满分5 > 初中英语试题 >

My grandparents can be good fun.They are...

My grandparents can be good funThey are retiredso they don’t work any moreMy grandfather is 68 and my grandmother is 67but they are not too old to be activeThey exercise by playing golf and they go out for meals and to the theaterSometimes they take me out tooWe have a good timeThey also go on great holidaysLast yearthey went to China and walked along the Great Wall!

    Sometimesmy grandparents like to criticize meThey think that children today have an easy lifeLife was very different when they were young and there are many things about my life that they do not understandThey tell meover and overhow they had to start work at l6They know that I will go on to university and will not be getting a job until I am about 22 They also think that I have too many possessions(财产),such as mobile phonescomputers and PSPsWhen they were young,they did not have

anything like thatWhat they do not realize is that they cannot compare children at present timeThey had the same kinds of things as the rest of people of their age—so do I. It would be very strange if I only had the possessions that they have when they were at my age

1.Grandparents do not work any more because      

A. they are tired    B. they want to play golf

C. they are retired    D. they want to enjoy their life

2.My grandparents are old and they lead a(n)        life

A. active    B. boring    C. sad    D. hard

3.My grandparents sometimes criticize meOne reason is that     

A. I don’t go on great holidays with them

B. I won’t work until 22

C. they had to work at l6

D. children today have an easy life

4.Grandparents       when they were young

A. had the same lire as we have today

B. had the same kinds of things as we have

C. had the same kinds of things as people of their age

D. had many possessionsincluding mobile phonescomputers and PSPs

5.I       with my grandparents

A. agree    B. disagree    C. quarrel    D. fight

 

1.C 2.A 3.D 4.C 5.B 【解析】作者的爷爷、奶奶都退休了,过着快乐的生活。但是他们觉得现在的孩子们的生活太安逸了,他们年轻的时候什么都没有,很早就开始上班赚钱。但是作者觉得他爷爷、奶奶的这个观点不对。 1.细节理解题。根据短文的开头They are retired,so they don’t work any more可知,作者的爷爷、奶奶都退休了,他们不需要再上班了。由此可知选C。 2.细节理解题。根据短文第一段中My grandfather is 68 and my grandmother is 67,but they are not too old to be active可知,作者的爷爷今年68岁,奶奶67岁,但是他们都不是因为老了就生活得不积极了,也就是说他们仍然生活得很积极。故选A。 3.细节理解题。根据短文第二段中Sometimes,my grandparents like to criticize me.They think that children today have an easy life可知,有时候作者的爷爷奶奶喜欢批评他,因为他们觉得现在的孩子们生活太安逸了。由此可知选D。 4.细节理解题。根据短文第二段中They had the same kinds of things as the rest of people of their age可知,作者的爷爷奶奶在年轻的时候跟与他们年龄差不多的人拥有的东西是一样的,他们拥有的和现在的孩子们不一样。由此可知应选C。 5.推理判断题。根据短文的最后It would be very strange if I only had the possessions that they have when they were at my age.可知,作者觉得如果他只拥有他的爷爷、奶奶在他这个年龄所拥有的东西,那真是太奇怪了。由此可知作者不同意他爷爷、奶奶的观点。因此应选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    When my family moved to America in 2010 from a small village in Guangdong. Chinawe brought not only our luggagebut also our village rulescustoms and culture. One of the rules is that young people should always respect((尊敬) eldersUnluckilythis rule led to my very first embarrassment in the United States.

I had a part-time job as a waiter in a Chinese restaurant. One timewhen I was serving food to a middle-aged couplethe wife asked me how the food could be served so quickly. I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly. As soon as I said thather face showed great displeasure My managerwho happened to hear what I saidtook me aside and gave me a long lecture about how sensitive(敏感) Americans are and how they dislike the description“old”. I then walked back to the table and apologized to the wifeAfter the couple heard my reasonthey understood that the problem was caused by cultural differencesso they laughed and were no longer angry. In my village in Chinapeople are proud of being old. Not so many people live to be seventy or eightyand people who reach such an age have the most knowledge and experience.

Young people always respect older people because they know they can learn from their rich experience. Howeverin the United Statespeople think“ growing old”is a problem since“old”shows that a person is going to retire or that the body is not working well. Here many people try to keep themselves away from growing old by doing exercises or joggingand women put on makeuphoping to look young. When I told the couple in the restaurant that I respect the elderlythey got angry because this caused them to feel they had failed to stay young. I had told them something they didn't want to hear. After thatI changed the way I had been with older people. It is not that I don't respect them any more: I still respect thembut now I don't show my feelings through words.

By Jack

1.Jack brought the couple their food very fast because        .

A.the manager asked him to do so B.he respected the elderly

C.the couple wanted him to do so D.he wanted more pay

2.When Jack called the couple “elderly”they became        .

A.nervous B.satisfied C.unhappy D.excited

3.In Jack's hometown        .

A.people dislike being called“old” B.people are proud of being old

C.many people reach the age of seventy or eighty D.the elderly are the first to get food in restaurants

4.After this experienceJack        .

A.lost his job in the restaurant B.made friends with the couple

C.no longer respected the elderly D.changed his way with older people

5.Which of the following is TRUE?

A.The more Jack explainedthe angrier the couple got.

B.Jack wanted to show his feelings through words after this experience.

C.The manager went back to the table and apologized to the couple.

D.From this experienceJack learned more about American culture.

 

查看答案

 

Name
 

Personal Information
 

Norman Bethune
 

Born in 1890,a doctor in Canada,died in 1939 in China,came to China in 1938
 

Celine Dion
 

Born in Montreal,Canada,a singing star,in 1997 sang My heart will go on for the film Titanic
 

Thomas Edison
 

Born in 1847,Kentucky, the U.S. made over 1,000 inventions,died in 1931
 

Mark Twain
 

Born in 1835 in the U.S. ,a writer in the U.S.,died in 1910,wrote The Adventure of Tom Sawyer
 

Bill Gates
 

Born in 1955 in the U.S.,wrote Business@the Speed of Thought,owns Microsoft Corporation
 

 

 

1.__________ is from Canada.

A.Bill Gates B.Mark Twain

C.Thomas Edison D.Celine Dion

2.The_________ was born in 1835.

A.inventor B.singer C.doctor D.writer

3.My heart will go on is the name of a ___________.

A.book B.song C.story D.film

4.Doctor Bethune worked in China for about ________years.

A.2 B.4 C.6 D.8

5.Which of the following is TRUE?

A.Mark Twain wrote Business@the Speed of Thought.

B.Bill Gates started working for Microsoft Company in 1955.

C.Thomas Edison made over 1,000 inventions.

D.Celine Dion stopped singing in 1997.

 

查看答案

    A rich father took his son on a trip to a village. He wanted to show his son what are the differences ______ their life and the villagers’, so that his son could cherish(珍爱)what he had. They spent______ a few days with a family there.

On their way back home, the father ______ about his son’s ideas about the trip. So he asked,“ ______ was the trip?”

“It was great, Dad!”

“What did you learn from the trip?”the father couldn’t  ______ to ask. The son answered, “We have one dog but the family has four. We have a swimming pool. but they have a big river with many ______ swimming in it. We have very expensive lights, but they have_____ stars at night. We buy food in the supermarket, but they  ______ food in their garden for themselves. We have walls around the house to protect us, ______ they have friends to protect them. Dad, thank you for ______ me how poor we are.”

The father couldn’t say anything, and he just stood there quietly.

1.A.from B.at C.between D.into

2.A.quite B.many C.quiet D.more

3.A.wondered B.disliked C.worried D.described

4.A.When B.Where C.How D.What

5.A.wait B.seem C.decide D.try

6.A.pigs B.hens C.birds D.ducks

7.A.few B.a little C.a lot D.lots of

8.A.order B.grow C.catch D.offer

9.A.so B.because C.but D.if

10.A.show B.showing C.talk D.talking

 

查看答案

People live longer and stay        than they did 50 years ago.

A. healthy B. healthier C. healthily D. more healthily

 

查看答案

I went to the concert        going to the cinema.

A. instead B. instead of C. take the place D. take the place of

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.