满分5 > 高中英语试题 >

Christopher Thomas, 27, was a writer by ...

Christopher Thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. Diagnosed with diabetes(糖尿病), Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness, and even death. And if that weren't bad enough, he had no health insurance.  After a month of feeling upset, Thomas decided he'd better find a way to fight back. He left Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rockstar , and created diabeticrockstar.com, a free online community for diabetics and their loved ones—a place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources.     

Jason Swencki?s son, Kody, was diagnosed with type diabetes at six. Father and son visit the online children's forums(论坛) together most evenings. "Kody gets so excited, writing to kids from all over," says Swencki, one of the site's volunteers. "They know what he's going through, so he doesn't feel alone."   Kody is anything but alone: Diabetes is now the seventh leading cause of death in the United States, with 24 million diagnosed cases. And more people are being diagnosed at younger ages.      

These days, Thomas's main focus is his charity慈善机构, Fight It, which provides medicines and supplies to people—225 to date—who can't afford a diabetic's huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000—in products and in cash. In May, Thomas will hold the first annual Diabetic Rockstar Festival in the Caribbean.      

Even with a staff of 22 volunteers, Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. "Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure," says Bentley Gubar one of Rockstar's original members. "But Christopher is the only person I know saying people need help now."

1.Which of the following is true of Christopher Thomas?

A.He needs to go to the doctor every day.

B.He studies the leading cause of diabetes

C.He has a positive attitude to this disease.

D.He encourages diabetics by writing articles.

2.Diabeitcrockstar.com was created for _________.   

A.diabetics to communicate                 B.volunteers to find jobs

C.children to amuse themselves              D.rock stars to share resources.

3.According to the text, Kody ______.

A.feel lonely because of his illness

B.benefits from diabeticrockstar.com

C.helps create the online kid’s forums

D.writes children’s stories online

4.What can we learn about Fight It?

A.It helps the diabetics in financial difficulties.

B.It organizes parties for volunteer once a year.

C.It offers less expensive medicine to diabetics.

D.It owns a well-known medical website.

5.The last paragraph suggests that Thomas ______.

A.works full-time in a diabetes charity

B.employs 22 people for his website

C.helps diabetics in his own way

D.ties to find a cure for diabetes

 

1.C 2.A 3.B 4.A 5.C 【解析】 试题分析:本篇为励志故事类人物传记短文,讲述了一位糖尿病人Thomas勇于面对病痛并以积极心态去帮助别人的事迹,令人感动。 1.细节理解题。通读全文可知,Christopher Thomas对于自己的疾病采取了积极的态度,所以C项正确。A项与Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life不符;B项与文中的Thomas开办网站,与病人及其家属分享有关的信息和资源不符;D项提到的写作是Thomas的专职工作,而他的志愿工作才是运作Fight It 这个慈善机构。故选C。 2.细节理解题。根据a free online community for diabetics and their loved ones—a place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources可知,Diabeitcrockstar.com 是一个供糖尿病患者交流的网站,故选A。 3.推理判断题。根据Father and son visit the online children's forums(论坛) together most evenings. "Kody gets so excited, writing to kids from all over," says Swencki, one of the site's volunteers. "They know what he's going through, so he doesn't feel alone." 可知B项正确。 4.细节理解题。根据Fight It, which provides medicines and supplies to people—225 to date—who can't afford a diabetic's huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000—in products and in cash.可知, Fight it 在经济上帮助其他糖尿病患者,故A项正确。  5.推理判断题。根据文章最后一句But Christopher is the only person I know saying people need help now.可知Thomas在用自己的方式帮助糖尿病人,所以C项正确。A项与Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables不符;B项与Even with a staff of 22 volunteers;D项与"Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure," says Bentley Gubar, one of Rockstar's original members. "But Christopher is the only person I know saying people need help now."不符。故选C。 考点:人生百味类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

When Alice started to cycle home from Jenny’s house, she wasn’t nervous. She was certainly not afraid of the dark.36, it was only a 15-minute ride home. But halfway there, she began to wish that she hadn’t been so 37. As she rounded a sharp bend, it suddenly 38 cold — very cold. Alice’s breath became puffs of white cloud and her legs were so cold that it became hard to ride. With her heart beating fast, she struggled so hard to move 39 that she didn’t hear the car which suddenly appeared beside her. She stopped by the road. The big black car also 40. Slowly, the passenger-window began to slide down. Alice held her breath. In the soft light inside the car, something 41. Then, the light brightened and Alice was staring at a sweet, grey-haired old lady. “Hello, dear,” said the old lady. “I need 42. I’m afraid I’m lost. I need to find the nearest airport. I must be there in the next five minutes.”  “Airport? You 43 are lost,” Alice said. “You need to go back five kilometers 44 you reach the T-junction. Turn left and 45 for about another 10 kilometers to the main highway. From there, just follow the 46 to the airport. But I’m afraid there’s no 47 you’ll get there in five minutes!” “Thank you very much, dear,” replied the old lady. “Don’t worry — I’ll 48 in time.” The 49 moved up and the car started off. A little way ahead, it 50 and with headlights flashing, it drove past Alice. But then, something 51 happened. The car began changing. First, its color 52 from black to silvery-grey. Then, the wheels began disappearing, but the car continued to move forward, 53 just above the ground. As the car 54 into the dark sky, the big red tail-lights grew larger and larger and glowed more and more brightly. With a faint whistling 55, the car was gone in seconds, leaving Alice shaking her head in disbelief…

1.                A.However        B.Besides         C.Therefore     D.Otherwise

 

2.                A.brave          B.excited         C.curious   D.stubborn

 

3.                A.fell            B.seemed         C.proved   D.grew

 

4.                A.aside           B.around         C.forward  D.backward

 

5.                A.arrived         B.stopped        C.stayed    D.started

 

6.                A.gathered       B.existed         C.dropped  D.moved

 

7.                A.help           B.gas            C.rest  D.water

 

8.                A.necessarily      B.normally        C.basically D.certainly

 

9.                A.if              B.until           C.unless    D.as

 

10.               A.drive          B.walk           C.follow D.march

 

11.               A.address        B.signs           C.notices    D.guidance

 

12.               A.doubt          B.room          C.time  D.way

 

13.               A.have it         B.get it           C.make it    D.finish it

 

14.               A.door           B.window         C.headlight  D.wheel

 

15.               A.passed         B.rushed         C.turned    D.continued

 

16.               A.strange         B.sensitive        C.imaginable     D.horrible

 

17.               A.developed      B.appeared       C.spread    D.faded

 

18.               A.rolling         B.floating         C.drawing   D.flashing

 

19.               A.pointed        B.returned        C.broke D.rose

 

20.               A.tune           B.voice          C.sound D.ton

 

 

查看答案

       our manage objects to Tom's joining the club, we shall accept him as a member.

A.Until             B.Unless            C.If                D.After

 

查看答案

Wind power is an ancient source of energy        we may return in the near future.

A.on which          B.by which          C.to which          D.from which

 

查看答案

When changing lanes, a driver should use his turning signal to let other drivers know      .

A.he is entering which lane                 B.which lane he is entering

C.is he entering which lane                 D.which lane is he entering

 

查看答案

One reason for her preference for city life is        she can have easy access to places like shops and restaurants.

A.that              B.how              C.what             D.why

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.