满分5 > 初中英语试题 >

One day a farmer was walking along a roa...

    One day a farmer was walking along a road with his son, Thomas. The father said, “Look! There’s a horseshoe (马蹄铁) . Pick it up and put it in your bag.” Thomas said, “It isn’t worth the trouble.” His father said nothing but picked it up himself. When they got to a nearby town, they had a rest. There the farmer sold the horseshoe and with the money he bought some grapes.

It was very hot, and there wasn’t a house or a tree where they could have a rest.

Thomas felt too thirsty to walk on. At this time, his father dropped a grape on the ground and Thomas picked it up quickly and ate it. After a while, his father dropped another grape and once again, his son picked it up and put it in his mouth.

And so they went on. The old farmer dropped the grapes and the son picked them up.

When Thomas had eaten up all the grapes, his father said to him, “My dear son, if you had bent down early to pick up that horseshoe, it would not have been necessary for you to bend so many times for the grapes. Always remember the lesson: A person who does not worry about the little things will find that he can not do the great things.”

1.The horseshoe was picked up by________.

A.the son B.the father C.the shop assistant D.nobody

2.The father bought some ________ after he sold the horseshoe.

A.apples B.water C.grapes D.trees

3.Thomas picked up the grapes and ate them because ________.

A.he was thirsty B.he liked them

C.he wanted to sell them D.his father wanted him to eat them

4.The father dropped the grapes one by one because he wanted ________.

A.to show his love B.his son to eat them all

C.to make fun of his son D.to teach his son a lesson

5.From the passage, we can learn that________.

A.if we want to eat grapes, we must pick up a horseshoe

B.we should worry about small things before we do the great things

C.a horseshoe is so expensive that it can bring us much money

D.it’s important to pick up a horseshoe on the road

 

1.B 2.C 3.A 4.D 5.B 【解析】 这篇短文主要描述了一对父子在路上见到一块马蹄铁,父亲捡了起来,儿子不屑于做这样的小事,后来却不得不多次弯腰去捡父亲用马蹄铁换的钱买来的葡萄。父亲通过这件事给了儿子一个很好的教训。从而告诉我们,如果想做大事,就要从小事做起。 1. 细节理解题。根据第一段中“His father said nothing but picked it up himself.”可知,这位父亲什么也没有说,把这块马蹄铁捡起来了。故选B。 2. 细节理解题。根据第一段中“There the farmer sold the horseshoe and with the money he bought some grapes.”可知,这位父亲把马蹄铁卖了,然后用这些钱买了一些葡萄。故选C。 3. 细节理解题。根据第三段中“Thomas felt too thirsty to walk on.”可知,托马斯太渴了,所以他捡起葡萄然后吃了它们。故选A。 4. 细节理解题。根据第五段中“My dear son, if you had bent down early to pick up that horseshoe, it would not have been necessary for you to bend so many times for the grapes.”可知,托马斯的父亲告诉托马斯,如果他能早点弯腰去捡那个马蹄铁,就不必为了捡葡萄而弯腰那么多次了,所以父亲把葡萄一颗一颗的扔下去是为了给他的儿子一个教训。故选D。 5. 主旨大意题。根据最后一段中“A person who does not worry about the little things will find that he can not do the great things.”并结合全文可知,这篇短文告诉我们,如果我们想做大事,就要从小事做起。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    I know my brother better than anyone else in the world. Since the moment of his birth, I’ve been part of his life. I had spent seven happy years in the world with the _______ of those around me. But when Rohan was born, life changed. Suddenly I had to _______ my toys and there were no more bedtime stories or my own choice of food.

Finally, I felt my anger at my brother. The poor baby had no idea what made me so _______. Maybe he found me strangeI was the only person in his house who did not like him. Whatever the reason was, he loved following me around. However, I seldom talked to him and _______asked him to leave me alone.

Then all that changed. I hardly remember anything of that day six years ago, _______ I remember that I was feeling very angry. Somehow (不知为什么) my _______ led me to my brother’s bed. My hand, completely free from my mind, reached through the bars (护栏) . At once, he reached his small hand and softly touched _______. And that was all I needed. Through all the unhappiness of the day, the moment changed everything. How could I hate someone who made me feel so important? For the _______ time, I saw my brother, not through the eyes of a child who was no longer favoured (受到宠爱的) ,but through the eyes of a sister.

To this day, I can’t _______ life without my brother. It is unbelievable how much I have ________ about life from a seven-year-old boy. Above all, Rohan has taught me that one should not care only for himself.

1.A.article B.attention C.advice D.activity

2.A.chose B.hide C.share D.collect

3.A.lonely B.busy C.happy D.unhappy

4.A.always B.already C.almost D.hardly

5.A.for B.but C.or D.so

6.A.feets B.foots C.foot D.feet

7.A.me B.them C.him D.her

8.A.last B.second C.first D.next

9.A.see B.count C.suggest D.imagine

10.A.cared B.learned C.talked D.heard

 

查看答案

—Please write to me and send me some photos!

—______________________________.

A.Thank you B.You're welcome C.Yes, I will D.Good idea

 

查看答案

In the past, people didn't know the earth ________round the sun.

A.going B.goes C.will go D.go

 

查看答案

You should ________what the most important thing is. I don't want you to fail your exams.

A.advise B.consider C.imagine D.require

 

查看答案

A notice ________ on the wall tomorrow.

A.puts up B.is put up C.was put up D.will be put up

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.