满分5 > 初中英语试题 >

Eric is a 12-year-old boy from America. ...

    Eric is a 12yearold boy from America. He enjoys playing music. One day when he was at home, he heard the drums. He hurried out of the house and saw a band(乐队) walking along the street. They played different kinds of music. Eric loved the drums.He thought“It's fantastic

Days went by. Eric still couldn't forget the drums. At school he tapped()on his books. At dinner, he tapped on the table. His father saw it and decided to do something for his son.

“Let's go to the garage(车库)” Dad said one day. “Why” Eric asked. Dad smiled, “I have a surprise for you.” Dad took Eric into the garage.“A drum set” cried Eric. It was Dad's old drum set. Dad gave Eric the drumsticks and told him how to use them. “Wow! It's wonderful.” someone said. Eric looked up and saw Mum. She had her guitar. Dad had his harmonica(口琴). “We are a family band. Let's play”Eric said happily.

1.What did Eric do when he heard the drums?

A.He went out of the house.

B.He closed the window.

C.He went to bed to have a break.

D.He asked his parents to have a look.

2.What kind of instrument was Eric interested in?

A.The harmonica. B.The guitar.

C.The drum. D.The piano.

3.The underlined word “it” refers to(指代) ________.

A.Eric played the drums

B.Eric tapped on the table

C.Eric didn't have dinner

D.Eric tapped on his books

4.The underlined word “surprise” means ________ in Chinese.

A.梦想 B.计划 C.惊喜 D.问题

5.What can we learn from the passage?

A.Eric wanted to join a band.

B.Eric's father can play the guitar.

C.Both of Eric's parents are good at music.

D.Eric's mother doesn't want him to play the drums.

 

1.A 2.C 3.B 4.C 5.C 【解析】 本文讲述了一个男孩Eric的故事,他喜欢演奏音乐,尤其喜欢敲鼓。 1.细节理解题。根据“One day when he was at home, he heard the drums. He hurried out of the house and saw a band(乐队) walking along the street.”可知听到敲鼓声,他走出了房屋。故选A。 2.细节理解题。第二段写的都是Eric忘不了鼓而做的一些事情,可知Eric喜欢鼓。故选C。 3.词句猜测题。这里it指的是:前句他爸爸看到吃晚饭时敲桌子的情况。故选B。 4.词句猜测题。根据后文的“Dad took Eric into the garage.“A drum set!” cried Eric.”,可知这是给Eric的惊喜。故选C。 5.推理判断题。根据最后一段中的句子“Eric looked up and saw Mum. She had her guitar. Dad had his harmonica(口琴). “We are a family band. Let's play!”Eric said happily.”,可推测出Eric的爸爸妈妈都擅长音乐。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Xian Xinghai was a very famous musician in China. He wrote one of the greatest pieces of music of the 20th century. In his short life he wrote _____ 300 songs and an opera.

Xian was born in Macau, China in 1905. Because his father died before he was born, Xian moved from place to place with his mother. He began learning to play the violin when he was 13 years old. _____, his violin was so cheap and badly made that he _____ not play it well. His friends laughed at him. Xian did not _____ practising(练习) and soon showed his talent. In 1934, he was _____ of the first Chinese students who studied in a special music school in Paris. Before he _____, Xian became the school's best student and won several prizes for his talent.

In 1935, he returned to China and helped fight against the Japanese army. Later, he came to Yan'an to _____ music at a college. There were no pianos in Yan'an at that time, but Xian still wrote some of his most important music there, including the Yellow River Cantata, his most famous _____.

In May 1940, Xian was sent to a foreign country by the Chinese Communist Party to write music for movies. Life was very _____ then. Xian got sick and later died of a lung illness ______ October 30, 1945, aged only 40. Xian's music, however, lives on in the people's hearts.

1.A.near B.almost C.well D.very

2.A.At first B.In the end C.Next D.At last

3.A.need B.may C.should D.could

4.A.like B.stop C.go on D.wait for

5.A.else B.other C.one D.another

6.A.ran B.worked C.left D.won

7.A.teach B.bring C.get D.call

8.A.job B.work C.poem D.painting

9.A.hard B.famous C.happy D.lucky

10.A.at B.in C.by D.on

 

查看答案

根据汉语意思完成下列句子,每空一词

1.这个男孩小时候健康状况不佳。

The boy was in ________  ________ when he was young.

2.杨丽萍的舞蹈使她闻名于世。

Yang Liping's dance ________ her ________ ________ ________ the world.

3.我们可以用另外一种方式到达山顶。

We can get to the top of the mountain ________  ________  way.

4.在聚会上我们不仅唱歌,而且跳舞。

We  _______  ________  sang, ________  ________ danced at the party.

5.莫扎特的家人带他走遍了欧洲,并在许多城市举办了音乐会。

Mozart's family ________ him ________Europe and he ________ ________ in many cities.

6.莫扎特写了数百首动听的音乐作品。

Mozart wrote ________ ________ wonderful ________ of music.

 

查看答案

________ people came to the concert by Deng Ziqi last month.

A.Hundred of B.Nine hundreds

C.Hundreds of D.Nine hundreds of

 

查看答案

London is a big city ________ the River Thames.

A.over B.in C.at D.on

 

查看答案

—Kate, a girl ________ Lucy is waiting for you.

—I know, thanks.

A.calls B.calling C.called D.to call

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.