满分5 > 初中英语试题 >

If you go to a different country, you ma...

    If you go to a different country, you may get to know a different way of life. Here are stories of three young people when they first went to the US.

John: I still remember when I first went to the US three years ago, everything was new to me. When I met my host (主人) mum at the airport, she asked, “Do you want to go to the bathroom?” I was not sure what she was asking. I thought bathroom meant shower room, so I answered, “No, I forgot to take the soap (肥皂)!” Later I knew “bathroom” meant “toilet”.

Eric: Before I went to the US, I thought that everything in the US was large: tall people, big meals and large clothes. When I first got to my school, I was surprised by the size of the school: there was only one building with three floors. And there were fewer than 500 students in the school. Then I went into the dormitory (学生宿舍) and met my little 13-year-old roommate Jason. The room was also very small. However, in the small dormitory, in the small school, I made good friends with my roommate and my classmates.

Linda: Every country has different cultures. I, a girl from Thailand, didn’t know much about American culture. All I knew was from books and movies. So when I first went to the US, I was surprised by something. For example, when I first met my host family, they hugged me. People in my country only hug when they know each other very well.

1.What did John think his host mum’s question meant at first?

A.“Do you need to use the toilet?”

B.“Do you want to take a shower? “

C.“Is there a bathroom on the plane?”

D.“Is there a piece of soap with you?”

2.What did Eric think of his school when he first went to the US?

A.It was the same as he thought.

B.Everything was small in the school.

C.It was the most beautiful school in the US.

D.There were too many students in the school.

3.How did Linda learn the American culture before she went to the US?

A.By living with an American family.

B.By talking with her American friends.

C.By reading books and watching movies.

D.By taking classes on the American culture.

4.If two people from Thailand hug each other, they may ________.

A.be very good friends

B.know a lot about the American culture

C.meet each other for the first time

D.be very kind persons

5.We can learn from the passage that ________.

A.Jason was a tall and strong boy

B.John went to the US four years ago

C.Linda likes American culture very much

D.Eric loved his school and his classmates

 

1.B 2.B 3.C 4.A 5.D 【解析】 本文是一篇记叙文,介绍了三个年轻人John, Eric和Linda首次去美国时的故事。 1.细节理解题。由第二段第四句“I thought bathroom meant shower room.”可知John一开始以为房东妈妈问他要不要洗澡,故选B。 2.细节理解题。由第三段第二句“When I first got to my school... there was only one building with three floors.”可知Eric第一次去学校被只有3层的教学楼惊到了,学校特别小,而且后文中还提到了寝室也很小,故选B。 3.细节理解题。由第四段第三句“All I knew was from books and movies.”可知Linda在去美国前是通过图书和电影了解美国文化的,故选C。 4.推理判断题。由第四段最后一句“People in my country only hug when they know each other very well.”可知在泰国只有彼此非常了解的两个人才会拥抱,所以我们推断在泰国如果有两个人拥抱了,那么他们可能是很好的朋友,故选A。 5.细节理解题。文章只讲了John, Eric和Linda首次去美国时的故事,没有Jason,所以A错误;由第二段第一句“I still remember when I first went to the US three years ago...”可知John是三年前去的美国,不是四年前,所以B错误;文章最后一段Linda并没有说她非常喜欢美国文化,只说了美国文化和泰国文化不同,所以C错误;由第三段最后一句“However, in the small dormitory...I made good friends with my roommate and my classmates.”可知Eric很喜欢自己的学校和同学,和同学们成为了好朋友,所以D项正确,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Accidents often happen around us. So a first aid kit (成套用品) is necessary (必须的). A first aid kit is one of the most important things in every family. Making your own first aid kit will help keep you and your family safe. You need do the following things.

·Find a box

To find a box is the first thing. The box is large and strong enough to hold all the medical supplies (医用物品) You will put all the supplies inside.

·Prepare the supplies

After finding the box, it’s time to prepare all the medical supplies. Having a first aid kit will be useful during serious injuries () and if you should take quick actions in time, it will be useful as well. So it is best to fill your kit with necessary things.

·Write important information

Once you have all the medical supplies, print first aid rules on how to stop bleeding (出血), how to call for help, and so on. You can also write down other helpful phone numbers besides 120 on your note.

·Pack (打包) your kit

Pack everything inside the box. Everything must be easy to find and reach at the same time.

1.A first aid kit will be useful for the following EXCEPT ________.

A.a traffic accident B.a small cut in kitchen

C.an operation in hospital D.nose bleeding

2.Which of the following is NOT necessary to make a first aid kit?

A.Some medicine. B.A phone. C.A box. D.A note.

3.How many steps (步骤) of making a first aid kit are mentioned (提到) in the passage?

A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.

4.What can we learn from the passage?

A.Preparing for accidents is hard.

B.A first aid kit is necessary.

C.Preparing the supplies is not easy.

D.Learning some rules of first aid is difficult.

5.Which of the following may be the best title (标题) for the passage?

A.Rules to be away from accidents B.How to keep safe

C.Ways to make a first aid kit D.How to be a good doctor

 

查看答案

    Alices Adventures in Wonderland is a world-famous children’s book. It came out (出版) in1865, three years _______ its writer Charles Lutwidge Dodgson rowed () in a _______ with three young daughters of Henry Liddell. One of the daughters, _______ was Alice Liddell. The other two were Lorina Liddell and Mary Liddell.

The _______ began at Folly Bridge near Oxford and ended in the village of Godstow. During the trip Dodgson told the girls a story. It _______ a bored little girl named Alice who goes looking for an adventure. The girls loved it, and Alice Liddell _______ Dodgson to write it down for her. He _______ to write the story the next day. A month later, the girls and Dodgson _______ another boat trip. Then Dodgson added (添加) more information to the story like the episodes (片段) about the Cheshire Cat and the Mad Tea-Party. To make the story _______, he researched natural history for the animals in the story. After finishing the story, Dodgson let the three girls and some other children ________ it. They all liked it very much.

1.A.after B.before C.ago D.under

2.A.train B.bike C.car D.boat

3.A.voice B.size C.score D.name

4.A.journey B.conversation C.situation D.chance

5.A.protected B.chose C.described D.understood

6.A.allowed B.asked C.thought D.agree

7.A.forgot B.moved C.stopped D.began

8.A.took B.produced C.raised D.collected

9.A.cheap B.boring C.real D.magic

10.A.answer B.watch C.knock D.read

 

查看答案

Mum will take us to Japan for a holiday this summer.

________!

A.Hang on a minute B.Thanks for your help

C.You’re welcome D.You can’t be serious

 

查看答案

Life is like riding a bicycle. To keep your balance (平衡), you ________ keep moving.

A.must B.can C.can’t D.mustn’t

 

查看答案

I ________ at the bus stop when I ________ my first teacher yesterday morning.

A.was waiting; met B.waited; was meeting

C.was waiting; was meeting D.waited; met

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.