满分5 > 初中英语试题 >

Job interviews (面试) can be very differen...

    Job interviews (面试) can be very different from country to country. An interviewer’s "body language" and questions, and the form of an interview are not the same around the world.

If you’re at a job interview in Japan, don't look directly into the eyes of the interviewer.  It is considered impolite. But if you're at an interview in the U. S., you should make eye contact (交流) with the interviewer. If you don't, the interviewer may think you are not sure about your ability.

In the U. S. and some other countries, interviewers aren’t supposed to ask questions about family and personal information. In most countries, however, personal questions are very common during job interviews.

In Germany, your interview might begin with a very short conversation followed by a formal (正式的) interview. In Mexico and many other countries, the whole interview might not be formal.

1.In Japan, looking directly into the eyes of the interviewer is             .

A.boring B.impolite C.humorous D.dangerous

2.What’s suggested at an interview in the U. S. according to the text?

A.Sitting by the interviewer. B.Making eye contact.

C.Talking about family background. D.Asking personal information.

3.In             , a short talk usually begins before a formal interview.

A.Japan B.the U.S. C.Germany D.Mexico

4.In which part of a magazine can we read the text?

A.Culture. B.Geography. C.Science. D.Sports.

5.What’s the best tile of the passage?

A.Job Interviews in Japan B.Job Interviews in the U. S.

C.Job Interviews in Germany D.Job Interviews in Different Countries

 

1.B 2.B 3.C 4.A 5.D 【解析】 各个国家面试方式各不相同。在日本接受工作面试,不要直视面试官的眼睛,这被认为是不礼貌的;在美国面试,应该和面试官进行眼神交流;在美国和其他一些国家,面试官不应该询问关于家庭和个人信息的问题。在德国,面试可能从一个非常简短的谈话开始。 1.细节理解题。根据第二段中的句子“If you’re at a job interview in Japan, don't look directly into the eyes of the interviewer. It is considered impolite.”可知,在日本接受工作面试,不要直视面试官的眼睛,这被认为是不礼貌的。故答案为B。 2.细节理解题。根据第二段中的句子“But if you're at an interview in the U. S., you should make eye contact (交流) with the interviewer.”可知,如果你在美国面试,你应该和面试官进行眼神交流。故答案为B。 3.细节理解题。根据最后一段中的句子“In Germany, your interview might begin with a very short conversation followed by a formal (正式的) interview.”可知,在德国,正式面试前通常进行简短的谈话。故答案为C。 4.推理判断题。我们能在杂志的哪一部分读到这篇文章?A. Culture.文化;B. Geography.地理;C. Science.科学;D. Sports.体育。短文介绍的是各个国家在面试时有不同的方式,说明每个国家都有不同的文化习俗,本文属于文化类短文阅读,故答案为A。 5.标题归纳题。不同国家有不同的面试方式,短文分别列举了日本、美国和德国三个国家来加以说明,故答案为D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    People use body language to send messages to others. It is very ___ because others can understand you easily when you use body language. When you are talking with others, you are not just using words, but also using ___. For example, waving one’s hand is to say “Good-bye”. Shaking hands means welcome, and clapping hands ___ congratulations(祝贺). Nodding the head means YES, but shaking the head means NO.

Different countries have ___ body languages. For example, when in ___, France and Arab countries, people kiss each other when they meet, ___ men in China or Australia shake hands. People in Puerto Rico like touching each other, but people in Britain do not touch each other. People in Arab countries like ___ close to one another when they are talking, but English people must keep a distance away when they are talking. It is very important ___ the meanings of gestures and movements in the foreign country ___ they will help you communicate(沟通)with people and make you stay there much more ____ and comfortable.

1.A.helpful B.difficult C.easy D.useless

2.A.words B.gestures C.handshake D.hands

3.A.to mean B.mean C.means D.meaning

4.A.the same B.a same C.the different D.different

5.A.Russia B.the Russia C.Russian D.a Russia

6.A.and B.or C.but D.so

7.A.stand B.stands C.sit D.standing

8.A.knowing B.know C.to know D.knows

9.A.when B.because C.so D.if

10.A.important B.sad C.interesting D.pleased

 

查看答案

根据汉语意思及英文提示翻译句子

1.对这个世界微笑吧, 你也会开心的。(smile)

______________________________________________________

2.在这个国家, 人们见面时总是会彼此拥抱一下。(hug)

______________________________________________________

3.当你们遇到来访者时你们握手吗?  (shake hands)

______________________________________________________

4.在不同的国家人们会做不同的事。(different)

______________________________________________________

5.我的父母生气是因为我没有完成作业。(because)

______________________________________________________

 

查看答案

根据汉语意思完成下列句子, 每空一词

1.我们必须碰鼻子我原来不知道那样。

We have to touch noses! I ________ ________ ________.

2.我们是朋友, 在学校应该互相帮助。

We are friends and we should help ________ ________ at school.

3.琼每周玩三次电脑游戏。

Joan plays computer games ________ ________ a week.

4.不要触摸动物。很危险。

________ ________ animals. It's very dangerous.

5.美国人见面时通常做什么呢?

________ do Americans usually do ________ they meet?

 

查看答案

They are in the same grade, but in   ________   classes.

A.possible B.impossible C.interesting D.different

 

查看答案

—Here's your birthday present.

—________!   I can't believe my eyes.

A.How B.What C.Why D.When

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.