满分5 > 初中英语试题 >

The Spring Festival is a Chinese festiva...

    The Spring Festival is a Chinese festival. There are different names for each year. We all call it the year of monkey, the year of sheep...and this year is the year of pig.

Before(在……之前)the day of the festival, people are busy shopping and cleaning. On the eve, there is a big family dinner. After dinner, all the family stay up late(守夜) to welcome the New Year. In the middle of the night, people have some dumplings and watch TV. On the first day of the New Year, people wear new clothes to visit their relatives(亲戚) and say “Happy New Year” to each other. Children can get red packets(红包) from their parents or grandparents.

根据短文内容,判断下列句子意思与原文是否相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。

1.There are 12 different names for Chinese years.

2.Before the festival, people are not very busy.

3.They have some dumplings and watch TV in the middle of the night.

4.On the festival people usually wear old clothes and visit their relatives.

5.On Spring Festival, parents or grandparents usually prepare(准备) some money.

 

1.T 2.F 3.T 4.F 5.T 【解析】 春节是中国的节日。本文主要向我们介绍了春节人们一般会做什么。 1.推理判断题。根据“There are different names for each year. We all call it the year of monkey, the year of sheep...and this year is the year of pig.”及常识可知,有12个生肖,所以中国年有12个不同的名字,该项表述正确。故选T。 2.细节理解题。根据“Before(在……之前)the day of the festival, people are busy shopping and cleaning.”可知,春节前人们忙着购物和打扫,该项表述正确。故选F。 3.细节理解题。根据“In the middle of the night, people have some dumplings and watch TV.”可知,在午夜,人们吃饺子和看电视,该项表述正确。故选T。 4.细节理解题。根据“On the first day of the New Year, people wear new clothes to visit their relatives(亲戚)”可知,在新年的第一天,人们穿着新衣服去拜访他们的亲戚,该项表述错误。故选F。 5.推理判断题。根据“Children can get red packets(红包) from their parents or grandparents.”可知,孩子们会从父母或祖父母那里得到红包,所以在春节,父母或祖父母通常会准备钱,该项表述正确。故选T。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    This is a _________of John’s family. This man_________Mr Green._______is John’s father._________ woman is Mrs Green. _________is John’s mother. Who_________this boy and_________girl? The _______ is John, Mr Green’s son. The_________is Kate, Mr Green’s daughter. Kate is____________sister. John and Kate are brother and sister.

1.A.photo B.map C.room D.book

2.A.are B.be C.is D.am

3.A.He B.She C.Her D.His

4.A.An B.A C.This D.These

5.A.Her B.She C.He D.His

6.A.am B.is C.are D.be

7.A.an B.these C.a D.this

8.A.girl B.boy C.girls D.boys

9.A.boys B.girls C.girl D.boy

10.A.Johns B.John’s C.John D.Johns’

 

查看答案

根据对话内容,从方框的选项中选出5个最佳选项补全对话,其中有一项为多余选项。

 

A. What’s this?

B. Who is this boy?

C. I’m fine.

D. Where is your cat?

E. What color is it?

F. No, she isn’t.

Kate: Hello, Tom. How are you?

Tom: 1. What about you, Kate?

Kate: I’m OK, thank you. 2.

Tom: It’s a photo of my family.

Kate: 3.

Tom: He is my brother. He is only six.

Kate : Is the woman your mother?

Tom: 4.. She is my aunt.

Kate: Excuse me. Tom, 5.

Tom: Look. It’s under the chair, I like it.

 

查看答案

Children’s day is on _______.

A. B. C. D.

 

查看答案

—Where are my ________?   — They are on the table.

A.milk B.bread C.eggs D.rice

 

查看答案

—What color is our national flag (国旗) —It’s________.

A.red B.purple C.yellow D.orange

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.