满分5 > 初中英语试题 >

Remembering things, like names, dates, a...

    Remembering things, like names, dates, and other fine details is a skill—one that you can develop. Here are four memory improving skills everyone can learn.

1. Play video Games

Believe it or not, Playing video games helps to form better memory as you age. 3D video games seem to work better than 2D ones. Playing games like Super Mario 64 for 30 minutes a day has been found to increase the brains gray matter (脑灰质). So you’ll have fun while building a bigger brain.

2. Strengthen the Power of Music

We forget names and numbers so easily, but lyrics to our favorite songs or rhymes from childhood? They seem to remain a longer time Music helps us remember things through rhythm. If you want to learn a foreign language, try training with music videos. Generally singing can help increase your brain.

3. Remember People’s Names by Forcing Yourself to Interact with Them Differently

For us, forgetting someone’s name might be the worst. It’s just that our basic working memory isn’t that great. However, if we try to make connections between the strange name and the person, we’ll be more likely to remember the name. It takes a little work: Try asking a person you just met a question to give you time to repeat his or her name in your head, introduce the person to someone else, which means to force you to repeat his name, repeat the person’s name at the end of the conversation.

4. Take Care of Your Health and Learn New skills

Unluckily, our memory gets worse as we get older. Taking care of our basic health, though, can go a long way towards improving our health that means it will reduce the stress in your life if you train and exercise your brain by learning new skills.

Tricks to1. your memory and remember anything

2.

Play video games

● It 3. that playing 3-d video games has a stronger influence on forming better memories than 2-D games.

● You can not 4. have fun but also build a bigger brain.

Strengthen the power of music

● It turned out that people can remember favourite songs 5..

● In 6., singing can help improve your brain.

Remember people’s names by forcing yourself to interact with them in a 7. way.

● If you try to 8. the strange name with the person, you’ll be more likely to remember the name.

Take care of your health and learn new skills

● The older we are, the 9. our memory will be.

● By learning new skills, we’ll be less 10. and in better health.

 

 

 

1.improve 2.Ways/ Skills/ Introduction 3.seems 4.only 5.easily/better/longer 6.general 7.different 8.connect 9.worse 10.stressed 【解析】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了提高记忆力的四个小技巧:玩电子游戏;使用音乐的力量;重复他人的名字;照顾好自己的健康并学习新技能。 1.句意:关于提高记忆力并记住任何东西的技巧。 根据“Here are four memory improving skills.”可知,此文主要就是讲如何提高记忆力,不定式to后面的动词用原形。故答案为improve。 2.根据第二列表格可知,右边两列讲述的是提高记忆力的方法,技巧,或者说介绍。故答案为Ways/ Skills/ Introduction 3.句意:在形成更好记忆力方面,3D游戏似乎比2D游戏有更大的影响。 根据“3D video games seem to work better than 2D ones”可知,空格里缺少seem,主语是it,第三人称单数,谓语动词加s。故答案为seems。 4.句意:你不仅可以获得乐趣,还可以建造一个更大的大脑。 根据文中“you’ll have fun while building a bigger brain.”可知,玩游戏有两个优点,获得乐趣以及开发大脑,两者并列,在表格中用not only…but only..不仅……而且……,将二者串联。故答案为only。 5.句意:结果证明人们很容易记住最喜欢的歌。 根据“They seem to remain a longer time …”可知,音乐通过节奏来帮助我们记忆事物,这种方法使我们更加容易记住内容,更加持久,记得更好,所以可以填easily、better或者longer来修饰remember。故答案为easily/better/longer。 6.句意:通常,唱歌可以提升大脑。 根据“Generally singing can help increase your brain.”可知,通常情况下,唱歌可以提升大脑,并且generally相当于in general。故答案为general。 7.句意:通过强迫你自己用不同方式与他人沟通,以此来记住别人的名字。 根据第三个技巧“Remember …Differently”,而且differently与in a different way同义。故答案为different。 8.句意:如果你把奇怪的外号和人联系起来,你会更有可能记住这个名字。 根据文中“if we try to make connections …the person”可知,空格处缺少connection的含义,且connection与connect with同义。故答案为connect。 9.句意:越老记忆力越差。 根据文中“Unluckily, our memory gets worse as we get older.”可知,人越老,记忆力越差。故答案为worse。 10.句意:通过学习新技能,我们压力会更小,也更健康。 根据文中“it will reduce the stress … by learning new skills.”,减小压力为reduce the stress,与之同义的是be less stressed。故答案为stressed。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Portia gave the decision. “One pound of the merchant’s flesh is yours It is what the contract (合同) says. You may take his flesh!”

Shylock held his knife and told Antonio to get ready. “Wait!” exclaimed Portia. “You will not do anything that is not written in the contract. Is that right, Shylock?”

“Yes, that’s right,” said Shylock. He wondered what the wise young judge was going to say.

“Well,” said the young judge, “I have read the contract carefully, and it does not say anything about taking his blood. It says ‘a pound of flesh’. You can take your pound of flesh, but you may not take one drop of his blood. If you take any of his blood, the duke will take everything you own!”

Now it was Graziano’s turn to bless the judge and call him wise.

“You wanted justice,” Portia told Shylock, “and you will have more justice than you wanted.”

Shylock didn’t want to give everything he owned to the duke. He decided not to take his pound of flesh. He said he would take the money.

“Give me ninety thousand dollars,” he said, “and I will have mercy on Antonio and let him go.”

Bassanio was happy to give him the money. He was very pleased that his friend Antonio would not die.

“Wait!” Portia said again. “He does not want the money. It is not written in the contract.”

Bar shylock said he just wanted to have his money back and wouldn’t even demand interest. Bassanio was ready to give it to him, but again Portia stopped him.

“He said he wanted only the penalty that is in the contract.”

Shylock understood that he would not get his pound of flesh. He understood that he would not get his money. He decided to go home.

“Wait!” said Portia, for the third time. The law of Venice, says that if you plan to kill a citizen of Venice, you will lose everything that you own. Half of what you have will belong to the person you tried to kill, and the other half will belong to the duke.

Taken from The Merchant of Venice

1.Who was the young judge?

A.graziano B.Bassanio C.Portia D.the duke

2.What do you think of Shylock according to the passage?

A.brave and clever B.cold-hearted and selfish

C.generous and patient D.helpful and warm-hearted

3.Why did Shylock give up taking a pound of flesh at last?

A.Because Antonio’s ships sunk and Shylock had mercy on him.

B.Because Shylock thought that a pound of flesh was worth nothing.

C.Because Antonio gave Shylock ninety thousand dollars.

D.Because Shylock couldn’t take a pound of flesh without any blood.

4.Which of the following sentences is TRUE according to the passage?

A.Shylock was stopped taking money from Bassanio three times.

B.Shylock would have his money back without interest.

C.Shylock lost everything for planning to kill a citizen of Venice.

D.Shylock would give everything that he owned to the duke.

 

查看答案

I’ve been playing in rock bands since I was about 14 years old. It’s my favorite hobby in the world and I don, t think I’ll ever give it up. When I moved to China, I wasn’t sure what it would be like to play in a band here. Would it be hard to find people to play with? Or places to play at? As it turns out, Beijing is a great place to play music.

One of the main differences is that the music scene here is much smaller than those in most big Western cities. This might seem like a disadvantage, but I actually kind of (有点) like it. It means that most of the people involved, whether they are promoters (宣传人员) or musicians or Just music fans, know each other well. It’s like having a big family. I’ve met some amazing friends by playing music here.

Another big difference is that every practice studio and live-house in Beijing has the basic equipment (设备) for playing music. When I played drums in the US, I had to bring my whole drum kit everywhere we played. But here, I just bring my drumsticks and cymbals (). This makes it way more convenient to practice, record and play music.

And I’ve definitely had some unique experiences since I’ve been playing here. For one concert, we played on an outdoor stage next to a farm in the suburbs of Baoding in Hebei province. For another show, we played at a tiny bar inside of a huge shopping mall. These kinds of experiences are rare in the US. It’s definitely been a lot of fun to play music here.

1.In the first paragraph the writer wasn’t sure ________?

A.whether he would miss his friends

B.whether he would bring his whole drum kit

C.whether he could continue playing music

D.whether he could start a new hobby

2.From the second paragraph we know ________.

A.the music scene in Beijing is the same size as Western cities

B.people in the music scene come from a big family

C.the writer gets on well with people in Western cities

D.the writer makes some new friends by playing music

3.What does the underlined word “unique” mean in the last paragraph?

A.独特的 B.危险的 C.艰难的 D.可怕的

4.What do we know from the passage?

A.The writer has played rock music for 14 years.

B.Rock bands in Beijing are not very popular.

C.The writer enjoys playing music in China.

D.The writer once played on an outdoor stage on a farm.

 

查看答案

Final exams are just around the corner. Liu Haoxuan, 14, who studies at Beijing Dayu School, is quite busy However, he still had to find time to practice his spoken English. That’s because he had to take a new English listening and speaking test.

Liu is not alone. This is a new test for all students who are taking senior high school entrance exams (中考) in Beijing, Junior 3 students have to take an English listening and speaking test that counts for 40 points on their full English exam. The test is taken on a computer. They can take the test twice—once in December and again in March -to try to get the highest score possible. The test was just introduced last year.

During the 30-minute test, students have to fill in blanks, answer questions and retell stories after listening to different materials. “It pushes us to speak. Though it was hard at the beginning, it’s a good thing,” Liu said. He got a low score when he first took it last semester. But he kept working hard in order to improve his pronunciation and other skills. He pracised speaking in front of a mirror every day. Later, he got a score of 39 on the test.

LiTianyou, 14, from Beying Yuying Middle School, has his own way to prepare for the spoken English test. He uses apps to take practice tests every day. “The apps will score your performance so that you can improve accordingly,” he said. “Also, the practice tests help me learn to take notes properly. They help me grasp topic sentences and connection words.”

1.How many times can they take the English listening and speaking test?

A.Only once B.Twice C.Three times D.Four times

2.According to the passage, we know ________.

A.All the students have to take the test.

B.The test was introduced this year.

C.It is worth 40 points on the full English exam.

D.Most of the students can get high scores on the test.

3.What do we know about Li Tianyou?

A.He got a score of 39 on the test.

B.He prepared for the test by using apps.

C.He was afraid of speaking English in class.

D.He still finds it hard to grasp topic sentences.

4.What’s the passage mainly about?

A.The difficulties students face in learning English

B.The research of English education in China

C.An oral English class that students in Beijing have to take

D.a new oral English test for Beijing Junior 3 students

 

查看答案

 

Red Star Theater

Jay Chou will give a concert.

Time: 7: 00 pm-9: 00 pm, on January 10

Price:80-1280

Mengxin Shopping Center

All clothes will be on sale at the Mengxin Shopping Centre

Time: 8:00 am-9:00 pm from January 11-25

Blue Sky Cinema

3D movie: Transformers 3

Director: Michael Bay

Actors/Actresses: Shia LaBeouf, Rosie

Huntington-Whiteley. Josh Duhamel

Time: 7:30 pm-9:30 pm

from January 28 to February 5

Price:80

International Picnic

Come to enjoy delicious food from all over the world.

Place: People’s Park

Time: 12:00 noon-5:00 pm, February 2-8

Price:100

 

 

1.The sale at the mengxin Shopping Center will last for ________.

A.a month B.half a month C.ten days D.a week

2.Lucy can only spend 80 yuan on January 29. She can ________.

A.watch Transformers 3 in Blue Sky Cinema

B.buy clothes on sale at the Mengxin Shopping Center

C.enjoy Jay Chou’s concert in Red Star Theater

D.go to the International Picnic

3.You can enjoy delicious food from all over the world in International Picnic at ________.

A.8:00 am on February 3

B.9:00 am on February 5

C.3:00 pm on February 7

D.5:00 pm on February 9

 

查看答案

    One day, two little boys were walking along the road. They overtook a woman carrying a large basket of apples.

The boys thought the woman looked very ________ and tired, so they said, “Are you going to town? If you are, we will carry your ________.”

“Thank you,” replied the woman, “You are very kind. You see I am weak and ill.” Then she told them that she was a widow (寡妇), and had a lame (跛足的) son to raise.

She lived in a cottage three miles away, and was now going to the market to ________ the apples which grew ________ the only tree in her garden. She wanted the money to ________ her rent.

“We are going the ________ way you are,” said the boys. “Let us have the basket” And they took hold of it, one on each side, and trudged (艰难地走) along with ________ hearts.

The poor widow looked glad, and said that she hoped their mother would not be ________ with them. “Oh, no,” they replied, “Our mother has ________ us to be kind to everybody, and to be useful in any way that we can.”

She then offered to give them a few of the ripest apples for their ________. “No thank you,” said they, “We do not want any pay for want we have done.”

Upon arriving at home, she told her lame ________ what had happened on the road, and they were both made happier that day by the ________ of the two boys.

The other day, I saw a little girl stop and ________ a piece of orange peel (果皮), which she threw into the gutter. “I wish the boys would not throw orange peel on the sidewalk,” said she. “Someone may be on it, and ________.”

Perhaps some may say that these are ________ things. So they are. But we must not wait for chances to do great things. We must begin with little labors of love.

1.A.nice B.ugly C.pale D.healthy

2.A.backpack B.basket C.suitcase D.packet

3.A.buy B.borrow C.sell D.keep

4.A.in B.on C.above D.over

5.A.cost B.take C.spend D.pay

6.A.wrong B.correct C.same D.different

7.A.heavy B.light C.broken D.cold

8.A.happy B.satisfied C.friendly D.angry

9.A.taught B.made C.warned D.forced

10.A.challenge B.trouble C.courage D.travel

11.A.daughter B.husband C.brother D.son

12.A.kindness B.promise C.protection D.honesty

13.A.turn up B.come up C.pick up D.put up

14.A.fall off B.fall down C.fall into D.fall on

15.A.little B.great C.important D.difficult

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.