满分5 > 高中英语试题 >

Argentina in the late nineteenth century...

Argentina in the late nineteenth century was an exciting place.Around 1870it was experiencing an economic(经济的)boomand the capitalBuenos Airesattracted many people.Farmersas well as a flood of foreigners from Spain and Italycame to Buenos Aires seeking jobs.These jobs didn’t pay welland the people felt lonely and disappointed with their new life in the city.As the unhappy newcomers mixed together in the poor parts of the citythe dance known as the tango(探戈舞)came into being.

At the beginning the tango was a dance of the lower classes.It was danced in the bars and streets.At that time there were many fewer women than menso if a man didn’t want to be left outhis only choice was to dance with another man so that he could attract the attention of the few available women.Graduallythe dance spread into the upper classes of Argentinean society and became more respectable.

In Europe at this timestrong interest in dance from around the world was beginning.This interest in international dance was especially evident in Paris.Every kind of dance from ballet(芭蕾舞)to belly dancing could be found on the stages of the Paris theaters.After tango dancers from Argentina arrived in Europethey began to draw the interest of the public as they performed their exciting dance in cafes.Though not everyone approved of the new dancesaying it was a little too shockingthe dance did find enough supporters to make it popular.

The popularity(流行)of the tango continued to grow in many other parts of the world.Soldiers who returned to the United States from World War I brought the tango to North America.It reached Japan in 1926and in 2003 the Argentinean embassy in Seoul hired a local tango dancer to act as a kind of dance ambassadorand promote tango dancing throughout South Korea.

1.The origin of the tango is associated with________.

Abelly dancers

BAmerican soldiers

Ca Spanish city

Dthe capital of Argentina

2.Which of the following is true about the tango?

AIt was created by foreigners from Spain and Italy.

BPeople of the upper classes loved the tango most.

CIt was often danced by two males in the beginning.

DA dancer in Seoul became the Argentinean ambassador.

3.Before World War Ithe tango spread to________.

AAmerica   BJapan

CFrance    DSouth Korea

4.What can be the best title for the text?

AHow to Dance the Tango

BThe History of the Tango

CHow to Promote the Tango

DThe Modern Tango Boom

 

1.D 2.C 3.C 4.B 【解析】本文为说明文。文章介绍了探戈舞的起源及其发展过程。 1. 2.2】解析:选C。细节理解题。文中信息不足以判断A项正确与否;根据第二段首句“At the beginning the tango was a dance of the lower classes.”和最后一句“Gradually,the dance spread into the upper classes of Argentinean society and became more respectable.”可排除B项。D项与最后一段最后一句“...and in 2003 the Argentinean embassy in Seoul hired a local tango dancer to act as a kind of dance ambassador,and promote tango dancing throughout South Korea”不符。根据第二段第三句“At that time there were many fewer women than men,so if a man didn’t want to be left out,his only choice was to dance with another man so that he could attract the attention of the few available women.”可知C项正确。 3.3】解析:选C。细节理解题。探戈舞传到美国是在第一次世界大战之后,传到日本是在1926年,在韩国流传开来是在2003年,显然A项、B项和D项均可排除。根据排除法可推断C项正确。根据第三段内容可知,探戈舞传到法国的时间比较早,在其诞生后不久就传到法国。其诞生时间大约在1870年,所以传到法国应该是在19世纪,在一战前。故选C项。 4.4】解析:选B。主旨大意题。本文介绍的是探戈舞的起源及其发展史,故选B项。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

We’ve reached a strangesome would say unusualpoint.While fighting world hunger continues to be the matter of vital importance according to a recent report from the World Health Organization (WHO)more people now die from being overweightor sayfrom being extremely fatthan from being underweight.It’s the good life that’s more likely to kill us these days.

Worsenearly l8 million children under the age of five around the world are estimated to be overweight.What’s going on?

We really don’t have many excuses for our weight problems.The dangers of the problem have been drilled into us by public­health campaigns since 2001 and the message is getting through—up to a point.

In the 1970sFinlandfor examplehad the highest rate of heart disease in the world and being overweight was its main cause.Not any more.A public­health campaign has greatly reduced the number of heart disease deaths by 80 per cent over the past three decades.

Maybe that explains why the percentage of people in Finland taking diet pills doubled between 2001 and 2005and doctors even offer surgery of removing fat inside and change the shape of the body.That has become a sort of fashion.No wonder it ranks as the world’s most body­conscious country.

We know what we should be doing to lose weight—but actually doing it is another matter.By far the most popular excuse is not taking enough exercise.More than half of us admit we lack willpower.

Others blame good food.They sayit’s just too inviting and it makes them overeat.Still others lay the blame on the Americanscomplaining that pounds have piled on thanks to eating too much American­style fast food.

Some also blame their parentstheir genes.But unfortunatelythe parents are wronged because they’re normal in shapeor rather slim.

It’s a similar story around the worldalthough people are relatively unlikely to have tried to lose weight.Parents are eager to see their kids shape up.Do as I saynot as I do.

1.What is the“strange”point mentioned in the first sentence?

AThe good life is a greater risk than the bad life.

BStarvation is taking more people’s lives in the world.

CWHO report shows people’s unawareness of food safety.

DOverweight issue remains unresolved despite WHO’s efforts.

2.Why does the author think that people have no excuse for being overweight?

AA lot of effective diet pills are available.

BBody image has nothing to do with good food.

CThey have been made fully aware of its dangers.

DThere are too many overweight people in the world.

3.The example of Finland is used to illustrate________.

Athe cause of heart disease

Bthe fashion of body shaping

Cthe effectiveness of a campaign

Dthe history of a body­conscious country

4.Which would be the best title for the passage?

AActions or Excuses?

BOverweight or Underweight?

CWHO in a Dilemma

DNo Longer Dying of Hunger

 

查看答案

In my living roomthere is a plaque () that advises me to“Bloom (开花) where you are planted.” It reminds me of Dorothy.I got to know Dorothy in the early 1980swhen I was teaching Early Childhood Development through a program with Union College in BarbourvilleKentucky.The job responsibilities required occasional visits to the classroom of each teacher in the program.Dorothy stands out in my memory as one who“bloomed”in her remote area.

Dorothy taught in a school in Harlan CountyKentuckyAppalachian Mountain area.To get to her school from the town of HarlanI followed a road winding around the mountain.In the eight­mile journeyI crossed the same railroad track five timesgiving the possibility of getting caught by the same train five times.Rather than feeling excited by this drive through the mountainsI found it depressing.The poverty level was shocking and the small shabby houses gave me the greatest feeling of hopelessness.

From the moment of my arrival at the little schoolall gloom (忧郁) disappeared.Upon arriving at Dorothy’s classroom.I was greeted with smiling faces and treated like a queen.The children had been prepared to show me their latest projects.Dorothy told me with a big smile that they were serving poke greens salad and cornbread for“dinner”(lunch)In case you don’t knowpoke greens are a weed­type plant that grows wildespecially on poor ground.

Dorothy never ran out of reports of exciting activities of her students.Her enthusiasm never cooled down.When it came time to sit for the testing and interviewing required to receive her Child Development Associate CertificationDorothy was ready.She came to the assessment and passed in all areas.Afterwardshe invited me to the one­and­only steak house in the area to celebrate her victoryas if she had received her Ph.D.degree.After the mealshe placed a little box containing an old pen in my hand.She said it was a family heirloom (传家宝)but to me it is a treasured symbol of appreciation and pride that cannot be matched with things.

1.“Early Childhood Development”in Paragraph 1 refers to________.

Aa program directed by Dorothy

Ba course given by the author

Can activity held by the students

Dan organization sponsored by Union college

2.In the journeythe author was most disappointed at seeing________.

Athe long track

Bthe poor houses

Cthe same train

Dthe winding road

3.Upon arriving at the classroomthe author was cheered up by________.

Aa warm welcome

Bthe sight of poke greens

CDorothy’s latest projects

Da big dinner made for her

4.What can we know about Dorothy from the last paragraph?

AShe was invited to a celebration at a restaurant.

BShe got a pen as a gift from the author.

CShe passed the required assessment.

DShe received her Ph.D.degree.

5.What does the author mainly intend to tell us?

AWhatever you doyou must do it carefully.

BWhoever you areyou deserve equal treatment.

CHowever poor you areyou have the right to education.

DWherever you areyou can accomplish your achievement.

 

查看答案

Going green seems to be a fad(时尚)for a lot of people these days.Whether that is good or badwe can’t really saybut for the two of usgoing green is not a fad but a lifestyle.

On April 22,2011we decided to go green every single day for an entire year.This meant doing 365 different green thingsand it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things.Rather than recycle and reduce our energywe had to think of 365 different green things to do and this was no easy task.

With the idea of going green every single day for a yearOur Green Year started.My wife and I decided to educate people about how they could go green in their lives and hoped we could show people all the green things that could be done to help the environment.We wanted to push the message that every little bit helps.

Over the course of Our Green Yearwe completely changed our lifestyles.We now shop at organic(有机的)stores.We consume less meatchoosing green food.We have greatly reduced our buying we don’t need.We have given away half of what we owned through websites.Our home is kept clean by vinegar and lemon juicewith no chemical cleaners.We make our own butterenjoying the smell of home­made fresh bread.In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished.

Our minds have been changed by Our Green Year.We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others.We believe that we do have the power to change things and help our planet.

1.What might be the best title for the passage?

AGoing Green

BProtecting the Planet

CKeeping Open­Minded

DCelebrating Our Green Year

2.It was difficult for the couple to live a green life for the whole year because________.

Athey were expected to follow the green fad

Bthey didn’t know how to educate other people

Cthey were unwilling to reduce their energy

Dthey needed to perform unusual green tasks

3.What did the couple do over the course of Our Green Year?

AThey tried to get out of their ungreen habits.

BThey ignored others’ ungreen behavior.

CThey chose better chemical cleaners.

DThey sold their home­made food.

4.What can we infer from the last paragraph?

AThe government will give support to the green project.

BThe couple may continue their project in the future.

CSome people disagree with the couple’s green ideas.

DOur Green Year is becoming a national campaign.

 

查看答案

Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right familyand others believe that success mostly comes down to luck.I’m not going to say lucktalentand circumstances don’t come into play because they do.Some people are born into the right family while others are born with great intelligenceand that’s just the reality of how life is.

Howeverto succeed in lifeone first needs to set a goal and then gradually make it more practical.Andin addition to thatin order to get really good at somethingone needs to spend at least 10,000 hours studying and practising.To become great at certain thingsit’ll require even more timetime that most people won’t put in.

This is a big reason why many successful people advise you to do something you love.If you don’t enjoy what you doit is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it.

When you see people exhibiting some great skills or having achieved great successyou know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost.It’s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talentbut thinking that way does you no goodand there’s a huge chance that you’re wrong anyway.

Whatever you doif you want to become great at ityou need to work day in and day outalmost to the point of addictionand over a long period of time.If you’re not willing to put in the time and workdon’t expect to receive any rewards.Consistenthard work won’t guarantee you the level of success you may wantbut it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into.

1.Paragraph 1 mainly talks about________.

Athe reasons for success

Bthe meaning of success

Cthe standards of success

Dthe importance of success

2.In Paragraph 2the underlined word that refers to________.

Abeing good at something

Bsetting a practical goal

Cputting in more time

Dsucceeding in life

3.Successful people suggest doing what one loves because________.

Awork makes one feel pain

Bone tends to enjoy his work

Cone gives up his work easily

Dit takes a lot of time to succeed

4.What can we infer from Paragraph  4?

ASuccessful people like to show their great skills.

BPeople sometimes succeed without luck or talent.

CPeople need to achieve success at the cost of life.

DIt helps to think that luck or talent leads to success.

5.What is the main theme of the passage?

AHaving a goal is vital to success.

BBeing good is different from being great.

COne cannot succeed without time and practice.

DLucktalent and family help to achieve success.

 

查看答案

We’ve considered several ways of paying to cut in linehiring line standersbuying tickets from scalpers (票贩子)or purchasing line­cutting privileges directly fromsayan airline or an amusement park.Each of these deals replaces the morals of the queue (waiting your turn) with the morals of the market (paying a price for faster service)

Markets and queues—paying and waiting—are two different ways of allocating thingsand each is appropriate to different activities.The morals of the queue“First comefirst served”have an egalitarian(平等主义的) appeal.They tell us to ignore privilegepowerand deep pockets.

The principle seems right on playgrounds and at bus stops.But the morals of the queue do not govern all occasions.If I put my house up for saleI have no duty to accept the first offer that comes alongsimply because it’s the first.Selling my house and waiting for a bus are different activitiesproperly governed by different standards.

Sometimes standards changeand it is unclear which principle should apply.Think of the recorded message you hearplayed over and overas you wait on hold when calling your bank“Your call will be answered in the order in which it was received.”This is essential for the morals of the queue.It’s as if the company is trying to ease our impatience with fairness.

But don’t take the recorded message too seriously.Todaysome people’s calls are answered faster than others.Call center technology enables companies to“score”incomings calls and to give faster service to those that come from rich places.You might call this telephonic queue jumping.

Of coursemarkets and queues are not the only ways of allocating things.Some goods we distribute by meritothers by needstill others by chance.Howeverthe tendency of markets to replace queuesand other non­market ways of allocating goods is so common in modern life that we scarcely notice it anymore.It is striking that most of the paid queue­jumping schemes we’ve considered—at airports and amusement parksin call centersdoctors’officesand national parks—are recent developmentsscarcely imaginable three decades ago.The disappearance of the queues in these places may seem an unusual concernbut these are not the only places that markets have entered.

1.According to the authorwhich of the following seems governed by the principle“First comefirst served”

ATaking buses.

BBuying houses.

CFlying with an airline.

DVisiting amusement parks.

2.The example of the recorded message in Paragraphs 4 and 5 illustrates________.

Athe necessity of patience in queuing

Bthe advantage of modern technology

Cthe uncertainty of allocation principle

Dthe fairness of telephonic services

3.The passage is meant to________.

Ajustify paying for faster services

Bdiscuss the morals of allocating things

Canalyze the reason for standing in line

Dcriticize the behavior of queue jumping

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.