满分5 > 高中英语试题 >

The library is one of the most popular p...

The library is one of the most popular places at a western university.Students turn to it for researchconversations about classand many other services.

Compared with Chinese librariescollege libraries in the US and UK tend to offer more resources.A postgraduate at Yale University can borrow as many as 225 books at a time.

In addition to borrowing booksthere are online and electronic resources.These include a database search of popular and academic materialsuch as LexisNexis Academicwhich offers items from newspapers and magazines.

Although books and articles are the items that students ask for most frequentlysome libraries provide audio and video recordingsmaps and sheet music(活页乐谱)At some schoolsteachers and tutors put electronic copies of their teaching PPTs on the library web to give easier access for students.

Another useful service in western college libraries is the Interlibrary Loan.This allows a student at one school to borrow books from another school.The loan request is made through the student’s college librarywhich gets the bookgives it to the userand arranges for its return.

Technology has brought more services to students and has made libraries attractive.Some universities have services for students to send messages through the computer or mobile texts to ask the library staff for information.

Earlier this yearHarvard University introduced a new Scan and Deliver serviceallowing students to make requests for parts of books and articles.Requests made through the system are handled by library staff.The student receives an e­mail with an Internet link to the scanned pages.The service is free and all material comes within four days.

It used to be that libraries didn’t allow food or drinks.But that rule is changing and many of them now contain a café so students can spend as much time as they want in the library.

Actuallysome US university libraries are now all­night affairsor have at least one study room open all night.

1.In western college libraries a postgraduate can ________.

Ahave a free drink or a meal

Bborrow as many books as they want

Cask questions and get answers from their tutors

Daccess not only books but other study resources

2. LexisNexis Academic is the name of a ________.

Aguide  Blibrary

Cdatabase  Duniversity

3. Which of the following are mostly needed by students in western libraries?

ABooks and articles.

BAudio and video recordings.

CMaps and sheet music.

DTutors’ teaching PPTs.

4. Which of the following statements is TRUE?

AChinese library services are better than western ones.

BLibrary staff play an important role in college library service.

CPostgraduates can post their own PPTs on the library website.

D24­hour services are adopted in all western libraries nowadays.

 

1.D 2.C 3.A 4.B 【解析】 1. 解析 细节理解题。根据第三段第一句“In addition to borrowing books,there are online and electronic resources.”可知答案。 2.2】 C 解析 细节理解题。根据第三段第二句“These include a database search of popular and academic material,such as LexisNexis Academic,which offers items from newspapers and magazines.”可知,LexisNexis Academic是涵盖了报纸和报刊资源的数据库。 3.3】 A 解析 细节理解题。根据第四段首句“Although books and articles are the items that students ask for most frequently...”可知答案为A项。 4.4】 B 解析 推理判断题。根据倒数第四段中的“...ask the library staff for information.”和倒数第三段哈佛大学推出的Scan and Deliver服务推断,图书管理员在大学图书馆服务中起着重要作用。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The Firegathering

1820 May

The Firegathering festival returns to an unidentified place somewhere in the Sussex countryside this May.The ticket price is a very agreeable 40an amount that the organisers promise covers only the costs of staging the event.As well as the night­club singers and dancers and circus performersyou can expect live performances from local stars.If this looks like it might be right for youyou’d be well advised to book your ticket soonthe event has sold out every year since its beginning four years ago.

Sheep Music

2022 July

Sheep Music started life as a garden party and has developed into a full­scale(全面的) community event.Even though the advertising has always been limited to word of mouththe huge number of people in 2005 left organizers worried that the large crowds could ruin the festival’s family feel.Luckily July sees the return of this brilliant party.The climax(高潮) comes in the shape of Saturday night’s full­scale parade(游行) and fancy dress ball that you just would not expect to happen in the other sleepy Welsh borders.

The Big Chill

35 August

Ten years on and The Big Chill could very well be close to becoming a big pop festival like Glastonbury.That saidthe many thousands in attendance are still able to relax in the beautiful Eastnor deer park and listen to plenty of music that would otherwise pass them by.Families have always been given a warm welcome and it’s fair to say that The Big Chill is probably the most child­friendly of all the medium­sized festivals.If you’ve never beenyou should certainly go.

Summer Sundae

1012 August

Although only a year old this summerSummer Sundae has quickly inspired the imaginations of Leicesteks music lovers.Last year’s event was a successnoted by more than a few mentions at the UK Festival Awards.It is set in the impressive grounds of De Montfort Hall.Although the performers are still to be confirmedthe cabins are sure to be there.These small buildings are made from wood and carpetsstorage spaceand can fit a family for the night.

1.What can we learn about The Firegathering?

AThe festival will take place in a park.

BNo profits will be made from the festival.

CThe audience will be bigger than expected.

DA lot of national stars will perform at the festival.

2.How did Sheep Music advertise itself?

ABy holding a parade.

BBy advertising orally.

CBy giving performances.

DBy holding a family party.

3.Which festival will provide accommodation for the audience?

AThe Firegathering.  BSheep Music.

CThe Big Chill.  DSummer Sundae.

4.What is the similarity of these festivals?

AAll of them entertain attendants with music.

BAll of them have a long history.

CAll of them need advance booking.

DAll of them can be compared with Glastonbury.

 

查看答案

Pessimisticanxious and depressed people may have a higher risk of dementia (痴呆)US researchers reported on Thursday.

A study of a group of 3,500 people showed that those who scored high for pessimism on a standardized personality test had a 30 percent increased risk of developing dementia 30 to 40 years later.

Those scoring very high on both anxiety and pessimism scales had a 40 percent higher riskthe study showed.

“There appears to be a dose­response pattern.That isthe higher the scoresthe higher the risk of dementia”Dr Yonas Gedaa neuropsychiatrist at the Mayo Clinic in RochesterMinnesota who led the studysaid in a statement.

Geda and his colleagues looked at the medical records of 3,500 men and women who lived near the clinic between 1962 and 1965.

They all took the Minnesota Multiphasic Personality Inventorya standard personality and life experience testGeda’s team told a meeting of the American Academy of Neurology in Miami.

In 2004the team interviewed the participants or family members.

Those who scored higher for anxiety and pessimism on the test were more likelyas a groupto have developed dementia by 2004including Alzheimer’s disease and vascular (血管的) dementia.

This did not mean a person who is pessimistic could assume he or she has a higher risk of developing dementia.

“One has to be cautious in interpreting a study like this”Geda said.

“One cannot make a leap from group level data to the individual.Certainly the last thing you want to do is to say‘WellI am a pessimistthusI am doomed to develop dementia 20 or 30 years later’because this may end up becoming a self­fulfilling prophecy (预言)

And there is NOT any specific way to prevent dementiaalthough many studies have shown that a healthy dietexercisekeeping active in other waysdoing puzzles and other activities lower the risk.

1.What is the passage mainly about?

AIt is impossible for people to avoid dementia.

BPeople who always have negative feelings may have a higher risk of getting dementia.

CIf we have a healthy dietwe would have no chance of getting dementia.

DA person who is pessimistic has a higher risk of developing dementia.

2.According to the passagewhich of the following is TRUE?

AThere are many ways to prevent dementia effectively.

BA person who is pessimistic is sure to get dementia.

CThose who lead a happy life will not get dementia when they are old.

DThose who scored high for pessimism might have a higher risk of dementia.

3.Which of the following does NOT help reduce the risk of getting dementia according to the passage?

AA healthy diet.  BProper exercises.

CDoing puzzles.  DGetting up early.

4.Which of the following words is not close to the meaning of the word “pessimistic”

ACheerless.  BOptimistic.

CUnhappy.  DUpset.

 

查看答案

One daywhile I was walking to workI decided to bring some flowers that I had picked from my garden that morning.On the wayI ____ a stranger and presented the bunch to him with a smile card.____ by the sense of joy I felt from giving flowers to another personand may be ____ his dayI wanted to do it again.

When I got to my officeI had the ____ of anonymously(匿名) leaving flowers around the workplace.The impersonal(无人情味的) ___ of the building where I work makes me ____.It just feels a little boring sometimes____ it’s a nice building with great light.I __8__ lots of people might feel the same wayso why not put a little ___ thereand throw in an inspirational quote while I’m at it____who doesn’t like flowers?

Sofor the past monthI’ve been ____ flowers in a little cup on the sink in the bathroom.Each weekI ____ the flowers and the quote.It always feels ____ for me to read quotes like Henry David Thoreau’s “If one advances confidently in the direction of his dreamshe will meet with a ____ unexpected in common hours.” and Gandhi’s “The fragrance(香味) always ____ on the hand that gives the rose.” If anythingI figuredit at least makes me ____ each time I visit the bathroom.

Then todaywhen I walked inI noticed ____ flowers in the cupand a quote that someone else had writtenIt ____“Be the change you wish to see in the world.”—Gandhi.

This little act ____ me thatat the end of the daywe’re all just people with hearts ____ the various roles and different hats we may wear in the workplace.

I did a little dance and I am smiling wide for the rest of the day!

1.A.picked out  Bcame across

Ccalled up  Dpointed at

2.A.Struck  BInformed

CSurprised  DHonoured

3.A.calming  Bdetermining

Creflecting  Dbrightening

4.A.belief  Bway

Cidea  Daim

5.A.design  Batmosphere

Cdecoration  Dregulation

6.A.uncomfortable  Bimpolite

Cimpatient  Dunconscious

7.A.when  Bunless

Cbecause  Dthough

8.A.concluded  Bconsidered

Cdoubted  Dexpected

9.A.mystery  Badventure

Cbeauty  Dcourage

10.A.More or less  BAfter all

CAt most  DIn no case

11.A.growing  Bwatering

Cputting  Darranging

12.A.count  Bcheck  Cclean  Dchange

13.A.refreshing  Binteresting

Csatisfying  Dpuzzling

14.A.prize  Btruth

Csuccess  Dmiracle

15.A.holds Battaches

Cremains  Dfocuses

16.A.strong  Bhappy

Cexcited Dshocked

17.A.good  Bnew  Csmall  Dspecial

18.A.printed  Basked

Creplied  Dsaid

19.A.introduces  Bwarns

Csuggests  Dreminds

20.A.regardless of  Bin terms of

Cin addition to Dinstead of

 

查看答案

Mom was rightIf you say thank youfor even the smallest gift or slightest show of kindnessyou’ll feel happy.

Gratitude(感谢)says Robert AEmmonsa professor of psychology at the University of Californiais an important element of happiness.In his recent bookThanks!,Emmons uses the first major study on gratitude to prove mom’s point.In acknowledging and developing this much­ignored expression of thankfulnesshe explains how people have benefited—even improved their health.

As one of the leading scholars of the positive psychology movementhe admits gratitude may be difficult to express.He advises you to begin by admitting that life is good and full of events and elements that make daily existence a wonder.Secondrecognize that the source of life’s goodness is more than just you.That source may be your moma friendpartnerchildcolleague at work or playor any combination of these.

Gratitude is always other­directednotes Emmons.You can be pleased or angry with yourself and feel guilty about doing something wrongbut you can never be grateful to or for yourself.

Expressing gratitude shouldn’t be a reactionit should be a state of mind.To feel grateful when life is a breeze and you have more than you need is easy.To feel grateful in time of crisis—angerhatred and bitterness—is easier.Alsotoo many people are aware of life’s blessings only after these are lost.The voices expressing gratitude from his studies of individuals are many.

It’s crisis and chaos—dangerdiseasedisability and death—that bring many individuals to realize just how dependent they are on others.Yet it’s the way each of us begins life and ends it.It’s too bad that so many people waste those decades in between labouring under the illusion(幻觉) they are self­sufficientsays Emmons.

To enable and embrace gratitudeEmmons encourages the readers of Thanks! to keep a gratitude diary.He even provides easy­to­follow directions on how to practise and develop gratitude.

I’m not a reader or advocate of self­help booksbut I am thankful for the reference I found in a newspaper article to the research Emmons was conducting on gratitude involving organ donors and recipients(接受者)The chance discovery led me to this book.

Mom implied that kindness seems to find its way back to the giver because life really is all about givingreceiving and repaying.So I’ll pay attention to her professional advice and sayThank youprofessor Emmons.

1. What is the text mainly discussed?

AThere are many ways of being thankful.

BGratitude is important to happiness.

CMom is great for her being thankful.

DBeing thankful will keep you fit.

2. The author mentions Robert AEmmons’book Thanks! in order to prove that ________.

AProfessor Emmons supports mom’s study on psychology

Bmom is as great a psychologist as Professor Emmons

CProfessor Emmons is a famous psychologist

Dmom is right about her viewpoint on gratitude

3. It will be easier for you to feel grateful when ______.

Ayou live a comfortable life

Byou receive gifts on your birthday

Cyou get help during your hard times

Dyou are congratulated on your success

4.What is the opinion of Professor Emmons?

AIt is enough to thank others orally.

BWhether you are thankful is always up to you.

CRemember to be thankful anytime and anywhere.

DIt is easier to be thankful for yourself than for others.

 

查看答案

Businesses are witnessing a difficult timewhich has in turn produced influence on consumers’ desire to go green.Howevershoppers are still laying stress on environmental concerns.

Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they did a year agowhile more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.

This may help to influence how shops store goods on their shelves.And the companies should still make efforts to become more environmentally friendly.Two out of three people think it is important to buy from environmentally responsible companieswith about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a company’s environmental reputation was not good enough.

Harry Morrisonchief executive(主管)of the Carbon Trustsympathizes“I understand this situation where survival is very important now.But from environmental considerationsthe clock is ticking—we don’t have much time.In additioncutting carbon has an immediate effect as costs drop and a medium­term benefit for the brand.”

Larger companies have an extra motivation to look at reducing their carbon footprintas new rules next year will require businesses to buy carbon allowances to make up for their emissions(排放)Those that have taken early action will have a head start.More than two thirds of consumers are not clear about which companies are environmentally responsible.This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers.

The Carbon Trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing.“When companies are granted(授予) the standardthey can use a logo(标识) in all their marketing which makes it clear that they are working towards cutting emissions” Mr.Morrison said.                                                                                                                                                                                      (2010·福建,C)

1.What’s the main idea of the passage?

ABusinesses are finding ways to send their message to the shoppers.

BCompanies will soon get information about cutting carbon emissions.

CFirms are making efforts to encourage customers to keep goods at home.

DFirms are urged to cut carbon emissions by shoppers’ environmental awareness.

2.The underlined word “inform” in Paragraph 2 probably means “________”

Aaffect  Bchange  Cdisturb  Dreject

3.According to Harry Morrisonbusinesses ________.

Awill benefit from cutting carbon emissions

Bshould buy carbon allowances for shoppers

Care required to make up for their carbon emissions

Dhave encouraged shoppers to take their custom elsewhere

4.We can learn from the passage that businesses will________.

Ahave a strong desire to reduce costs

Buse the same logo in their marketing

Cgain advantages by taking early action

Dattract more shoppers by storing goods

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.