满分5 > 高中英语试题 >

A Tale of Two Cities was written by the ...

A Tale of Two Cities was written by the famous English writer Charles Dickens. The tale is mainly about the French Revolution in 1789, where the poor rose up against the king and the nobles. Dickens showed deep sympathy for the poor and deep hatred for the cruelty of the upper class, though he wrote quite a lot about the love triangle between Lucie, Charles and Sydney.

In this novel, Dickens wrote some lively characters like Sydney and those crazy revolutionaries. In this tale, we cant see any absolute roles. Charles, though hes a brave and good man, obviously he hasnt as much ability as Sydney. Sydney, a typical tragic(悲剧的) man, a man like him, usually has great ability. But he has some weak points on characters and the worst is that he always loves a woman he shouldnt love and 99.99% die for her at last in an extremely heroic or tragic way. The revolutionaries are not as full of justice as usual. They get mad when they can get revenge(报复) for their unfair treatment. The fire of hatred burns everything. When theyre at the bottom of the society, theyre calling for justice, for fair treatment, for freedom, but when theyre in charge of the society, their world is up-side-down. They hate everything that is connected to the very people against them, even including Charles wife, Dr. Manettes daughter. So these men have no difference from those former governors at heart.

Though Dickens told us how the authority is recycling over and over again in some way, the novel is about something good. Love from Sydney to Lucie is one of the only few bright points in the novel and its really great. A man can sacrifice his life to save his lover’s husband. He doesnt have any personal purpose and just for his lovers happiness. So Dickens may imply us, only love can solve the problems between people, between the poor and the rich, love is everything.

1.. A Tale of Two Cities is mainly about      .

A. Charles Dickens       B. the French Revolution

C. deep sympathy       D. the upper class

【小题】 Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Charles is as brave and able as Sydney.

B. Sydney loves a woman he shouldnt love.

C. The revolutionaries show justice as usual.

D. Charles hates his wife, Dr. Manettes daughter.

2. The underlined phrase these men in Paragraph 2 most probably refers to    .

A. Charles and Sydney      B. the nobles

C. the revolutionaries     D. former governors

3.What may Dickens really want to imply us readers?

A. The authority is changing over and over again.

B. The novel is about something good only.

C. A great man can sacrifice his life for his lover.

D. Only love can settle the problems between people.

 

1.B 2.B 3.C 4.D 【解析】 试题分析: 本文是一篇书评,简要介绍了英国作家狄更斯的长篇历史小说---双城记(A Tale of Two Cities)。本书中的“双城”分别指的是巴黎与伦敦。在书中表达了作者深邃的人道主义情怀,对法国大革命中出现的过度杀戮提出了自己的批判。 1.细节理解题。通过文章首段 The tale is mainly about the French Revolution in 1789可知双城记这部小说描写的是法国大革命时期,选B。 2. 细节理解题。从文章第二段Sydney, a typical tragic(悲剧的) man, ….. But he has some weak points on characters and the worst is that he always loves a woman he shouldn’t love 可知答案选B。 3. 细节理解题。根据文章第二段The revolutionaries are not as full of justice as usual. They get mad when they can get revenge(报复) for their unfair treatment……和以下内容可以判断本部分主要介绍革命者的情况,所以最后的these men就指上文中的they,也就是这些革命者(the revolutionaries),选C。 4. 细节理解题。通过文章末段So Dickens may imply us, only love can solve the problems between people, between the poor and the rich, love is everything.可知狄更斯想要告诉人们只有和平,只有爱才会解决人们之间的问题,选D。 考点:考查文化类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My grandmother was from a town in Michigan. Summer after summer, I enjoyed staying with my grandparents as a young child. I was from the city and loved the small town they lived in. People knew everyone, their kids, their pets, their ancestors. The bond with them continued to grow as I grew and they got older. Grandma was always using her hands for something exciting. She would make little sandwiches and wed have tea parties. Shed make beautiful quilts for each one. I remember the small thimble(顶针) she would use while doing her needle work.

A few years ago, when Grandma left this earth, I bid farewell to a loving grandmother. How quickly our lives can change. We had just had tea together a couple of months earlier, on her 91st birthday.

On one particular birthday, when I was feeling a little low, something happened to make me feel like she was sharing that special day with me. I was arranging some colorful pillows that she had made, and suddenly I felt something inside one pillow. It was small and hard. I moved the object to a seam(接缝) that I carefully opened, and to my delight out came a tiny silver thimble! How happy I was to find something that had been a part of her. I carefully laid the thimble alongside the others Ive collected over the years, where I could continue to see the gift God chose to reveal(启示)to me. What a precious memory of a very special lady who somehow, I knew, was laughing in delight at sewing her thimble inside my pillow.

I made some tea, using my best china, as Grandma always did, and enjoyed my tea and Grandmas thimble. What a wonderful birthday that was!

1. The author wrote this passage to       .

A. show how she missed her grandma

B. express a desire to lead a simple life

C. call on people to care for the old

D. look back upon her happy childhood

2. The author liked staying with her grandparents because      .

A. she knew almost everyone there

B. she liked the simple and friendly town life there

C. she could have tea parties and eat sandwiches

D. she could learn to sew quilts

3. How did the author feel when she found the silver thimble?

A. Sad.      B. Proud.     C. Lucky.      D. Cheerful.

4. It can be inferred from the passage that the silver thimble     .

A. was the item the author had been trying to find

B. was the most treasured possession of Grandma

C. was very precious to the author

D. was a birthday gift Grandma had given the author

 

查看答案

They call themselves The Soul Knights(骑士) and come from different universities in Guangdong Province.

During their summer vacation, the team, consisting of five male and two female students,     more than 3,000 kilometers from Guangzhou to Beijing. It took them    days to complete the journey.

The Soul Knights have a noble    , which is to advocate civilized travel by taking photos of graffiti(涂鸦)    by tourists.

When we heard that a Chinese tourist wrote his name on an Egyptian temple, it made    think a lot. We wanted to use photos to    everyone how important it is to protect historic relics, says Zhang Zhihao, 22, the teams captain.

On their trip, the team had a clear    of duty. Some provided medical care, some were    fund, and others updated the teams micro blog.

Cycling is a great way of enjoying the landscape, but its    . On the way they passed through many cities    heat waves with temperatures well above 40 degrees. They rode about 20 kilometers per hour. They got up at 6 am, departed at 7:30 and    at noon to cool down. Sometimes they borrowed sheets of cardboards from restaurants and slept    trees.

After cycling for one month, the team    arrived in Beijing, their destination.    it wasnt the end of their journey yet. The team    a small exhibition on the Great Wall of China, one of the countrys most visited attractions, to show everyone the    they had taken of graffiti in various places.

To their    , many visitors showed their support for the young teams project by    their names on the banner(横幅)they had prepared.

We do    this adventure, for sending a message to the public about protecting our countrys cultural heritage(遗产) is a very rewarding    , said the teams captain.

1.A.walkedB. droveC. flewD. covered

2.A.fiftyB. fortyC. thirtyD. twenty

3.A.causeB. excuseC. suggestionD. view

4.A.brushedB. printedC. sentD. left

5.A.himB. usC. themD. you

6.A.amuseB. informC. urgeD. remind

7.A.divisionB. senseC. goalD. faith

8.A.in need ofB. in possession ofC. in charge ofD. in case of

9.A.shockingB. confusingC. amazingD. challenging

10.A.experiencingB. witnessingC. avoidingD. appreciating

11.A.bathedB. restedC. dancedD. sweated

12.A.inB. betweenC. underD. beside

13.A.nearlyB. finallyC. naturallyD. gradually

14.A.SoB. AndC. SinceD. But

15.A.set upB. led toC. put onD. called off

16.A.marksB. picturesC. surprisesD. effects

17.A.puzzlementB. shameC. delightD. disappointment

18.A.paintingB. signingC. typingD. fixing

19.A.enjoyB. envyC. hateD. ignore

20.A.mindB. envyC. roleD. feeling

 

查看答案

China urged Malaysia to continue providing more thorough and correct information about missing Malaysia Airlines flight MH370, after Malaysian Prime Minister claimed the plane was      off course.

A. accidentally    B. deliberately

C. actually       D. particularly

 

查看答案

—Two new national days have been approved, one is September 3 to mark victory in the anti-Japanese war, what about December 13?

—It is named after National Memorial Day      Nanjing and all victims during Japanese aggression against China.

A. in spite of     B. in memory of

C. on behalf of  D. in terms of

 

查看答案

—The term Likonomics is popular among the economists at home and abroad.

— I cant agree more. Our country will enjoy a new     with more substainable and healthier economic development.

A. look       B. view    C. harmony    D. boom

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.