满分5 > 初中英语试题 >

The History of Pizza Today, pizza ( 披 萨 ...

    The History of Pizza

Today,  pizza  ( ) is one  of  the  worlds  favorite  foods.  All over the world, people make different kinds of  pizza. 但是披萨饼起 源于哪里And  who made the first one ?

People  have  been  making  food  like  pizza  for  a  very  long  time. Thousands  of years  ago, some people mixed flour  (面粉) with water to ake  dough  ( ). They  cooked it  on  hot  rocks.  People  covered  the  cooked  dough  with ifferent other foods, like onions, carrots and chicken. They had made the world’s first pizza.

Then  in  the  1500s   some  Europeans  brought  the  first  tomatoes  back   from  the  America. Tomatoes  are  necessary  in  making  many  pizzas  today.  At  first,  however,   most  Europeans thought  eating  tomatoes  would  make  them sick. So,  for about 200  years,  few  people  ate  them. Slowly,  people  learned  that  tomatoes  were  safe   to  eat,  as  well  as  delicious.  Later,  cooks  in Naples, Italy, started  the tradition of putting tomatoes  on dough. It soon became a favorite food there. In 1830, a cook in Naples took another  big step in the history of  pizza - he  opened the world’s first pizza restaurant.

Today, about five billion(十亿) pizzas are made every  year  around the world. In the United States alone, people eat about 350 slices()  every second. People may not know  it, but every piece is a slice of history.

1.Please translate the underlined sentence in paragraph 1 into English.(汉译英)

2.According to the  passage,were there different foods on the world’s first pizza?

3.Why did few Europeans eat tomatoes at first?

4.What  does the underlined word “them”refer to?

5.Please translate the underlined sentence in paragraph 3 into Chinese.(英译汉)

6.Do you like pizzas?Why or why not?

 

1.But where does pizza come from ? 2.Yes,there were. 3.Because most Europeans thought eating tomatoes would make them sick 4.Tomatoes 5.它很快成为那里(人们)最喜爱的一种食物 6.Yes,I do.Because they are delicious. / look nice. No I don’t. Because I can’t stand them. / They are terrible. 【解析】 这篇短文主要讲述了披萨的历史。 1.题干“请把第一段中划线的句子译成英文” but连词,但是;此句是特殊疑问句,where疑问词,在哪,主要是“pizza”第三人称单数;come from来自……;变成特殊疑问句要借助助动词does,其结构是Where+does+主语+动词原形?But where does pizza come from ?意思是“但是披萨来自哪里?”故答案为But where does pizza come from ? 2.题干“根据这篇文章,世界上第一个披萨上有不同的食物吗?”根据文中“ Thousands of years ago, some people mixed flour (面粉) with water to ake dough ( 生 面 团 ). They cooked it on hot rocks. People covered the cooked dough with ifferent other foods, like onions, carrots and chicken. They had made the world’s first pizza.” 几千年前,有些人把面粉和水混合在一起做面团。他们用热石头做的。人们在煮熟的面团上覆盖了不同的其他食物,如洋葱、胡萝卜和鸡肉。他们做了世界上第一个比萨饼。可知世界上第一披萨上有不同的食物,这里做肯定回答。这里是there be句型是的过去式,谓语动词是were。做肯定回答是“Yes, there were.”是的,他们是。故答案为Yes, there were. 3.题干“为什么欧洲人一开始很少吃西红柿?” 根据文中“ At first, however, most Europeans thought eating tomatoes would make them sick.” 然而,起初大多数欧洲人认为吃西红柿会使他们生病。故答案为Because most Europeans thought eating tomatoes would make them sick 4.题干“下划线的“他们”指的是什么?” 根据下文“people learned that tomatoes were safe to eat, as well as delicious.” 人们知道西红柿吃起来安全,而且好吃。可知上文中“大约200年来,很少有人吃它们”这里的them指的是“西红柿”,tomato西红柿;这里用复数形式,tomatoes西红柿复数。根据题意,故答案为Tomatoes。 5.题干“请把第3段中划线的句子译成中文” soon不久,很快;became连系动词,变成; a favorite food一种最喜爱的食物, there在那儿。It soon became a favorite food there.意思是“它很快为成那里(人们)最喜爱的一种食物”。故答案为它很快为成那里(人们)最喜爱的一种食物。 6.题干“你喜欢比萨饼吗?为什么或者为什么不?”根据实际情况来回答。做肯定回答就是“因为他们美味或他们好吃” Yes,I do. Because they are delicious.;做否定回答就是“不,我不喜欢,因为我不能忍受他们,或他们是难吃的。”根据题意,故答案为Yes,I do. Because they are delicious. / look nice. No I don’t. Because I can’t stand them. / They are terrible.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词,并将答案写在答题卡相应的位置上。每空一词。

Do  you  know  how  to  protect  your  eyes  well?  Here  are  some  ideas about how to keep  your  eyes  healthy.

First,  you  have  to pay  more  attention  to your  diet.  You  should  eat  food that  is good  for your eyes. They are fresh fruits, vegetables, fish, eggs and  milk.

Second,  you  must  have  a  regular  sleep.  It relaxes  the eyes.  If you  can  not have  enough sleep, you may have dark  circles under the eyes.

Next, you must exercise your eyes every day. Blink(眨眼) your eyes, which makes the eyeballs watery, and gives them a good wash. Finally, you should use your eyes in right ways.

If a small thing goes into your eye,you start rubbing() it, which is wrong.

Always use sunglasses to stop the  sunshine from shining directly into your eyes.

Too much reading,writing, watching TV or working on the computer can  also make eyes tired.So a good rest  is needed.

If you can  remember to take  good care  of your  eyes, your life will  be colorful.

1.about how to keep  you eyes  healthy

Diet

* You shouldn’t eat food that is 2.for your eyes.

Sleep

* You should get enough  sleep every day.

 

Eye exercising

* Blink(眨眼)your eyes, which makes the eyeballs watery, and washes them 3..

 

 

 

Eye using

* It’s wrong  to rub it 4.something goes into your eyes.

* You have  to use  glasses to stop the  sunshine from shining directly into your eyes.

* You shouldn’t 5., write, watch TV or work  on the computer too much. Or your eyes will be  too tired.

 

 

 

查看答案

阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选 项,使短文意思通顺,并在答题卡上将选项涂黑。  选项中有一项为多余项。

 

A. The  students were interested in those books.

B. So she  went to Weibo for help.

C. Some are books on natural science.

D. In the post she said that she wanted books for her students in Xinjiang.

E. Many organizations(组织) also sent books.

F. Because I love my country.

Recently a young womans post(博文) on Weibo caught many peoples eyes.1.After finishing her study in college, the young woman chose  to become a  teacher  in Xinjiang. When people asked  why  she went to teach in the faraway area, she just said, 2. The  young teacher  found that some books in her school  library were read many times by the children. 3.Many kind-hearted people saw her  post and sent her  books. Someone placed  an  order for 30 books  on  Taobao.  When the seller learned  about  who the  books  were for. He sent 44 books  to the school. 4.So far,he has received(收到)  over 2,000 books. Some  are  storybooks.5.and  some  are  books  about  history  and  so  on.  Now,  some people are still asking for the address(地址)  of the school. They  want to give more books to the school. The  teacher said  her  students  were  very  happy  to receive  so many  new  books.  For  those books, she plans to set up a rotation system(轮转系统)  in her class so that  no children will miss their favorite ones. Now, the teacher calls herself the happiest woman in the world”.

 

查看答案

    The year is 2045. A group  of robots  compete  in the World  Cup. Robots? Is that possible? Many scientists believe it can happen. After all  (毕竟), there are already robots that can  play soccer. Of course, todays robots dont just play sports.

Early robots could do just simple things, mainly in factories. Humans operated them. However, today’s robots can  operate on their own    (not completely, of course). Some can only

move around a little,  like  the  robots  which  can  sweep  the  floor,  but  others  such  as  Honda ASIMO  can do much more. He can run, climb, dance, and yes,  even play soccer.  Then  there are  robots  made  to  be  like  humans.  These  robots have  faces  and  can  show  feelings.  Such robots can  learn new things, and show us how they feel. Actroid -DER is one of them.

Scientists are also making robots that  look  and act like  animals.  At NASA, scientists are making robot snakes. These snake-bots can  get into holes. They might one day  help scientists look for signs of life on Mars. Other animal robots include the frog-bot, which can jump over objects,  and  the  sticky -bot,  which  can walk  up walls.  There’s  even  a  robot called  Water Runner that can walk on water.

But  can a robot soccer team ever play as well as a human team? Many scientists think so. Anything is possible. One day, they may even be world champions.

1.Do many scientists think that robots can  play in the World Cup in the future?

A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.We don’t know.

2.The underlined word operated in Paragraph 2 means      in Chinese.

A.经营 B.控制 C.动手术

3.Todays robots can  do things except(除了)      .

A.being real animals B.playing soccer C.showing their feelings

4.What  can the frog-bot do?

A.It can walk on water. B.It can walk up walls. C.It can jump over objects.

5.The best title of this passage is     .

A.Robots in 2045 B.The  robots are coming C.The history of robots

 

查看答案

请阅读下列五个动画片简介,找出与材料内容相符的图片,并在答题卡上将对应的选 项涂黑。其中有一项为多余选项。

A.B. C. D. E. F.

1.Mary:  When  I was a child,  I loved  to  watch  cartoons.  I still  do.  My  favorite  is Tom and Jerry. It’s fun. It’s about a cat  and a mouse. Tom  has  a warm home to live in. But Tom still wants  to catch Jerry. They can’t stop fighting.__________

2.Mike: The movie  tells a  story  about  how the  lion  prince  Simba  fights  his uncle  Scar who covets(想要) the throne, with the help of his friends and finally takes the responsibility of leading the whole lion kingdom. __________

3.Lucy: Where’s Mama is a  short  Chinese  cartoon.  It tells  about the  adventures  of a group  of tadpoles(蝌蚪) in search of(寻找) their mother. __________

4.Jane:  My  favorite  story is Snow White.  Snow  White  is a beautiful  and kind  girl.  Shehas several friends in the forest. The seven friends are very short, but they are friendly. They always try their best  to help Snow White. __________

5.Anna: I love cartoons. One  of them is about a little girl who always wore a red hat. On the  way  to her  grandma’s  home,  she  came  across  a  big  gray  wolf.  Later, the wolf  disguisedhimself  as  her  grandma.  At  the  end  of the  story,  a  hunter  cut  the wolf’s  belly with  scissors and saved the little girl and her grandma. __________

 

查看答案

    When  my  dad  was  a  young man,  he  spent  some  time  in  the  north  of  Africa.  While in Africa, my dad took a walk in the  town one day. Dad  entered  (进入) a small shop and saw a toy butterfly there.   How much is this? he asked. The man in the shop told him the______. But  dad was not interested in buying it. He just wanted  to know  how much  it was.

Dad  left  and  continued  his  walk ______the  town.  Suddenly,  he  saw  the  man  from  the shop.    Hey,  sir,  said  the  man,”I  would  really like  to  sell this  butterfly  to  you.  I can give you a better price, only one dollar.

Dad ______the man politely(有礼貌地). Soon he was  on another  street  and  to his surprise, the  man  from  the  shop  was  there  too. ______ he  asked  my  dad  to buy  the  butterfly  and  my dad said no.

Later, Dad  met the man  three  more times.  Finally,  the man said, Its the  custom(风俗)

that  one ______sell something  to the  first person  to enter his shop  on a  Friday morning.  You are the first to come  to my  shop  today. ______ you dont  buy anything  from  me  it will mean bad luck to me.

Hearing this, my dad_____ to buy  the butterfly. He  gave the man two dollars, for he had learned something _______of the country’s culture that day.

1.A.color B.price C.name

2.A.through B.from C.opposite

3.A.invited B.asked C.refused

4.A.Hardly B.Again C.Sometimes

5.A.can B.can’t C.must

6.A.So B.If C.Though

7.A.decided B.hated C.waited

8.A.creative B.expensive C.special

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.