满分5 > 初中英语试题 >

I took the bus to work for many years. N...

    I took the bus to work for many years. No one knew each other; the passengers all sat there sleepily in the morning. The bus was cheerless and silent. One of the passengers was a small gray-haired man who took the bus to the center for senior citizens. Almost no one paid very much attention to him.

One July morning he said good morning to the driver and smiled. The driver nodded guardedly(小心翼翼地点头). The rest of us were silent. The next day, the old man boarded with a big smile and said in a loud voice: “ A very good morning to you all!” Some of us looked up amazed, and murmured(低声说) “Good Morning” in reply. In the following weeks, our friend was dressed in a nice old suit and tie. He said good morning to us every day and we gradually began to nod and talk to each other.

One morning he even had a bunch of wild flowers in his hand. The driver turned around smiling and asked: “Have you got yourself a girlfriend, Charlie?” We never got to know if his name really was “Charlie”, but he nodded shyly and said yes. The other passengers whistled(吹口哨)and clapped at him. Charlie waved the flowers before he sat down on his seat. Every morning after that Charlie always brought flowers. Some passengers also brought flowers for him. The bus became a happy place. Then, one morning, as autumn was closing in, Charlie wasn’t waiting at his usual stop. When he wasn’t there the next day and the day after that, we started wondering if he was sick or on holiday somewhere.

When we came nearer to the center for senior citizens, one of the passengers asked the driver to wait. We all held our breaths when he went to the door. The old gentle man was fine, but one of his close friends had died over the weekend. How silent we were on the rest of the way to work! The next Monday Charlie was waiting at the stop, bending(腰弯)a bit more, a little bit more gray, and without a tie. Inside the bus was silent. Even though no one had talked about it, all of us sat there silently, our eyes filled with tears and a bunch of wild flowers in our hands.

1.Was the small gray-haired man young or old?

2.Why did the small gray-haired man take the usual bus?

3.Why did the other passengers whistled and clapped at the man one morning?

4.What happened to Charlie one autumn morning?

5.What do the underlined words “bending(腰弯)a bit more, a little bit more gray and without a tie in the last paragraph refer to

6.According to the passage, what do the passengers on the bus think of Charlie? Why do they like him?

 

1.He is an old man. 2.The old man has no money. 3.Because Charlie has a girlfriend. 4.Charlie wasn’t waiting at his usual stop. 5.After the death of one of his close friends, he was in a low mood and thought about his friend. 6.第一问:So the passengers thought Charlie was someone who could bring a smile to others. (参考答案) 第二问:His smile makes people feel at home.(参考答案) 【解析】 本文主要向我们描述了在公交车上有一个小个子老头,在七月的一个早晨对司机说,早上好,并对车上的人报以微笑。第二天他又这样做,接下来几周,他一直这样做,大家开始和周围的人聊天,拉近了彼此的距离。 1.细节理解题。根据“One of the passengers was a small gray-haired man who took the bus to the center for senior citizens.”其中一位乘客是一位头发花白的小个子男子,他坐公共汽车去老年人中心。可知,这位乘客是老年人。故答案为:He is an old man. 2.细节理解题。根据“In the following weeks, our friend was dressed in a nice old suit and tie.”在接下来的几周里,我们的朋友穿着一套漂亮的旧西装,打着领带。可知,这位老年人没有钱。故答案为:The old man has no money. 3.细节理解题。根据“The driver turned around smiling and asked: “Have you got yourself a girlfriend, Charlie?” We never got to know if his name really was “Charlie”, but he nodded shyly and said yes.”司机笑着转过身问道:“查理,你有女朋友吗?”我们一直不知道他的名字是不是真的叫“查理”,但他害羞地点头答应了。说明这个人有女朋友。所以其他乘客才对那个人吹口哨和鼓掌。故答案为:Because Charlie has a girlfriend. 4.细节理解题。根据“Then, one morning, as autumn was closing in, Charlie wasn’t waiting at his usual stop.”后来,一天早晨,秋天快到了,查理并没有在他常停的地方等着。故答案为:Charlie wasn’t waiting at his usual stop. 5.细节理解题。根据“The old gentle man was fine, but one of his close friends had died over the weekend.”这位和蔼的老人很好,但他的一个密友周末去世了。可知,他的一个密友去世后,他情绪低落,思友心切。故答案为:After the death of one of his close friends, he was in a low mood and thought about his friend. 6.细节理解题。第一问:根据“The bus was cheerless and silent.”公共汽车上一片寂静。以及句子“The bus became a happy place.”公共汽车成了一个快乐的地方。可知,从公共汽车上一片寂静到公共汽车成了一个快乐的地方。有如此大的变化,主要是因为查理的友善和微笑。因此车上的乘客认为查理是一位能给别人带来微笑的人。故答案为:So the passengers thought Charlie was someone who could bring a smile to others. 第二问:他们为什么喜欢他?因为他的微笑让乘公交车的人有了家的感觉。所以人们才会喜欢他。故答案为:His smile makes people feel at home.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

Thirty engineers were working as a team in a company. They were young and e1. to learn. The management decided to teach them about finding real solutions to problems. One day, the team was called for a game in a hall. They were quite surprised and all reached the hall holding v2. thoughts. As they entered, they found a box placed in the center, full of flat balloons.

The manager asked everyone to pick a balloon and how it up. Then they were asked to write their names on their respective(各自的)balloons c3. so that the balloons wouldn’t blow out. All tried, but not everyone was successfully. Five balloons blew out due to pressure(压力).Those who failed to m4. their names on the balloons were ruled out of the game. As a result, 25 engineers came to the next level. All the balloons carrying their names were collected and then put it into a room, here and there.

The engineers were told to p5. the balloon with his or her names on. All the 25 engineers began to search for the respective balloons in a rush. It was almost 15 minutes but no one was able to find the right one. The second level of the game was over. Then came the final level. The engineers were asked to pick any balloon and give it to the person named on the balloon. Within a c6. of minutes, all balloons reached the hands of the respective engineers.

The manager announced this was the real solution to the problem. Many times in our life, s7. and helping others give us real solutions to problems.

 

查看答案

Choose the best answer and complete the passage (选择最恰当的选项完成短文)

Secret codes keep messages private. Banks, companies, and government agencies use secret codes in doing business, especially when information is sent by computer. People have used secret codes for thousands of years. As long as there have been codes, people have tried to break them. Code breaking never ______ code making. The science of creating and reading coded messages is called cryptography(密码系统).

There are three main types of cryptography. You can ______ a message by having the first letters of each word spell it out. For example, the first letters of “My elephant eats too many eels(鳗)” spell out the message “Meet me.”

Another way is to use symbols to ______ specific letters of the alphabet. You might represent each letter with a number, for example. Let’s number the letters of the alphabet, in order, from 1 to 26., If we replace each letter with a number, the message “Meet me” would read “13, 5, 5, ______, 13, 5.”

A code uses symbols to replace words, phrases, or sentences. To read the message of a real code, you must have a code book. With a code book, you might write down words that would be ______ as other words. For example, “bridge” might refer to “meet” and “out” might mean “me.” The message “Bridge out” would have meaning of “Meet me”. It is very hard to break a code with out the code book. Actually, it is also hard to keep a code book secret for long. ______, codes must be changed frequently.

1.A.goes ahead B.takes the place of C.falls behind D.depends on

2.A.send B.take C.translate D.hide

3.A.stand for B.make up C.deal with D.find out

4.A.17 B.18 C.19 D.20

5.A.explained B.misunderstood C.remembered D.acted

6.A.However B.Therefore C.In addition D.Otherwise

 

查看答案

Hyperloop: the train of the future?

We’re going through the Nevada desert, north of Las Vegas, for having a look at what its supporters believe is the future of transport. This is Hyperloop - an attempt to send passengers rushing at 700 miles an hour through a vacuum tube.

Many think that’s impossible, but this project came back last year of virgin America Inc. with Sir Richard Branson becoming chari-man. In this 500-metre test track, they say they have shown that the technology works, though they’ve not yet put any human beings on board. The head of engineering, a space scientist from NASA, sees no reason why people might be frightened.

Anita Sengupta, Head of Engineering, Virgin Hyperloop One

“The Hyperloop is a maglev train in a vacuum system. And so you can also think of it as an aircraft flying at 200,000 feet high so people don’t have any problem flying in aeroplanes and people don’t have any problem going in maglev trains. This is simply joining the two and allows you to be more energy - saving.” The Virgin Hyperloop team have said they could take passengers from London to Edinburgh in 50 minutes or cut the journey between. New York and Boston to under half an hour.

Did you know?

The word ‘maglev’ is a combination (结合)of the words ‘magnetic’ and ‘levitation’. This is because the system uses magnets to levitate(使浮起)the train. This reduces friction(摩擦力)-- the force that makes it difficult for things to move freely when they are touching each other -- and increases speed. The first maglev train operated in Hamburg, Germany in 1979.

1.You are likely to see Hyperloop in ________.

A.City of Las Vegas B.Nevada Desert C.NASA Base D.Hamburg, Germany

2.Hyperloop didn’t get support until ________.

A.human beings were put on board B.the vacuum tube was completed last year

C.Sir Richard Branson became chairman D.scientists solved two problems of transport

3.The underlined word “attempt”can be replaced by “________’.

A.effect B.effort C.event D.example

4.A maglev train is fast because it can ________.

A.rise to 200,000 feet high B.rush in a vacuum tube

C.float because of the magnets D.reduce friction of the air

5.Which of the following statement is TRUE?

A.Head of the Virgin Hyperloop Team is a space scientist.

B.The first maglev train was invented in the Untied States.

C.Most people have confidence in the Hyperloop project.

D.Hyperloop has sent passengers from New York to Boston.

6.What is the Hyperloop? The Hyperloop is ________.

A.a vacuum tube testing a maglev train system

B.an aeroplane flying at 700miles an hour

C.a maglev train floating on the railway tracks

D.a maglev tain traveling in a vacuum tube

 

查看答案

Complete the following sentences as required (根据所给要求完成下列句子,每题空格限填一词)

1.I set my alarm clock for seven last night.(改为一般疑问句)

________ you ________ your alarm clock for seven last night?

2.The Chinese graduate finally got his first job in London.(就划线部分提问)

________ ________ the Chinese graduate finally get his first job?

3.We have collected a large amount of information since last month.(改为被动语态)

A large amount of information ________ ________ collected since last month.

4.The school sports meeting is a very important event every year.(改为感叹句)

________ ________ important event the school sports meeting is every year!

5.When were you born? Please tell me.(改为宾语从句)

Please tell me when ________ ________ born.

6.He left for the house on the other side of the bay.(保持句意基本不变)

He ________ ________ for the house on the other side of the bay.

7.the visitors, they, got, arrived, as soon as, a warm welcome.(连词成句)

________________________________________________________________

 

查看答案

We will meet at 10 a.m. tomorrow. Don’t forget to bring your tickets.

________.

A.OK. I won’t B.Sure. I will. C.That’s all right. D.Well done.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.