满分5 > 初中英语试题 >

Reading is a good habit, but the problem...

    Reading is a good habit, but the problem is, there is too much to read these days, and too little time to read every word of it. There are hundreds of skills to help you read more in less time. Here are two skills that I think are very good.

Preview—if it is long and hard. Previewing is very useful for getting a general (笼统的) idea of heavy reading like long magazine articles and business reports.

Here is how to preview.

Read the first two paragraphs and the last two paragraphs carefully.

Then read only the first sentence of the other paragraphs.

Previewing does not give you all the information. It keeps you from spending time on things you don’t really want or need to read.

Skim — if it is short and easy. Skimming is a good way to get a general idea of light reading like popular magazines or the sports and entertainment of your everyday paper.

Here is how to skim.

Get your eyes to move fast. Sweep them across each line.

Pick up only a few key words in each line.

Everybody skims differently. You and I may not pick up the same words when we skim the same article, but we will get a similar idea of what it is all about.

1.How many skills are there in this passage?

A.One. B.Two. C.Three D.Four.

2.What does the underlined word “Skim” mean?

A.Reading slowly. B.Reading loudly.

C.Reading quickly. D.Reading carefully.

3.According to the passage, we should not __________ when we read sports news in an everyday paper.

A.read the last two paragraphs carefully B.get our eyes to move fast

C.sweep our eyes across each line D.pick up only a few key words in each line

4.Which of the following is WRONG?

A.If the article is easy, you can skim.

B.There are many ways to read more in less time.

C.By previewing, you can get all the information of the passage.

D.Everybody skims differently, but we will get a similar idea of what it is about.

5.What’s the best title for this passage?

A.How to read fast B.Where to read

C.When to read D.Why we should read

 

1.B 2.C 3.A 4.C 5.A 【解析】 这篇短文主要讲述了阅读是个好习惯,详细的写了怎样能提高阅读速度的两种方法,可以尝试这两种方法来提高阅读速度。 1.细节理解题。根据“Here are two skills that I think are very good.”可知,这里有两个我认为很好的技巧。故选B。 2.词义猜测题。根据“Get your eyes to move fast. Sweep them across each line.”让你的眼睛快速移动。让眼睛扫过每一行。以及句子“Pick up only a few key words in each line.”每行只选几个关键词。可知,这些是快速阅读的方法。因此单词Skim是“快速阅读”的意思。故选C。 3.细节理解题。根据“Skim — if it is short and easy. Skimming is a good way to get a general idea of light reading like popular magazines or the sports and entertainment of your everyday paper.”当我们在一份日报上阅读像杂志、体育、娱乐新闻时,可以采用快速阅读法。可知,当我们在一份日报上阅读体育新闻时,不应该仔细阅读最后两段。故选A。 4.细节理解题。根据“Skim — if it is short and easy”.可知,如果这篇文章容易,你可以略读。因此选项A正确;根据“There are hundreds of skills to help you read more in less time.”可知,有很多方法可以在更短的时间内阅读更多的内容。因此选项B正确;根据“Previewing does not give you all the information.”浏览并不能提供所有信息。因此选项C错误;根据“Everybody skims differently. You and I may not pick up the same words when we skim the same article, but we will get a similar idea of what it is all about.”可知,每个人的浏览方式都不一样,但我们会对它的内容有一个相似的想法。因此选项D正确。故选C 5.最佳标题。根据整篇文章的内容及其句子“Here are two skills that I think are very good.”这里有两个我认为非常好的技能。可知短文主要讲述了如何提高阅读速度的两种方法,即怎样才能读的快。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

My classroom wheel teachers 2015-2016

Welcome to my art class!

My classroom task

We will learn about art history, artists and make your skills better. To learn, have more new ideas and have better painting skills, we will have a relaxing room.

Name: Kathy Grady

Email address: kgrady @ iss. k12.nc.us

Welcome to Pope’s computer class!

My classroom task

Students will work together and take part in designing computer programmes. By doing this, we can use computer technology very well in our lives.

Name: Barbara Pope

Email address: bpope @ iss. k12.nc.us

Welcome to my PE class!

My classroom task

Be active in PE classes! You do not have to be an Olympic player to get an A in my class. Take part in our sports activities to keep a healthy body and mind. All students will be successful.

Name: Sherry Cash

Email address: scash @ iss. k12.nc.us

Welcome to the science class!

My classroom task

This year we will learn about science by becoming a scientist. We will do experiments, observe, touch, listen and ask questions about our world. We will learn to care for our world. We will never stop trying!

Name: Denise Harris

Email address: dharris @ iss. k12.nc.us

 

 

 

1.To _______, the students will have a relaxing classroom.

A.keep a healthy body B.care for our world

C.use computers well D.have better painting skills

2.We will email at _______ to get more information about the computer class.

A.scash @ iss. k12.nc.us B.bpope @ iss. k12.nc.us

C.kgrady @ iss. k12.nc.us D.dharris @ iss. k12.nc.us

3.If you _______, you are welcome to the PE class.

A.want to learn about art history B.are active in PE classes

C.actively take part in designing D.care for our world

4.Students can go to _______ class to learn to do experiments.

A.Denise Harris’ B.Sherry Cash’s

C.Kathy Grady’s D.Barbara Pope’s

5.There are ________ different kinds of classes in this passage.

A.one B.two C.three D.four

 

查看答案

    A boy wanted to find the secret to happiness. He walked a long way and finally came to a beautiful palace. There, he found a wise man.

After learning why the boy came, the wise man asked him to look around the palace and come back in two hours. “At the same time, I want you to hold this spoon (勺子) with two drops of water,” said the wise man. “As you walk around the palace, carry this spoon without spilling (溢出) the water.”

The boy began to walk around the palace, keeping his eyes fixed (固定) on the spoon. After two hours, he came back. “Well,” asked the wise man. “Did you see the beautiful paintings on the walls? Did you see the colorful flowers in the garden?”

The boy felt sorry because he saw nothing. He only focused on (集中注意力于) the water. “Then go back and see the beauty of my world,” said the wise man.

This time the boy saw all the beautiful paintings on the walls. He saw the great gardens and mountains all around him. When he came back, he told everything he saw.

“But where are the drops of water?” asked the wise man. Looking down at the spoon he held, the boy saw the water was gone.

“Well,” said the wise man. “The secret to happiness is to see all the beauty (美景) of the world but never forget the drops of water on the spoon.”

1.A boy wanted to find the _________ to happiness.

A.palace B.secret C.man D.exit

2.The wise man gave the boy _________ in order to teach him what the secret to happiness was.

A.a palace B.a meal C.a task D.a painting

3.The boy couldn’t find the beauty of the palace at first because _________.

A.he walked too slowly around the palace B.the wise man asked him not to do so

C.the palace was too large and beautiful D.he kept his eyes fixed on the spoon

4.The boy _________ the second time.

A.showed the wise man around the palace B.spilled the two drops of water

C.made the wise man happy D.finished the wise man’s task well

5.“The drops of water on the spoon” may be _________.

A.the beauty of nature B.the money a person has

C.the food in real life D.the duty (职责) we have to face

 

查看答案

    Long ago in a small village, there was a place called the House of 1,000 Mirrors (镜子).

A small, happy little _______ learned about this place and decided to visit. When he arrived, he ran happily _______ the stairs (台阶) to the door of the house. He looked into the door with his ears lifted high and his tail wagging () as _______ as possible. To his great surprise, he _______ himself looking at 1,000 other happy little dogs with their tails wagging just as fast as _______. He smiled a great smile, and 1,000 great smiles answered him just as warm and friendly. As he left the house, he thought, “This is a _______ place. I will come back and visit often.”

In this same village, _______ little dog was not quite as happy as the first one. He decided to visit the house. He _______ climbed the stairs and hung his head low as he looked into the door. When he saw the 1,000 _______ looking dogs looking back at him, he barked at ________. He was afraid when he saw 1,000 little dogs barking at him back. As he left, he thought, “This is a terrible place ________ I will never go back there again.”

All the faces in the world are ________. What kind of reflections (反照) do you see on the faces of the people you meet?

1.A.boy B.man C.cat D.dog

2.A.down B.up C.through D.past

3.A.sadly B.slowly C.fast D.soon

4.A.felt B.heard C.found D.looked

5.A.his B.her C.yours D.its

6.A.sad B.terrible C.wonderful D.usual

7.A.other B.another C.others D.the others

8.A.quickly B.excitedly C.happily D.slowly

9.A.unhappy B.friendly C.happy D.kind

10.A.him B.them C.us D.you

11.A.since B.or C.but D.and

12.A.mirrors B.dogs C.pictures D.faces

 

查看答案

         to music to make you feel happy when you are sad.

A.To listen B.Listens C.Listening D.Listen

 

查看答案

— My grandma fell from the chair and hurt her leg yesterday.    — ________.

A.Oh, I am sorry to hear that B.That’s all right

C.No problem D.All right

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.