满分5 > 初中英语试题 >

Some people may sneeze after touching a ...

    Some people may sneeze after touching a cute dog. Others may find it hard to breathe after eating a certain food. Why does this happen? That’s because they have allergies (过敏).

When a person is allergic to something, his or her immune system (免疫系统) mistakenly believes that this thing is harming the body. Some allergies may cause uncomfortable eyes or sneezing. Others may even make people stop breathing.

But why do people have allergies?

It can be because of their genes, which control what they look like, how they grow and how they develop.

You may be at risk for developing allergies yourself at some point in your life if one of your parents has eczema (湿疹) or food allergies, and they may develop in a certain order, Ogden told Gizmodo, a US technology and science website. A person may first have eczema in his or her childhood, and later see it develop into a food allergy.

But not all allergies are caused by genes. Some experts say that if we experience fewer infections (感染) when we are young, we are more likely to have allergies when we grow up.

According to Matthew Greenhawt from the University of Colorado, our immune system deals with infections and allergies. It tries to keep a balance between the two. But modern medicine protects us from developing various infections. This breaks the balance. Our immune system becomes more easily affected by allergies. It may think that normal things, such as certain foods, are dangerous and will try to protect us with an immune response.

根据材料内容选择最佳答案。

1.People who have allergies may ________ according to the text.

A.be likely to have cancer B.find it hard to fall asleep

C.have uncomfortable eyes D.have a cold easily

2.What does the underlined word “they” refer to?

A.Allergies. B.Parents. C.Genes. D.Points in life.

3.Which can make us more likely to have allergies when we grow up?

A.Not taking exercise. B.Eating unhealthy food.

C.Not having allergies before. D.Experiencing fewer infections.

4.Which of the following is TRUE according to the text?

A.Few people are allergic to animals.

B.Parents can’t pass allergies on to their children.

C.People may stop breathing when they have allergies.

D.Modern medicine has no influence on our immune system.

5.What does the text mainly talk about?

A.How to treat allergies. B.Why people have allergies.

C.When people may have allergies easily. D.What people have done with allergies.

 

1.C 2.A 3.D 4.C 5.B 【解析】 这篇短文给我们介绍了什么是过敏以及引起过敏的原因。 1.细节理解题。由第二段“Some allergies may cause uncomfortable eyes or sneezing”,可知,一些过敏导致眼睛不舒服,故选C。 2.推理判断题。划线词所在句的意思是“如果你的父母中有一位患有湿疹或食物过敏,那么你极可能在你生命的某个时刻患过敏症,他们可能会按照一定的顺序发展……”,可知画线词 they指代的是allergies,“过敏症”。故选A。 3.细节理解题。根据第六段“Some experts say that if we experience fewer infections when we are young, we are more likely to have allergies when we grow up”可知,如果我们小时候经历的感染较少,长大后更有可能过敏。故选D。 4.推理判断题。根据第二段“Some allergies may cause uncomfortable eyes or sneezing. Others may even make people stop breathing”可知,有的过敏能导致人呼吸停止,C选项符合文意,故选C。根据短文开头 “Some people may sneeze after touching a cute dog.”可知A不对;根据第五段 “You may be at risk for developing allergies yourself at some point in your life if one of your parents has eczema (湿疹) or food allergies”可知B不对;根据最后一段 “But modern medicine protects us from developing various infections. This breaks the balance. Our immune system becomes more easily affected by allergies.”可知D不对。 5.主旨大意题。文章前两段讲了过敏的一些症状,第三段 “But why do people have allergies?”提出了人们为什么会过敏的疑问,接下来便介绍了过敏的几个原因,比如:基因、小时候较少经历感染、现代医药对免疫系统的影响。故本文主要探讨了人们患过敏症的原因,B项符合题意。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    One day, Mr. Phillips wanted to buy 1kg of bananas. When he was walking on the street, he saw an ill-looking old lady across the road, who was selling fresh bananas. Mr. Phillips usually bought bananas from a supermarket nearby. But since he was in a hurry to reach home that day, he thought about buying them from the old lady.

When he went to the old lady and asked her the price, she said it was $7 per kg. “But the supermarket where I usually buy gives them for $5 per kg,” said Mr Phillips. “Can you give me for the same price?” The old lady said, “No, Sir. I can sell them to you at $6 per kg.” Mr. Phillips went to the usual supermarket.

In the supermarket, he picked up some good bananas. When he was preparing to pay for them, he was surprised to find that the price was S10 per kg and the manager said that they didn’t bargain. Mr. Phillips thought for a second and put those bananas back. He went back to the old lady. She recognized him immediately and told him, “Sir, I can’t match that price.”

Mr. Phillips told her, “Don’t worry, and I will pay you $10 per kg! Now, give me 2 kg.” The old lady got very happy, and she packed 2kg of bananas and said, “I can’t take $10 per kg but I will take $7 per kg. I am thankful for your kindness.”

Hearing that, Mr. Phillips said, “You are doing good and from tomorrow on, I will only buy bananas from you.”

根据材料内容选择最佳答案。

1.When Mr. Phillips saw the old lady, she was ________.

A.cleaning the street B.selling fresh bananas

C.sitting on the road D.waiting for the bus

2.Why did Mr. Phillips want to buy bananas from the old lady that day at first?

A.Because he didn’t like buying them from the supermarket.

B.Because he thought the bananas the old lady sold were fresher.

C.Because he was in a hurry to go home.

D.Because he wanted to help the old lady.

3.What was the best price the old lady could offer Mr. Phillips for bananas?

A.$10 per kg. B.$7 per kg. C.$6 per kg. D.$5 per kg.

4.How many dollars could Mr. Phillips save if he bought 4 kg of bananas from the old lady that day?

A.$3. B.$10. C.$12. D.$7.

5.What’s the best title of this text?

A.A good and honest old lady B.A serious manager

C.A poor lady D.A mean man

 

查看答案

 

We all give names to our pets. But would you give a name to your family’s car? Many American adults enjoy doing this and there’s even a fun “holiday” called “National Name Your Car Day”. The most popular names for cars are “Bob” and “Betsy”.

How big can this bookshelf be? In fact, it’s a building. One of its walls just looks like a bookshelf. The building is in Zhejiang. It’s about 20 meters high. Each of the “books” is about 2 meters high. There are many plants on another side of the building. A soccer field is on the top of the building.

Peeling a banana is pretty easy. But a Japanese company produces a new kind of banana called “Mongee”. It looks just like any other bananas, but its peel is edible. It tastes like lettuce. The banana trees are grown in a cold place at first. But then they are moved to a warmer place while they are still growing.

Most trees grow in forests. But this one has grown all by itself. It’s the loneliest tree on Earth. The nearest tree is over 200 kilometers away. The loneliest tree is on Campbell Island. The island is not a good place for plants to grow. It has high wind and little sunshine. It’s surprising that the tree was able to grow there.

 

根据材料内容选择最佳答案。

1.Which country is NOT mooned in the text?

A.Japan. B.China. C.The UK. D.The US.

2.Many American adults enjoy a fun “holiday” to ________.

A.plant trees B.name cars C.keep pets D.visit friends

3.The building in Zhejiang is unusual because ________.

A.it looks like a soccer field B.many plants grow on one of its walls

C.it is about two meters high D.one of its walls is like a bookshelf

4.The underlined words “is edible” probably mean “________”.

A.can be eaten B.tastes like carrot

C.looks colorful D.may be changeable

5.From the last paragraph, we can learn ________.

A.the loneliest tree grows in forests

B.plants can grow well on the island

C.there is a lot of sunshine on the island

D.the tree has grown lonely in a bad condition

 

查看答案

    There was a young college student. He always thought that he had chosen a wrong _________, so he played games every day and didn’t study at all. Day after day, he became very _________.

One day, he put a note in the homework that he handed in, saying, “It is said that today’s college students are cheaper than potatoes. Do you agree? The professor _________ the note but said nothing.

Later that day, the student was about to leave the classroom _________ the professor called him back. The professor _________ out a small potato that had sprouted (发芽). “Do you know how much it costs?” he asked the young student. “It’s soft and poisonous (有毒的). Nobody wants to buy _________ even if it’s free.” After saying that, the student threw the potato away _________. Then the professor _________ him another potato. It was half as big as a football and perfectly round. “This potato is organic (有机的). It is not only large and fresh but also free of _________. Although it is very expensive, it sells well around the world.”

The young student was impressed __________ what the professor said. The professor put the big potato onto his hand and said, “Be such a potato, young man.”

1.A.match B.letter C.ground D.course

2.A.relaxed B.serious C.bored D.perfect

3.A.came out B.worked out C.looked at D.stayed up

4.A.when B.though C.until D.since

5.A.checked B.took C.noted D.opened

6.A.you B.me C.them D.it

7.A.gradually B.immediately C.recently D.completely

8.A.warmed B.showed C.chose D.failed

9.A.purpose B.victory C.wealth D.pollution

10.A.by B.from C.for D.out

 

查看答案

Which of the following sentences is correct?

A.“Hurry up” Tom says.

B.Play basketball is a good choice for us to exercise.

C.When I arrived home, my mum was cooking?

D.David tried to find his telephone, but he failed.

 

查看答案

—What did Lily say to you just now, Mike?

—She asked ________.

A.what will I do for the coming test

B.if I could go to the market with her after class

C.why I am so happy this afternoon

D.whom did I play basketball with yesterday

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.