满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读 Some people have found that they a...

任务型阅读

Some people have found that they always spend much more on travelling than planned.Here is how it happens

1.Preparing too much before travelling

Some people,especially females,like to travel as if starting a new life.Several weeks before the trip,they would be busy shopping for new dresses,better sunglasses and best­selling books.They would rather fill their travelling bags up with all fashionable things.Just travellingAttending a fashion show is more like it.They care more about their appearance than the sights they see during the trip.

2.Following other travellers blindly

They can't stop shopping for objects they would never normally buy and would certainly never use.For example,we can find a group of travellers “getting ahead” to buy “Christmas” presents even in summer.

3.Replacing things that are forgotten to bring

They don't remember to bring things like trainers,cool bags,toothbrushes or beach towels.The towels sold near beaches are nearly the price of gold leaves.They spend a lot on those things.However,plenty of new towels are sleeping in their bathroom at home.

阅读以上信息,用恰当的单词完成下面的短文,每空一词。

People usually find themselves poorer than they planned after a holiday trip.There are mainly three 1..Firstly,some female travellers consider a journey as attending a fashion show.How they look seems more 2. than what they see,so they spend more money on something new.Secondly,some people follow others without 3..When others do some shopping,they can't 4. themselves.Thirdly,goods for daily use at tourist attractions aren't as 5. as those back home.As a result,they may spend more than they thought.

 

1.reasons/causes 2.important 3.thinking 4.control 5.cheap 【解析】 文章讲述的是人们旅游时花的钱总是超出计划,文章给出了发生这种现象的三个原因。 1.句意:主要有三个原因。 根据文中的黑体部分可知,主要是列出超支的三个原因,英语中“原因”是reason/ cause,而空格前是three,所以这里应该用复数形式,故答案为reasons/ causes。 2.句意:她们看起来如何似乎比她们看到什么更重要。 根据文中They care more about their appearance than the sights they see during the trip.比起旅途中看到的风景,她们更在乎自己的外表。可知这里说的是“比……更重要”,用important的比较级more important代替care more about,故答案为important。 3.句意:其次,有些人不假思索地跟随别人。 根据文中Following other travellers blindly盲目跟风,可知这里表达的是相同意思,也就是“没有考虑”,英语“没有”是without,“考虑”是think,without是一个介词,后面要接ing形式,故答案为thinking。 4.句意:当别人购物时,他们无法控制自己。 根据文中For example, we can find a group of travellers “getting ahead” to buy “Christmas” presents even in summer.例如,我们可以发现一群旅行者“提前”购买“圣诞”礼物,即使是在夏天。可知这里说的是他们无法控制他们自己,英语中“控制”是control,空格前can’t是情态动词,后面要接动词原形,故答案为control。 5.句意:旅游景点的日常用品不像家里买的那么便宜。 根据原文中The towels sold near beaches are nearly the price of gold leaves. They spend a lot on those things.海滩附近卖的毛巾几乎和金箔一样贵。他们在这些东西上花了很多钱。可知这里说的是旅游景点的东西没有家里买的便宜,所以这里应该填“便宜的”,英语是cheap,英语中as …as中间用的是形容词原级,故答案为cheap。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

句型转换

1.They will go back to England next week.(改为一般疑问句)

________ they________ back to England next week?

2.We'll enjoy ourselves during the holiday.(改为同义句)

We'll ________ ________ ________ ________ during the holiday.

3.His grandma is too old to look after herself.(改为同义句)

His grandma is ________ old ________ she can't look after herself.

4.The river is about 4 kilometres wide.(对画线部分提问)

________ ________ is the river?

5.He said,“I'm afraid to go there.”(改为间接引语)

He said ________ ________ ________ afraid to go there.

 

查看答案

 

( In New York, Claire is chatting with Wu Li from Hangzhou about gifts.)

Claire: I’m traveling to your hometown, Hangzhou. What can I buy for my family and friends?

Wu Li: Well, there are many fantastic things in Hangzhou, like tea and silk.

Claire: Sounds good. I think my family would like to try Chinese tea. 1.

Wu Li: Sure. We have different kinds of tea, such as green tea, black tea, white tea and so on.

Claire: Wow, so many! 2.

Wu Li: Green tea. The most popular green tea is Longjing tea produced near the West Lake.

Claire: I see. 3.

Wu Li: I’m sure they will like it.

Claire: I think so. What about silk?

Wu Li: 4. If you want to buy silk products, you can go to any silk shop in Hangzhou. 

Claire: Great! I’ll buy some silk scarves for my friends.

Wu Li: And there is a silk museum in Hangzhou. 5.

Claire: Really! That must be interesting. Thanks for your help.

Wu Li: My pleasure. Enjoy yourself!

A. Which is your favorite, Wu Li?

B. They don’t like Chinese tea at all.

C. You can find out how silk is made there.

D. I’ll buy some Longjing tea for my family.

E. Silk made in Hangzhou is famous all over the world.

F. Could you please tell me something about Chinese tea?

 

 

查看答案

    Your school life is going to end soon.What do you plan to do for your winter holiday?How about going camping?Camping trips can be a great way to relax and learn new things.If you have a good plan,you will have a good camping trip.Of course,different places offer different challenges,so start by making a list of things you might need for your trip.

Consider what kind of trip you want.This will help you enjoy your trip.If you are planning activities,you must be honest with yourself and make sure that you can deal with the challenges you will face.If the challenges are too hard,the camping trip will make you feel tired and sad.

You should also think about what to do if you meet some wild animals on your trip,such as bears,snakes or spiders.

You should also think about the weather.You must bring everything you need for the trip.For camping trips in some far places,you may need special vehicles.You must first think about how you are going to get there.You also need maps if you don't want to get lost.If you want to camp at different places every day,you have to carry everything that you take with you.You have to consider food and places where you will sleep.Water is also important because you need to drink lots of water.

1.From the passage,we learn that ________.

A.the summer holiday will end and school will begin

B.the winter holiday will end and school will begin

C.school life will end and the winter holiday will begin

D.school life will end and the summer holiday will begin

2.The underlined word “vehicles” means ________.

A.交通工具 B.饮食 C.住处 D.帐篷

3.If you don't want to get lost,you need to take ________.

A.food B.a map C.water D.clothes

4.A good camping plan should include ________.

taking as many things as you need

considering what kind of trip you want

thinking about the weather and how to get to a camping site

thinking about a good report card

thinking about food,water,clothes and places where you sleep

A.①②③ B.②③⑤ C.②③④⑤ D.①②③④⑤

5.The passage was written to ________.

A.give some advice on camping trips B.tell travellers to stay safe

C.advise people to go to far places for camping D.introduce some places of interest to people

 

查看答案

    While travelling,you'll be taking money,your license or passport.Or you will buy something expensive to take back home with you and you don't want it to get stolen.Here are some ideas on how to keep your valuables(贵重物品)safe while travelling.

Plan ahead of time

Think of what you really need and don't need to take on your trip.Only take the valuables that you must have,not just ones that you would like to have.

Carry your valuables on your person

Something that is small,like cash and credit cards and your passport,can be carried in a money wallet around your neck or in a money belt.This way,your valuables are hidden right next to you,and you know where they are at all times.Wear clothing that can hide the money belt.

Carry larger valuables in your carry­on bag

If you can't fit some large valuables in your money wallet,you'd better put them somewhere else and make sure that you will be able to keep in touch with them.You can put them on the plane,so you don't have to worry about the airline losing your bag or someone stealing it from the belt after the flight before you get to it.

Choose a hotel that has the front desk for valuables

This way,you don't have to worry about someone stealing your valuables if your room is broken into.If you give the valuables to the front desk to keep for you,choose a time when others are not looking.

1.When you plan your travel ahead of time,you should make sure that ________.

A.you take valuables that you must have

B.you take valuables as many as possible

C.you take valuables that you would like to have

D.you take valuables that you have at home

2.You can carry all of the following valuables on your person EXCEPT ________.

A.your cash B.your credit cards

C.your passport D.your large valuables

3.Which kind of hotel can you choose while travelling according to the text?

A.You can choose a hotel with a lot of housekeepers for valuables.

B.You can choose a hotel with the front desk for valuables.

C.You can choose a cheap hotel.

D.You can choose a hotel with gatekeepers.

4.Which of the following is TRUE according to the text?

A.Anything small must be carried in a money wallet around your neck.

B.You give valuables to the front desk at a hotel when others are watching.

C.You should wear a tight shirt while travelling.

D.You'd better put some large valuables in your carry­on bag.

5.The passage is mainly about ________.

A.what to do while travelling B.how to carry your valuables on your person

C.how to keep your valuables safe while travelling D.how to save money while travelling

 

查看答案

    I was traveling alone through the UK. To reach places that were off the public transportation map,I bought an old car, which cost most of my money. I couldn’t afford to stay in the hotel, so I had to camp in my car for the rest of the trip.

One morning I awoke in my old car on a country road in Ireland and saw a single house. The water in my thermos (保温瓶)had gone cold, so I knocked on the door of the house. A woman opened it. I asked her for some hot water. But she wouldn’t let me get away with just that! I was invited indoors. She asked me to sit at the table and have breakfast with her family. They filled my thermos before I left.

I was greatly moved. And I decided to pass the kindness on. The other day I met a young man who had been driving around to look for a parking lot. He looked increasingly upset. I was glad that I was able to point one out to him. His thankful smile was the hugest reward (奖赏)for me.

1.The writer bought the car in order to______________.

A.serve the public B.travel more easily

C.take the trip alone D.save more money

2.Why did the writer camp in his car?

A.He was short of money. B.It was his habit.

C.He could have a better rest. D.It would be warmer.

3.The writer asked the woman for______________.

A.a map B.a thermos C.some hot water D.a light breakfast

4.How did the young man feel at last?

A.Funny. B.Upset. C.Disappointed. D.Thankful

5.What’s the main idea of the text?

A.Traveling alone is interesting. B.Sharing food is a pleasure .

C.Kindness is the sunshine in life. D.Smile is important to everybody.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.