满分5 > 初中英语试题 >

I was traveling alone through the UK. To...

    I was traveling alone through the UK. To reach places that were off the public transportation map,I bought an old car, which cost most of my money. I couldn’t afford to stay in the hotel, so I had to camp in my car for the rest of the trip.

One morning I awoke in my old car on a country road in Ireland and saw a single house. The water in my thermos (保温瓶)had gone cold, so I knocked on the door of the house. A woman opened it. I asked her for some hot water. But she wouldn’t let me get away with just that! I was invited indoors. She asked me to sit at the table and have breakfast with her family. They filled my thermos before I left.

I was greatly moved. And I decided to pass the kindness on. The other day I met a young man who had been driving around to look for a parking lot. He looked increasingly upset. I was glad that I was able to point one out to him. His thankful smile was the hugest reward (奖赏)for me.

1.The writer bought the car in order to______________.

A.serve the public B.travel more easily

C.take the trip alone D.save more money

2.Why did the writer camp in his car?

A.He was short of money. B.It was his habit.

C.He could have a better rest. D.It would be warmer.

3.The writer asked the woman for______________.

A.a map B.a thermos C.some hot water D.a light breakfast

4.How did the young man feel at last?

A.Funny. B.Upset. C.Disappointed. D.Thankful

5.What’s the main idea of the text?

A.Traveling alone is interesting. B.Sharing food is a pleasure .

C.Kindness is the sunshine in life. D.Smile is important to everybody.

 

1.B 2.A 3.C 4.D 5.C 【解析】 这篇短文主要介绍了作者在一次旅行时得到他们的帮助,也决定帮助他人的故事。 1.细节理解题。根据文中的第一段To reach places that were off the public transportation map,I bought an old car,which cost most of my money可知 为了到一些地图以外的地方,也就是为了更方便的旅行,故答案是B. 2.细节理解题。根据文中的第一段I couldn't afford to stay in the hotel,so I had to camp in my car for the rest of the trip.可知 因为没有钱所以才在车里住宿,故答案是A. 3.细节理解题。根据文中的第二段I asked her for some hot water可知 是想要一些热水,故答案是C. 4.细节理解题。根据文中的第三段.His thankful smile was the hugest reward (奖赏)for me.可知 他感激的微笑对我来说是最大的奖励,故答案是D. 5.主旨大意题。根据文中的大意文章大意:主要描述了作者在一次旅行时得到他们的帮助,也决定帮助他人的故事.可知选择C仁慈是社会生活的阳光符合语境,故答案是C.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Traveling has been______ with people for a long time.Many of today's travelers are trying to find ______ unusual experience or adventure.______ may be a good choice.

Instead of______ your vacation on a bus,in the hotel or sitting on the beach,you may want to try hiking.Hiking is a great way to travel.You will get close to______ and take exercise.You can see lots of flowers and grass at the same time.Hiking is easy to do and doesn't have to be very expensive.You can hike close to your home or travel to______place.The basic______ you need for hiking is simple:good shoes,clothes and a backpack.You can hike in mountains,in a forest or along a river.If you go with your friends,you can have a chance to talk with them.

Hiking is fun and______,but you shouldn't forget safety.Safety is the first.Here are some basic tips for successful hiking:

● Don't hike______

● Bring water,a good map and a cellphone.

● Wear a hat to protect yourself ______ the sun.

1.A. popular    B. famous    C. interested    D. proud

2.A. a    B. an    C. the    D. two

3.A. Swimming    B. Hiking    C. Shopping    D. Playing basketball

4.A. spending    B. spend    C. spends    D. to spend

5.A. school    B. store    C. cinema    D. nature

6.A. another    B. the other    C. other    D. others

7.A. skill    B. way    C. knowledge    D. equipment

8.A. bored    B. boring    C. excited    D. exciting

9.A. together    B. alone    C. lonely    D. busy

10.A. in    B. at    C. from    D. to

 

查看答案

—I am too tired to walk any farther, Jack.

—______, Daniel. You can do it.

A.No hurry B.No problem C.That’s all D.Come on

 

查看答案

Daisy is such a good daughter that she ______most of her spare time with her parents.

A.spends B.costs C.takes D.affords

 

查看答案

—That mountain in Guilin ________ an elephant.

—So it does.It's amazing!

A. looks up    B. looks like    C. looks for    D. looks after

 

查看答案

I haven't decided when ________ a holiday yet.

A.take B.took C.taking D.to take

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.