满分5 > 高中英语试题 >

共5小题;每小题2分,满分10分,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处...

共5小题;每小题2分,满分10根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。(注:选E涂AB; 选F涂AC; 选G涂AD)

The eyes are the windows of the soul (心灵). Having a pair of bright, clear eyes is very important, so we should protect our eyes throughout our lives.

____1.____ Don’t read while lying down or walking. Relax after every hour of reading.

Keep a distance from the TV set when you watch TV and give your eyes a rest every 30 minutes.

Don’t stare at (盯着看) the sun or try to read in the darkness. __2.___ This can damage your eyes easily.

Get your eyes checked often. Not many people have this habit, but it is necessary. If you feel that there is something wrong with your eyes, get them checked quickly. ____3.__.

___4.___. You can close your eyes for a few seconds or look into the distance for one or two minutes. A small break will relax your eyes and help to stop you from getting eye problems.

Be careful when you choose your glasses.___ 5.__. Make sure your glasses are right for you. If they don’t feel right, get your glasses changed.

A. Rest your eyes whenever you can.

B. Develop good reading habits.

C. Glasses that aren’t suitable for you could bring you trouble.

D. Even if you’re wearing sunglasses, never look directly at the sun.

E. Eye problem can be found and treated early with regular checks.

F. Drink green tea every day as a way to protect your eyes against eye problems.

G. Make sure you get enough sleep every night.

 

1.B 2.D 3.E 4.A 5.C 【解析】 试题分析:文章告诉了我们一些保护眼睛的方法。眼睛是心灵的窗户,我们应该好好呵护我们的眼睛。平常要养成良好的阅读习惯,定期检查眼睛,随时让眼睛休息,佩戴合适的眼镜。 1.Don’t read while lying down or walking. Relax after every hour of reading.”可知,这里讲的是养成良好的阅读习惯,故选B。 2.Don’t stare at (盯着看) the sun...This can damage your eyes easily.”可知,这里讲的是不要直视太阳,容易伤到眼睛,故选D。 3.Get your eyes checked often. ...it is necessary”可知,这里讲的是要经常检查眼睛,故选E。 4.You can close your eyes for a few seconds or look into the distance for one or two minutes. A small break will relax your eyes”可知,这里讲的是要注意随时让眼睛休息一会儿,故选A。 5.Be careful when you choose your glasses. ...Make sure your glasses are right for you.”可知,这里讲的是配戴眼镜时,要选择适合自己的眼睛,故选C。 考点:生活类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Do you know what Street Sense is? Its a newspaper in Washington D.C. about homeless people and problems that affect them. Homeless, or formerly homeless, Washingtonians write many of the articles. The newspapers business model is based on homeless sellers who sell the newspaper. You can hear them call out Street Sense for sale! near subway entrances, lunch places and other areas around the city.

The Street Sense newspaper is housed in an office in a Christian church in Washington. Every other Wednesday about fourteen thousand copies are printed. The newspaper expresses the thoughts and experiences of people who call the streets home.

Four staff members work at Street Sense and two of them are paid. The staff members write the first two pages of the paper. Interns--students working as part of their studies--and volunteers help. Homeless writers provide the rest of the material. This includes poems, stories and essays.

Street Sense provides training for the homeless people who want to become part of the sales team. After the training, each student is given ten free copies of Street Sense. Once those are sold, trainees become real salespeople. They buy papers for thirty-five cents each and sell them for a dollar.

Lisa Gillespie is the managing editor of Street Sense, She says the newspaper plays a part in homeless peoples lives that other media can not. With the help of the newspaper, a lot of homeless people have become confident again, and their lives have also been improved a lot.

1.What does the writer mainly tell us in Paragraph 1?

A. Something about the Street Sense.

B. Homeless people in Washington D.C.

C. How Street Sense solves homeless people’s problems.

D. Where you can buy Street Sense.

2.How often is Street Sense printed?

A. Once a week         B. Twice a week

C. Every two weeks     D. three times a month

3.What do the staff members mainly do at Street Sense?

A. They sell newspapers along the street.

B. They write the first two pages of the paper.

C. They edit the newspaper after they receive articles.

D. They provide the last two pages of the paper.

4.What can we infer from this passage?

A. If you are one of the trainees of Street sense, you can get ten dollars from selling all of your newspapers.

B. There are too many homeless people in Washington D.C. for the government to help.

C. Most articles of Street Sense are about Washingtonians lives.

D. If you become real salespeople of Street Sense, you can get thirty-five cents from a copy of the newspaper.

 

查看答案

Last summer, after finishing our work in China, I took a trip of a lifetime on the Trans-Siberian Railway. Leaving Beijing early on a Wednesday morning in July, my wife and I traveled through some gorgeous countryside before we arrived in Moscow the following Monday evening.

The first part of the journey took us past the Great Wall and through the grasslands of Inner Mongolia. At the Mongolian Republic border, we had a delay(耽搁) while the wheels were changed because the railway is different.

On our way to the capital, Ulan Bator, we saw herdsmen(牧人) on horseback looking after their cattle. There was a terrible thunderstorm as we crossed a vast open plain. Later we had a quick tour of Ulan Bator.

Next, the train took us into Siberia. After a stop at Irkutsk, a popular holiday resort (胜地), where a tour group left the train, we passed the great Lake Baikal. Later, we saw some lovely wooden houses in pretty, sunny countryside. This surprised us, as we had imagined Siberia as being covered in thick snow.

Over the next few days, we passed through Novosibirsk, Omsk and other cities in the heartlands of the Russian Federation. By now, our body clocks were losing their sense of time. We wanted to sleep and eat at the wrong time!

At last we reached Moscow. We were too tired and slept for 16 hours that night. The next day we went sightseeing. We saw the Kremlin and some other great buildings in the Russian capital. Then, all too soon, it was time for us to return to our home in London.

1.How many days did it take the author to reach Moscow?

A. four   B. five  C. six  D. seven

2.Which of the following is true according to the passage?

A. Ulan Bator is the capital of Mongolian Republic.

B. The author travelled with a group of friends

C. The authors body clock ran faster than the others.

D. The train broke down at the Mongolian Republic border.

3.The author was surprised by what he saw in Siberia because _____.

A. it was covered with thick snow though it was sunny.

B. the houses there were so pretty.

C. there were a large number of tourists there.

D. It was not covered in snow but it was sunny.

4.The passage mainly tells us_____.

A. how to travel to Moscow from Beijing.

B. the trip from Beijing to Moscow.

C. How wonderful the capital of Russia is.

D. The trans-Siberian Railway.

 

查看答案

Knowing the best way to study will help you to be a better student. By using your time properly, you can do your homework more quickly. Learning to study is not difficult.

The first thing to remember is that you must be willing to learn. It doesn't mean that you must always like the subject. It does mean, however, that you must be willing to do whatever is necessary to learn. Try to understand why it is important and how it will help you now and later to do and learn other things. Knowing mathematics facts will be useful in your whole life.  Knowing how to spell makes any kind of writing easier. Sometimes subject that you think is going to be uninteresting will be exciting when you begin to work at it and understand it more clearly. Learning things can be fun if you are willing to work with them.

Here's some advice for you: have a certain time each day and a quiet place with good lighting for study, so that you can concentrate on your study without interruptions; have everything ready before you sit down to study, a dictionary, paper, a pen and books; be sure you understand what you should learn before you start; read carefully and pay special attention to the most important things; when memorizing, first find out the main parts and then recite the whole thing; check your homework after you finish it; never forget the importance of review and preview.

1.We learn things because______.

A. we are willing to learn

B. it can be fun and exciting

C. we are interested in the subjects

D. we may use these things in the future

2.Which of the following is NOT the advice given in the article?

A. To focus on what you are studying.

B. To study at any possible time and place.

C. To review and preview.

D. To pay attention to the most important things.

3.The main purpose of the article is______.

A. to prove that learning is not so difficult.

B. to make the readers interested in study.

C. to encourage students to study hard.

D. to tell the students how to study well.

 

查看答案

If you’re planning on traveling, there are a few simple rules about how to make life easier both before and after your journey.

First of all, always check and double-check departure (起程) time. It is amazing how few people really do this carefully. Once I arrived at the airport a few minutes after ten. My secretary had got the ticket for me and I thought she had said that the plane left at 10:50. When I arrived at the airport, the clerk at the departure desk told me that my flight was closed. Therefore, I had to wait three hours for the next one and missed an important meeting.

The second rule is to remember that even in this age of credit cards, it is still important to have at least a little of the local currency(货币) with you when you arrive in a country. This can be necessary if you are flying to a place few tourists normally visit. Once I arrived at a place at midnight and the bank at the airport was closed. The only way to get to my hotel was by taxi and because I had no dollars, I offered to pay in pounds instead. “Listen! I only take real money!” the driver said angrily. Luckily I was able to borrow a few dollars from a clerk at the hotel, but it was embarrassing.

The third and last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave. I feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suit and raincoats in May, when it is still fairly cool in London or Manchester, to places like Athens, Rome or Madrid, where it is already beginning to get quite warm during the day.

1.Where is the writer most probably from?

A. Italy   B. The USA  C. Britain  D. Greece

2.According to the passage, the driver was angry because_______.

A. the author gave him false (假的) money

B. the author did not give him the local money

C. the author offered to pay by credit card

D. the author had no enough change

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The author tells people to choose warm places as their travel destinations.

B. You don’t have to take credit cards when traveling.

C. You should know more about the weather of the place you’ll visit.

D. Its unnecessary to check the departure time carefully.

4.The writer mainly tells us ______.

A. how to make life easier

B. how to be well prepared for a trip

C. how to enjoy ourselves on trip

D. how to plan our trip

 

查看答案

  假如你是徐州市某高中学生李华,最近你们班针对徐州市开展的“绿色出行”(Green Transport)计划,倡导市民骑自行车,并且提供了大批量的公用自行车,这一活动展开了讨论。

支持者观点:

1. 目前汽车带来的空气污染和交通堵塞问题

2. 骑自行车的益处,如节能环保、有益健康等

反对者观点:

1. 骑自行车上学、上班都浪费时间,而且不安全

2. 现在空气污染严重,骑自行车可能有害健康

请根据以上信息写一篇议论文,并发表你自己的观点。

词数:120 左右

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.