满分5 > 高中英语试题 >

All over the world people enjoy sports, ...

All over the world people enjoy sports, Sports help to keep people healthy and happy, and to live longer.

Many people like to watch others play games. They buy tickets or turn on their TVs to watch the games. Often they get very excited when "their" player or team wins.

Some sports are so interesting that people everywhere go in for(参加) them. Football, for example, has spread(展开)around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy! And think of people in cold countries. Think how many love to skate or ski (滑雪) in Japan, Norway or Canada.

Some sports or games go back thousands of years, like running or jumping. Chinese wushu, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Neither one is a hundred years old yet. People are inventing new sports or games all the time. Water-skiing is one of the newest in the family of sports.

People from different countries may not be able to understand each other, but after a game together they often become good friends. Sports help to train(培养,训练) a person’s character(性格,品格). One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace(胜不骄,败不馁).

1.Why do people all over the world enjoy sports?

A. Because they are healthy.

B. Because they are happy.

C. Because they want to live longer.

D. All the above.

2.Why do some people get excited when they watch a game? Because

A. their favourite team wing

B. they win the game

C. they get the good news

D. they can’t help themselves

3. Which of the sports has a long history?

A. Water-skiing.    B. Basketball.

C. Volleyball.      D. Long jump.

4. Why do people from different countries often become friends after a game together?

Because                            

A. they train their character in the game

B. they understand each other

C. they are friendly to each other

D. they help each other

 

1.D 2.A 3.D 4.B 【解析】 试题分析:本文介绍了世界上的人们都很喜欢运动,文章介绍了运动的相关知识,不同运动的起源,说明了人们喜欢运动原因,运动能够增加人与人之间的友谊等。 1.C. 细节理解题。根据文章第一段All over the world people enjoy sports, Sports help to keep people healthy and happy, and to live longer.全世界的人们喜欢运动,运动帮助人们健康、高兴、生活得更长。可知A、B、C项都符合意思,故选D 2.A. 细节理解题。根据第二段的最后一句Often they get very excited when “their” player or team wins.可知他们所喜欢的队伍获胜是他们高兴的真正原因。 3.D. 细节理解题。根据第四段第一句、第二句Some sports or games go back thousands of years, like running or jumping. Chinese wushu, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new.一些运动可以追溯到几千年,想跑和跳。比如中国的武术历史悠久,篮球和排球就相当新。故选D 4.B. 推理判断题。根据最后一段的第一句 People from different countries may not be able to understand each other, but after a game together they often become good friends.句意是:来自不同国家的人们或许不能互相理解,但一起比赛之后他们会变成好朋友。可知在一场比赛以后,人们就可以相互理解了。故B正确。 考点:考查健康保健类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The famous director of a big and expensive movie planned to film a beautiful sunset over the ocean, so that the audiences could see his hero and heroine in front of it at the end of the film as they said goodbye to each other for ever. He sent his camera crew (摄影组) out one evening to film the sunset for him.

The next morning he said to the men, “Have you provided me with that sunset?”

“No, sir,” the men answered.

The director was angry, “Why not?” he asked.

“Well, sir,” one of the men answered, “we are on the east coast here, and the sun sets in the west. We can get you a sunrise over the sea, if necessary, but not a sunset.”

“But I want a sunset!” the director shouted. “Go to the airport, take the next flight to the west coast, and get one”

But then a young secretary had an idea. “Why don’t you photograph a sunrise?” she suggested, “and then play it backwards? Then it’ll look like a sunset.”

“That’s a good idea!” the director said. Then he turned to the camera crew and said, “Tomorrow morning I want you to get me a beautiful sunrise over the sea.”

The camera crew were out early the next morning and filmed a bright sunrise over the beach in the middle of a beautiful bay(海湾) Then at nine o’clock they took it to the director. “Here it is, sir.” They said, and gave it to him. He was very pleased.

They all went into the studio(摄影棚) All right,” the director explained, now our hero and heroine are going to say goodbye. Run the film backwards so that we can see the ‘sunset’ behind them.”

The “sunset” began, but after a quarter of minute, the director suddenly put his face in the hands and shouted to the camera crew to stop.

The birds in the film were flying backwards, and the waves on the sea were going away from the beach.

1.One evening, the director sent his camera crew out ______________.

A. to watch a beautiful sunset

B. to find an actor and an actress

C. to film a scene on the sea

D. to meet the audience

2.Why did the director want to send his crew to the west coast?

Because he changed his mind about getting a sunset

Because he was angry with his crew

Because it was his secretary’s suggestion

Because he wanted to get a scene of sunset

3.The director wanted to film a sunset over the ocean because___________.

A. it went well with the separation of the hero and heroine

B. when they arrived at the beach it was already in the evening

C. it was more moving than a sunrise

D. the ocean looked more beautiful at sunset

4.After the “sunset” began, the director suddenly put his face in his hands __________.

A. because he was moved to tears

B. as he saw everything in the film moving backwards

C. as the sunrise did not look as beautiful as he had imagined

D.  because he was disappointed with the performance of the hero and heroine.

 

查看答案

假定你是李华,从互联网上得知一个国际中学生组织将在新加坡举办夏令营,欢迎各国学生参加,请写一封电子邮件申请参加 。100词左右。

内容主要包括:

1,自我介绍(包括英语能力 );

2,参加意图(介绍中国,了解其他国家);

3,希望获准 。

 

 

 

 

 

查看答案

短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

文中共有10处错误, 每句最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下面划一横线,并在其下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及修改均仅限一词。

2. 只允许修改10处,多者从第11处起不记分。

When I was in high school, most of my friend had bicycles. I hoped I could also have it. One day I saw a second-hand bicycle that was only one hundred yuan. I asked my father the money. But he said he could only give me half of the money. He should find the other half myself. So I went to sell newspapers after the school. My father was pleased if I showed him the money a month after. He gives me the other fifty. You can imagine what happy I was when I rode to school in my own bicycle.

 

查看答案

Have you heard of John Snow in the times of Queen Victoria? John Snow___1._____ was a famous doctor attended Queen Victoria as her personal physician. But he became inspired when he thought about helping ordinary people___2.____ (expose) to cholera. This was the ___3._____(dead) disease of its day. Neither its cause _4._____ its cure was understood, ____5.____ many thousands of terrified people died. John Snow realized that cholera would never____6.____(control) until its cause was found. He began to gather the information, for which he made __7._____ map. He marked the exact place where the dead had lived on it . As a _8._____, he found out the cause of cholera and suggested the source of all water supplies be examined ___9._____(immediate). Thanks _10.______him, “King Cholera” was defeated .

 

查看答案

 

1.把我们的失败归罪在他头上是没用的。

It's no use______________  our defeat ______________ him.

2.二氧化碳由碳和氧组成。

Carbon dioxide ______________  _________ carbon and oxygen.

3.如果想赶上别人,就全神贯注于学习。

______________  _________  your study if you want to catch up with others。

4.他不仅写歌词而且谱曲。

Not only ______________ he _________ the words to the song, but also he composes the music.

5.任何教师都不能允许考试作弊

No teacher can ______________  _________ cheating in exams.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.