满分5 > 初中英语试题 >

Steven finds a job on a farm. He is the ...

    Steven finds a job on a farm. He is the strongest and youngest. He eats more, sleeps more, but works less. He doesn't like to use his head, so he knows little. He has to do some unskilled (无需特殊技能的) work. He always says he's tired and hopes to have a good rest. So he gets less money than others. Winter is coming. The workers are getting ready for the next year. Only Steven does nothing. The farmer tells him to cut down some trees in the forest. The young man has to go there with a chair. He feels lonely (寂寞的) in the forest and is afraid of the animals. So he looks around and sings loudly. Nobody knows what he's singing. After three days, Steven doesn't cut down any trees. The farmer feels strange. He wants to find out how the young man is working there. To his anger (生气), Steven is sitting on the chair, cutting the tree. “Why are you sitting here to cut the trees?” asks the farmer. “Because I can't work if lying (躺着), sir.”

1.Steven doesn't like to use his head, so ______.

A.he doesn’t know much

B.he is young and strong

C.he tries to be a farmer

D.he finds a job on a farm

2.Steven gets less money because ______.

A.he eats more

B.he is ill in hospital

C.he isn't polite to the farmer

D.he is lazy and does some unskilled work

3.What can we learn from the passage?

A.Lazy people can get a lot of money.

B.Farmers can sit down and cut down many trees.

C.We can get a lot by working hard.

D.Steven is very brave and he isn’t afraid of animals.

 

1.A 2.D 3.C 【解析】 这篇短文给我们讲述了年轻人Steven的一个故事,他在一个农场工作,是最年轻、最强壮的,但是他很懒,总是不愿意工作。 1.细节理解题。根据短文中“ He doesn't like to use his head, so he knows little.”可知,Steven不爱用脑子,所以他什么都不知道。原文know little与A选项中doesn’t know much同义。故选A。 2.细节理解题。根据短文中“ He has to do some unskilled (无需特殊技能的) work. He always says he's tired and hopes to have a good rest. So he gets less money than others.”可知,Steven总是说自己很累,需要好好休息,他只能做一些不需要特殊技能的工作,所以他挣的钱比别人更少。故选D。 3.推理判断题。根据文意可知,短文讲述的是非常懒、不愿意工作的Steven的故事,用他作为反面例子,告诉我们努力工作,才能得到很多,故选C。根据短文中“ He has to do some unskilled (无需特殊技能的) work. He always says he's tired and hopes to have a good rest. So he gets less money than others.”可知A不对;根据文意“ After three days, Steven doesn't cut down any trees.”可知,Steven坐在椅子上砍树,三天了,他也没有砍倒任何树,故B不对;根据短文中“ He feels lonely (寂寞的) in the forest and is afraid of the animals.”可知D不对。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Mo Yan, 57, become the first Chinese to win a Nobel Prize in Literature(文学)on Oct. 11. The award described Mo’s work as a mixture of fantasy(幻想)and reality, combining historical and social opinions. Mo Yan was born in1955 and grew up in Gaomi in Shandong. His parents were poor farmers. At the age of 12, he had to leave school and start work, first in the field and then in a factory. In 1976, Mo joined the army and began to study literature and write. The whole nation was so excited because a Chinese writer was announced(宣布)the winner of the 2012 Nobel Prize in Literature at the Swedish Academy in Stockholm on October 11.

1.Mo Yan won the 2012Nobel Prize on October 11, 2012.

2.Mo Yan is the second Chinese to win a Nobel Prize.

3.Mo Yan grew up in Xi’an Shaanxi province and now he is 57 years old.

4.Because his parents were so poor that they couldn’t afford his study at school.

5.When he was twelve, he joined the army and began to study and write.

 

查看答案

    Nobody is perfect._______ has some disadvantages(弱点). So we shouldn’t laugh _______people because they have some disadvantages.

I have a classmate named Lisa. She is troubled with stammer(结巴). When she_________ something in English, especially when answering questions in class, she is _______ nervous to say a word

Once in an English class, our English teacher, Miss Li_______ Lisa to answer a question. “I… I… it.  I… it…” What should she do? I felt very _______, but I couldn’t think of how I could help her. The whole class was quiet. Everyone was waiting for her answer. Lisa’s face turned red_______she still couldn’t say a complete sentence. Then she had to sit down.

Five minutes_______, Miss Li tried to encourage Lisa to answer again.

To my surprise, the whole class started clapping(鼓掌). They were all clapping for Lisa.

   “Lisa, believe in yourself” someone said. Lisa was greatly moved. She was going to try _______ best. After a while, she stood up slowly and began to speak. She made a complete sentence! We clapped again. This time, the clapping lasted for a long time. It________us happy and excited. After that Lisa tried to speak English more often in class.

1.A.Nobody B.No one C.Everyone D.Someone

2.A.in B.to C.of D.at

3.A.speaks B.says C.tells D.talks

4.A.too B.a little C.so D.very

5.A.wants B.let C.asked D.hoped

6.A.worry B.be worried C.worrying D.worried

7.A.or B.and C.but D.then

8.A.after B.before C.ago D.later

9.A.her B.his C.hers D.she

10.A.got B.made C.makes D.get

 

查看答案

Is there_______in today’s newspaper?

No, there’s_______.

A.anything special; interesting nothing B.special anything; something interesting

C.special anything; nothing interesting D.anything special; nothing interesting

 

查看答案

They arrived_______London_______the evening of July 3rd.

A.to; in B.in; in

C.in; on D.at; on

 

查看答案

_______everyone get tired today?

Yes, we_______very tired the whole afternoon.

A.Does; are all B.Do; are all

C.Does; all are D.Is; all are

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.