满分5 > 初中英语试题 >

Name Personal Information Norman Bethun...

 

Name
 

Personal Information
 

Norman Bethune
 

Born in 1890,a doctor in Canada,died in 1939 in China,came to China in 1938
 

Celine Dion
 

Born in Montreal,Canada,a singing star,in 1997 sang My heart will go on for the film Titanic
 

Thomas Edison
 

Born in 1847,Kentucky, the U.S. made over 1,000 inventions,died in 1931
 

Mark Twain
 

Born in 1835 in the U.S. ,a writer in the U.S.,died in 1910,wrote The Adventure of Tom Sawyer
 

Bill Gates
 

Born in 1955 in the U.S.,wrote Business@the Speed of Thought,owns Microsoft Corporation
 

 

 

1.__________ is from Canada.

A.Bill Gates B.Mark Twain

C.Thomas Edison D.Celine Dion

2.The_________ was born in 1835.

A.inventor B.singer C.doctor D.writer

3.My heart will go on is the name of a ___________.

A.book B.song C.story D.film

4.Doctor Bethune worked in China for about ________years.

A.2 B.4 C.6 D.8

5.Which of the following is TRUE?

A.Mark Twain wrote Business@the Speed of Thought.

B.Bill Gates started working for Microsoft Company in 1955.

C.Thomas Edison made over 1,000 inventions.

D.Celine Dion stopped singing in 1997.

 

1.D 2.D 3.B 4.A 5.C 【解析】 这篇短文是个人信息通过一个表格表达了出来,故阅读中一定要读懂表格信息,分析这些数据表达的含义,对于有关数字的问题,要认真分析,并进行必要的计算。 1.细节理解题。根据表格中Born in Montreal,Canada.可知Celine Dion来自加拿大。故选D。 2.细节理解题。根据表格中Born in 1835 in the U.S.,a writer in the U.S.可知出生在1835年的是Mark Twain。故选D。 3.细节理解题。根据表格中Born in Montreal,Canada,a singing star,in 1997 sang My heart Will Go on for film Titanic.可知《我心永恒》是一首歌名。故选B。 4.数据计算题。根据表格中died in 1939 in China,came to China in 1938.可知Norman Bethune是1938年来中国,1939年在中国去世的。故选A。 5.细节理解题。根据表格中made over 1,000 inventions,died in 1931.可知爱迪生发明了1000多项发明,是正确的。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    A rich father took his son on a trip to a village. He wanted to show his son what are the differences ______ their life and the villagers’, so that his son could cherish(珍爱)what he had. They spent______ a few days with a family there.

On their way back home, the father ______ about his son’s ideas about the trip. So he asked,“ ______ was the trip?”

“It was great, Dad!”

“What did you learn from the trip?”the father couldn’t  ______ to ask. The son answered, “We have one dog but the family has four. We have a swimming pool. but they have a big river with many ______ swimming in it. We have very expensive lights, but they have_____ stars at night. We buy food in the supermarket, but they  ______ food in their garden for themselves. We have walls around the house to protect us, ______ they have friends to protect them. Dad, thank you for ______ me how poor we are.”

The father couldn’t say anything, and he just stood there quietly.

1.A.from B.at C.between D.into

2.A.quite B.many C.quiet D.more

3.A.wondered B.disliked C.worried D.described

4.A.When B.Where C.How D.What

5.A.wait B.seem C.decide D.try

6.A.pigs B.hens C.birds D.ducks

7.A.few B.a little C.a lot D.lots of

8.A.order B.grow C.catch D.offer

9.A.so B.because C.but D.if

10.A.show B.showing C.talk D.talking

 

查看答案

People live longer and stay        than they did 50 years ago.

A. healthy B. healthier C. healthily D. more healthily

 

查看答案

I went to the concert        going to the cinema.

A. instead B. instead of C. take the place D. take the place of

 

查看答案

In Victorian Britain        people came to the cities to work in the factories.

A.thousand of B.several thousand of C.several thousand D.thousands

 

查看答案

-Which country has         populationJapanIndia or China?

- Japanof course.

A.small B.smaller C.smallest D.the smallest

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.