a waiter is trying to take your order in a restaurant, or when you are returning the shoes you have just been trying on in a shop. Finish any face-to-face business before taking a call. Continuing to use the phone while nodding to the person in front of you is quite impolite.

●When in a restaurant with your friends, keep phone conversations short. Make a call only if it is important. Practice speaking in a low voice. If no one turns to your way, you’ve got it.

●If you go to a theatre, a concert or a cinema, consider the other people around you. Check that your phone is “off” before you enter. If you are expecting a very important call, put your phone on “vibrate”(振动) and run for the exit as soon as you feel it. If you forget both “off” and “vibrate” and your phone rings, don’t answer it, turn it off straight away.

1.Which is TRUE according to the passage above?

A. You may call people anytime you like.

B. You may talk loudly on the phone at dinner in the restaurant.

C. You may keep on talking on the phone while greeting somebody.

D. You may call people as soon as you get on the plane, but not after the doors are closed.

2.We may infer from the tips that ______.

A. some people didn’t pay much attention to manners while making cell phone calls.

B. You must hang up quickly if the person you are calling is not the one you want.

C. calling people too early or too late is not polite.

D. almost everyone has got a cell phone.

3.What does the underline sentence “… you’ve got it.” mean in the passage?

A. You have succeeded in making a call without disturbing others.

B. You have made the phone call short and interesting.

C. You have got the message you are waiting for.

D. You have made a phone call secretly.

4.From the tips given above, we can decide the writer must agree with the opinion that ______.

A. like the saying “clothes make a man”, nowadays cell phones make a man

B. as the old saying goes, money talks, nowadays cell phones talk

C. the way we use the cell phones tells what we are like

D. we are what cell phones we use

5.From the tips given above, how do you consider the other people around you at a theatre?

A. Talk with them and make friends with them.

B. If you forget both “off” and “vibrate” and your phones rings, answer it immediately.

C. If it is an important call, you can answer it on your seat.

D. Check that your phone is not turned on before you enter.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.