满分5 > 初中英语试题 >

Alices Adventures in Wonderland is a wor...

    Alices Adventures in Wonderland is a world-famous children’s book. It came out (出版) in1865, three years _______ its writer Charles Lutwidge Dodgson rowed () in a _______ with three young daughters of Henry Liddell. One of the daughters, _______ was Alice Liddell. The other two were Lorina Liddell and Mary Liddell.

The _______ began at Folly Bridge near Oxford and ended in the village of Godstow. During the trip Dodgson told the girls a story. It _______ a bored little girl named Alice who goes looking for an adventure. The girls loved it, and Alice Liddell _______ Dodgson to write it down for her. He _______ to write the story the next day. A month later, the girls and Dodgson _______ another boat trip. Then Dodgson added (添加) more information to the story like the episodes (片段) about the Cheshire Cat and the Mad Tea-Party. To make the story _______, he researched natural history for the animals in the story. After finishing the story, Dodgson let the three girls and some other children ________ it. They all liked it very much.

1.A.after B.before C.ago D.under

2.A.train B.bike C.car D.boat

3.A.voice B.size C.score D.name

4.A.journey B.conversation C.situation D.chance

5.A.protected B.chose C.described D.understood

6.A.allowed B.asked C.thought D.agree

7.A.forgot B.moved C.stopped D.began

8.A.took B.produced C.raised D.collected

9.A.cheap B.boring C.real D.magic

10.A.answer B.watch C.knock D.read

 

1.A 2.D 3.D 4.A 5.C 6.B 7.D 8.A 9.C 10.D 【解析】 本文是一篇记叙文。文章记叙了《爱丽丝梦游仙境》故事的由来。 1.句意:它出版于1865年,是作者Charles Lutwidge Dodgson和Henry Liddell家的3个年幼的女儿在一条船上划船的3年后。 after在……之后;before 在……之前;ago ……以前;under 在……下。图书的出版肯定是在作者和女孩们划船之后,正是因为和女孩们划船的经历作者才会写这个故事,故选A。 2.句意:它出版于1865年,是作者Charles Lutwidge Dodgson和Henry Liddell家的3个年幼的女儿在一条船上划船的3年后。 train 火车;bike 自行车;car 汽车;boat 船。由动词“rowed (划)”可知他们是在船上,故选D。 3.句意:其中一个女儿叫Alice Liddell。 voice嗓音;size尺寸;score分数;name名字。Alice Liddell是一个名字,故选D。 4.句意:旅程开始于牛津附近的Folly Bridge,结束于Godstow村。 journey旅行;conversation谈话;situation情况;chance机会。由两个地点“Folly Bridge”和“Godstow”提示可知这是一次旅行,故选A。 5.句意:它描述了一个无聊的小女孩爱丽丝,她正去寻找冒险。 protected保护;chose选择;described描述;understood理解。主语it指代前句中的story“故事”,能合理搭配的谓语动词只有“described 描述”,故事描述的是寻找冒险的小女孩,故选C。 6.句意:女孩们喜欢它,Alice Liddell让Dodgson为她写下来。 allowed允许;asked要求;thought认为;agree同意。由“The girls loved it.”可知Kate很喜欢这个故事,所以她会“要求”Dodgson为她写下来,故选B。 7.句意:他从第二天开始写这个故事。 forgot忘记;moved 移动;stopped停止;began开始。由前文“write it down”可知Dodgson第二天会“开始”着手写,故选D。 8.句意:一个月后,女孩们和Dodgson又一次乘船旅行。 took拿走;乘坐;produced生产;raised提升;增加;collected收集。由动词宾语“trip”和语境可知一个月后他们又一次乘船旅行,take a trip“旅行”,固定搭配,故选A。 9.句意:为了使故事真实,他研究了故事中动物的自然历史。 cheap便宜的;boring无聊的;real真实的;magic有魔力的。由后文“...he researched natural history for the animals in the story.”“……他研究了故事中动物的自然历史”,可推断Dodgson这样做的原因是使故事“真实”,故选C。 10.句意:讲完故事后,道奇森让三个女孩和其他一些孩子读书。 answer回答;watch观看;knock敲击;read阅读。句中it指代story,read the story“读故事”,其他搭配都不符合语境,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mum will take us to Japan for a holiday this summer.

________!

A.Hang on a minute B.Thanks for your help

C.You’re welcome D.You can’t be serious

 

查看答案

Life is like riding a bicycle. To keep your balance (平衡), you ________ keep moving.

A.must B.can C.can’t D.mustn’t

 

查看答案

I ________ at the bus stop when I ________ my first teacher yesterday morning.

A.was waiting; met B.waited; was meeting

C.was waiting; was meeting D.waited; met

 

查看答案

________ hard, and you will be ________.

A.To study; best B.Study; best C.Studying; the best D.Study; the best

 

查看答案

We saw ________ birds when we were climbing the mountain in my home town.

A.million of B.millions of C.millions D.million

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.