满分5 > 初中英语试题 >

Accidents often happen around us. So a f...

    Accidents often happen around us. So a first aid kit (成套用品) is necessary (必须的). A first aid kit is one of the most important things in every family. Making your own first aid kit will help keep you and your family safe. You need do the following things.

·Find a box

To find a box is the first thing. The box is large and strong enough to hold all the medical supplies (医用物品) You will put all the supplies inside.

·Prepare the supplies

After finding the box, it’s time to prepare all the medical supplies. Having a first aid kit will be useful during serious injuries () and if you should take quick actions in time, it will be useful as well. So it is best to fill your kit with necessary things.

·Write important information

Once you have all the medical supplies, print first aid rules on how to stop bleeding (出血), how to call for help, and so on. You can also write down other helpful phone numbers besides 120 on your note.

·Pack (打包) your kit

Pack everything inside the box. Everything must be easy to find and reach at the same time.

1.A first aid kit will be useful for the following EXCEPT ________.

A.a traffic accident B.a small cut in kitchen

C.an operation in hospital D.nose bleeding

2.Which of the following is NOT necessary to make a first aid kit?

A.Some medicine. B.A phone. C.A box. D.A note.

3.How many steps (步骤) of making a first aid kit are mentioned (提到) in the passage?

A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.

4.What can we learn from the passage?

A.Preparing for accidents is hard.

B.A first aid kit is necessary.

C.Preparing the supplies is not easy.

D.Learning some rules of first aid is difficult.

5.Which of the following may be the best title (标题) for the passage?

A.Rules to be away from accidents B.How to keep safe

C.Ways to make a first aid kit D.How to be a good doctor

 

1.C 2.B 3.B 4.B 5.C 【解析】 本文是一篇说明文,科普了如何制作自己的急救箱。步骤包括:找到一个盒子;准备物资;撰写重要信息;打包工具箱。 1.推理判断题。a traffic accident 交通事故;a small cut in kitchen 厨房里的小切伤;an operation in hospital 医院里的手术;nose bleeding 流鼻血。根据常识我们可以推断,在医院里做手术不需要用家庭急救箱,故选C。 2.细节理解题。本文给出了四个步骤制作急救箱:Find a box 找一个箱子,要用到箱子;Prepare the supplies 准备物资,要把常用药准备好;Write important information 撰写重要信息,要用到便条;Pack your kit 打包工具箱。所以用不到的东西只有“phone 手机”,故选B。 3.细节理解题。本文给出了四个步骤制作急救箱:Find a box 找一个箱子;Prepare the supplies 准备物资;Write important information 撰写重要信息;Pack your kit 打包工具箱,故选B。 4.推理判断题。由文章第一段第一、二句“Accidents often happen around us. So a first aid kit (成套用品) is necessary (必须的).”可知急救箱是非常必要的,故选B。 5.最佳标题题。由第一段最后两句“Making your own first aid kit will help keep you and your family safe. You need do the following things.”可知本文主要介绍的是如何制作急救箱,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Alices Adventures in Wonderland is a world-famous children’s book. It came out (出版) in1865, three years _______ its writer Charles Lutwidge Dodgson rowed () in a _______ with three young daughters of Henry Liddell. One of the daughters, _______ was Alice Liddell. The other two were Lorina Liddell and Mary Liddell.

The _______ began at Folly Bridge near Oxford and ended in the village of Godstow. During the trip Dodgson told the girls a story. It _______ a bored little girl named Alice who goes looking for an adventure. The girls loved it, and Alice Liddell _______ Dodgson to write it down for her. He _______ to write the story the next day. A month later, the girls and Dodgson _______ another boat trip. Then Dodgson added (添加) more information to the story like the episodes (片段) about the Cheshire Cat and the Mad Tea-Party. To make the story _______, he researched natural history for the animals in the story. After finishing the story, Dodgson let the three girls and some other children ________ it. They all liked it very much.

1.A.after B.before C.ago D.under

2.A.train B.bike C.car D.boat

3.A.voice B.size C.score D.name

4.A.journey B.conversation C.situation D.chance

5.A.protected B.chose C.described D.understood

6.A.allowed B.asked C.thought D.agree

7.A.forgot B.moved C.stopped D.began

8.A.took B.produced C.raised D.collected

9.A.cheap B.boring C.real D.magic

10.A.answer B.watch C.knock D.read

 

查看答案

Mum will take us to Japan for a holiday this summer.

________!

A.Hang on a minute B.Thanks for your help

C.You’re welcome D.You can’t be serious

 

查看答案

Life is like riding a bicycle. To keep your balance (平衡), you ________ keep moving.

A.must B.can C.can’t D.mustn’t

 

查看答案

I ________ at the bus stop when I ________ my first teacher yesterday morning.

A.was waiting; met B.waited; was meeting

C.was waiting; was meeting D.waited; met

 

查看答案

________ hard, and you will be ________.

A.To study; best B.Study; best C.Studying; the best D.Study; the best

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.