满分5 > 初中英语试题 >

Li Wen is a normal 15-year-old boy from ...

    Li Wen is a normal 15-year-old boy from the countryside, He works very hard and does well in school. It is hard to believe that he used to have difficulties in school. When his parents moved to the city to work, they could not be at home to take care of him. But he missed his parents so much and he often felt lonely and unhappy. Li Wen's unhappiness began to influence his school work. He became less interested in studying and missed classes. Then his parents decided to send him to boarding school. He found life there difficult. One day he told his teacher he wanted to leave the school. His teacher advised his parents to talk with their son in person. So his parents took a 24-hour train and a 5-hour bus ride to get to Li Wen's school. This conversation changed his life. He realized that his parents would always love him, and they would be proud of everything good that he did. Now he is much happier and more outgoing than he used to be.

阅读短文,根据英文释义及首字母提示拼写单词.

1b1.to think that something is true or possible

2l2.unhappy because you have no friends or people to talk to

阅读短文,完成同义词转换,每空一词.

He realized that they would be proud of everything good that he did

He realized that they would 3. 4.in everything good that he did

5Where is Li Wen from?5.

6What did Li Wen tell his teacher one day?6.

7How many hours totally(总计)did it take Li Wen's parents to get to his school?7.

 

1.believe 2.lonely 3.take 4.pride 5.From the countryside. 6.He wanted to leave the school. 7.29 hours. 【解析】 本文讲述了一个15岁的小男孩李文,他的父母因为工作的原因不能在他身边照顾他,这让他很不开心,所以导致他的学习成绩下滑。他告诉了老师想离开学校的想法后,他的老师建议他父母跟李文谈一谈,经过这次交谈后,李文知道了父母的不容易,他变得比之前更加外向更开心了。 1.句意:相信,认为某件事是真实的或可能的。 根据英文释义to think that something is true or possible“认为某件事是真实的或可能的”。结合所给首字母提示,可知,空格处表示“相信”,所以空格处填elieve。故答案为believe。 2.句意:孤单的,因为没有朋友或其他人可以倾诉,所以是不开心的。 根据unhappy because you have no friends or people to talk to“没有朋友或其他人倾诉”。结合所给首字母提示,可知,空格表示“孤单的”,所以空格处填onely。故答案为lonely。 3.句意:他意识到他们会为他所做的一切好事而感到骄傲。 固定搭配be proud of=take pride in“对某事感到骄傲”,所以第三个空格处填take。 4.句意:他意识到他们会为他所做的一切好事而感到骄傲。 固定搭配be proud of=take pride in“对某事感到骄傲”,所以第四个空格处填pride。 5.句意:李文来自乡下。 根据Li Wen is a normal 15-year-old boy from the countryside,可知,李文来自于乡下。故答案为From the countryside. 6.句意:他想离开学校。 根据One day he told his teacher he wanted to leave the school,可知,他告诉老师他要离开学校。故答案为He wanted to leave the school. 7.句意:李文的父母花了29个小时到他的学校。 根据 So his parents took a 24-hour train and a 5-hour bus ride to get to Li Wen's school,坐火车24小时,公交车5小时,可知一共29小时。故答案为29 hours。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A-G项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选项中有两项是多余的)

A Good morning

B1.

A My alarm clock didn't go off2.

B Oh, no!

A So I just quickly put on some clothes and rushed out of the door.

B3.

A No, I didn't even brush my teeth or wash my face!4.

B5.

A Luckily, Carl's dad saw me on the street and gave me a lift in his car.

B Well, at least by the time you got to school, you were only five minutes late for class.

 

A. You don' t eat breakfast?

B. But before I got to the bus stop, the bus had already left.

C. Why were you late for class today, Kevin?

D. I kept sleeping, and when I woke up it was already 8:00 a.m.

E. My mother woke up early in morning.

F. Then how did you get here?

G. But before I got to the bus stop, the bus driver is waiting for me.

 

 

 

 

查看答案

    Do you love reading books? We can get a lot from different books.

1.. First, reading books is fun. You can always keep yourself happy if you like reading. This is especially useful when the weather is bad. It is a relaxing hobby, too. You can really become lost in a book.

2.:in a car, in a waiting-room, on a plane or in bed. All you need is a book! Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and then start again.

Another good reason for reading books is that it is useful. If you read as a hobby you will get better and better at it. This makes you read faster and become easier at understanding what you read. 3..

Some people say that reading is out of date. This is not true. 4.and the more you read, the better your computer skills will be. Good readers are most likely to be good writers, too. 5., and have more things to write about. Reading books is a wonderful hobby. Why not start reading right now?

根据短文内容,将下面方框内的句子还原到文中空白处,使短文内容完整、通顺(每个选项只能用一次).

 

A. If you read enough, you will probably find that your schoolwork becomes much better

B. Next, you can read a book anywhere

C. You can read on computers

D. They are usually good at spelling as well

E. Reading books is a good hobby for all kinds of reasons

 

 

 

 

 

查看答案

    Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people would think of Confucius, whose birthday was September 28th. Although he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect(尊重)him for his contribution(贡献)to the education today.

Confucius lived in the Kingdom of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. He had a hard childhood. His father died when he was only 3. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didn't give up studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.

Later, he became a teacher and started the first public school in Chinese history. At that time only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.

Today, people still follow Confucius' lessons. He told us that we all have something important to be learned. "When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities(品质)and follow them."

He also taught us that thinking is very important in study. "All study but no thinking makes people puzzled(困惑的).All thinking but no study makes people lazy."

Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners." A person should be strict with himself, but be kind to others." he said.

根据短文内容选择最佳答案.

1.Today we still remember Confucius mainly because he     .

A.lived a poor life in his childhood

B.had great opinions and thoughts about education

C.traveled with his students from state to state

2.Confucius learned music, history, poetry and sports     as a child.

A.by teaching himself at home

B.by going to school

C.by visiting many famous teachers

3.The underlined word "noble" in Paragraph means     in Chinese.

A.贫穷的

B.幸福的

C.贵族的

4.The correct order of the following statements is     .

①Confucius worked to help his mother as a child

②Confucius educated about 3,000 students in his lifetime

③Confucius' father died

④Confucius started the first public school in Chinese history.

A.③①④②

B.②③④①

C.③①②④

5.Which of the following is NOT TRUE in the passage     

A.All study but no thinking makes people puzzled

B.No one has something worthy to be learned

C.All thinking but no study makes people lazy

 

查看答案

    There was once a famous scientist who made several important discoveries. Once he was asked how he was able to be so creative, He replied that it all came from an experience he had with his mother when he was two years old. He was trying to take a bottle of milk out of the fridge. But the bottle was too slippery(滑的)and he dropped it. The kitchen floor was covered with milk.

When his mother came into the kitchen, instead of shouting at him or punishing him, she said, "Robert, what a great and wonderful mess you have made! I have never seen such a huge puddle(水洼)of milk. Would you like to play in the milk for a few minutes before we clean it up"

So he did. After a few minutes, they cleaned it up together. Then his mother said, This was a failed experiment(实验)in how to carry a big bottle of milk with two tiny hands. Let's go out in the backyard and fill the bottle with water and see if you can find a way to carry it without dropping it."

The little boy learned that if he held the bottle at the top near the lip with both hands, he could carry it without dropping it. What a wonderful lesson.

The scientist then added that it was at that moment that he knew he didn't need to be afraid to make mistakes. He learned that mistakes are just chances to learn something newwhich is, after all, what scientific experiments are all about. Even if the experiment doesn't "work", we can still learn something valuable from it.

根据短文内容判断正、误。(注意:考生将答题卡相应的位置涂加,正确的涂"A",错误的涂"B"

1The scientist's creativity came from an experience he had with his mother when he was a child1.

2He dropped the bottle because the floor was too slippery2.

3His mother thought he did an experiment in the kitchen but failed3.

4His mother told him how to carry the bottle without dropping it4.

5From this passage, we know that we can learn from mistakes5.

 

查看答案

    It's not easy to get used to another country's customs, but before you visit a country,you'd better learn how to behave properly at table.

China

In China, it's rude to use your chopsticks to hit an empty bowl. And you are not supposed to point at anyone with your chopsticks. When you finish eating, place them on top of the bowl. And you should never stick your chopsticks into the food.

India

When in India, do as the Indians do. In India, you are expected to eat with your right hand. That's because Indians think the left hand is "dirty". When you shake hands with an Indian, you should also use your right hand.

France

In France, you are not supposed to put your bread on your plate. Instead, you should put it on the table. And when you eat fruit, you should cut it up and eat it with a fork. In France, don't eat anything with your hands except bread.

 

 

 

1.In China,when you are full,you should     

A.point at others with your chopsticks

B.stick your chopsticks into the food

C.place your chopsticks on top of the bowl

2.Indians think it     to eat with the left hand

A.doesn't matter

B.is not clean

C.has no problem

3.French people put their bread     

A.on the table

B.on a plate

C.in a bowl

4.Which of the following is NOT TRUE according to the passage     

A.It's impolite to hit an empty bowl with your chopsticks in China

B.You are supposed to use your right hand when you shake hands with an Indian

C.You shouldn't eat bread with your hands in France

5.What's the reading mainly about     

A.How to serve at table

B.How to use forks and chopsticks

C.Eating customs in some countries

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.