满分5 > 初中英语试题 >

综合填空(根据短文意思及首字母填写所缺单词)。 We have got two ...

综合填空(根据短文意思及首字母填写所缺单词)。

We have got two computers at home, a computer and a laptop(笔记本电脑). We use t1.a lot. My father is a writer. He uses his laptop to write b2.. S3. he surfs the website(网上冲浪=上网) and looks up the sports news but he n4.plays games on the computers. My mother is an English teacher. She often uses the computer to get information for h5. lessons. Mother likes shopping on line. She thinks that she will save a lot of t6. I usually use the computer to do my h7. and I spend about fifteen minutes checking my e-mail f8. my pen pals every day. My brother never d9.his homework on the computer but he often v10.his favourite website and download music.

 

1.them 2.books 3.sometimes 4.never 5.her 6.time 7.homework 8.from 9.does 10.visits 【解析】 文章主要讲述的是作者家里有两台电脑。家人用它们分别作不同的事情的描述。 1.句意:我们经常使用它们。 根据上文We have got two computers at home, a computer and a laptop.我们家里有两台电脑,即一台台式电脑和一台笔记本电脑。可知这里指代的是“它们”, 代替前面提到的two computers,在句中作use的宾语,所以应该填宾格,故答案为them。 2.句意:他用笔记本电脑写书。 根据上文My father is a writer我父亲是个作家。可知这里表达的是“他使用自己的笔记本电脑写书”,book是可数名词,在此用其复数表示,故答案为books。 3.句意:有时他浏览网站。 根据句意理解可知,he surfs the website(网上冲浪=上网) and looks up the sports news这是他偶尔做的事情,所以这里表达的是“有时”,英语是sometimes,故答案为Sometimes。 4.句意:但他从不在电脑上玩游戏。 根据句意理解及句中的but可知,这里表达的是“从不”,英语是never,是一个频度副词,故答案为never。 5.句意:她经常用电脑获取课程的信息。 根据上文My mother is an English teacher我妈妈是个英语老师。可知这里表达的是“她的”,英语是her,且空格后面有名词,所以这里需要用形容词性物主代词,故答案为her。 6.句意:她认为她会节省很多时间。 根据上文Mother likes shopping on line妈妈喜欢在线购物。及句意理解可知,这里表达的是节省时间,英语中“时间”是time,是不可数名词.故答案为time。 7.句意:我通常用电脑做作业。 根据句意理解可知,这里表达的是“我经常用电脑做作业。”,英语中“作业”是homework,是一个不可数名词,故答案为homework。 8.句意:我每天花大约15分钟查看笔友发来的电子邮件。 根据句中的e-mail和my pen pals可知,这里表达的是“来自我笔友的邮件”,英语中表达“来自”用from,故答案为from。 9.句意:我哥哥从不在电脑上做家庭作业。 根据句中的his homework可知,这里表达的是“做作业”,英语是do homework,而本句说的是现在的事实,故用一般现在时;主语是三单,故动词用do的三单形式,故答案为does。 10.句意:但他经常访问他最喜欢的网站。 根据句中的website可知,这里表示的应该是访问网站,英语中表达“访问”时用visit,而本句说的是现在的事实,故用一般现在时。主语是三单,故动词用visit的三单形式,故答案为visits。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

补全对话(其中两项为多余选项)。

Peter : Hello, Betty. 1.

Betty : I’m twelve years old.

Peter : Really? I’m twelve, too. 2.

Betty : No. My birthday is in next month. But Tom’s is on Friday.

Peter : Oh! 3.

Betty : Let’s buy him some cakes. OK?

Peter : No, he doesn’t like cakes.

Betty : 4.

Peter : Yes. He likes cards. Let’s make him some cards.

Betty : Great!

Peter : 5.

Betty : Thanks a lot.

 

A. What about some cards?  B. When is Tom’s birthday?  C. How old are you?

D. Let’s have a birthday party for you next month.  E. Is your birthday this Friday?

F. Happy birthday to you!  G. We should give him some presents.

 

 

 

查看答案

完成句子,每空限填一词。

1.他们四点半放学。

They _____________ ______________ at half past four.

2.让我们给托尼做个蛋糕吧,今天是他的生日。

Today is Tony’s birthday. ______________ make a cake _____________ ____________.

3.我们星期三和星期五下午上历史课。

We have ______________ on _______________ and Friday afternoon.

4.我们经常从网上下载音乐。

We often _______________ music from the _________________.

5.那里有来自亚洲的骆驼。

There are ________________ from ________________.

 

查看答案

    We are learning English, but how can we learn English well? A student can know a lot about English, but maybe he can not speak English.

If you want to know how to swim, you must get into the water. And if you want to be a football player, you must play football. So you see, you can learn English only by using it. You listen to your teacher carefully in class. You must read your lessons every day. You must speak English with your English teacher and classmates and also you must write in English. Then one day, you may find your English is very good.

1.You know a lot about English but maybe you ___________.

A.can study it B.can use it C.can’t study it D.can’t speak it

2.You must get into the river ______________.

A.to learn how to swim B.to catch a fish C.to play with water D.to go boating

3.If(如果) you want to be a football player, please ___________.

A.watch others play football B.put your football away

C.buy a good football D.play football

4.According to the passage, how can we learn English well?

A.We must see more English films. B.We must use it often.

C.We must have a good English book. D.We must have a good English teacher.

5.Who can you speak English to in your class?

A.My mother and my friends. B.All my friends.

C.My English teacher and my classmates. D.Only my parents.

 

查看答案

    Tom is a Japanese boy. Now he lives in Shanghai with his parents. Tom doesn’t know much Chinese, but he is studying it. He often speaks Chinese with his Chinese friends. Sometimes they can’t understand him, because he can’t speak Chinese very well.

Tom likes animals. His favourite animal is elephants. One Saturday morning, he goes out. He wants to go to the zoo to see pandas, elephants and monkeys. But he doesn’t know how to get there. He asks a Chinese girl the way. The girl can’t understand him. Then he takes out a pen and a piece of paper. He draws a panda on it and shows the picture to the girl. And then the girl understands him and show him the way to the zoo.

1.Tom is _____________ boy.

A.a Chinese B.an American C.an English D.a Japanese

2.Tom lives in __________ with his parents now.

A.Shanghai B.New York C.Tokyo D.London

3.Tom doesn’t know how to get to _____________.

A.the shop B.the cinema C.the zoo D.the park

4.Tom’s favourite animal is ___________.

A.the panda B.the elephant C.the monkey D.the tiger

5.At last, the girl _____________.

A.tells him the way to the zoo. B.takes her to the zoo

C.draws a picture for him D.gives her a picture

 

查看答案

    My brother is a sports fan He likes_____every kind of games He likes basketball football tennis badminton _____ swimming And he is good at _____ football Messi is his favorite football player My brother is a member_____the Football Club(足球俱乐部). When he goes shopping he always_____ newspapers about sports and he often watches sports news

His school is very big and beautiful There is a football _____ a tennis court(网球场) and a swimming pool in his school He usually plays football_____ his friends after school and he wants to _____a football player when he grows up My brother often goes to the stadium(体育馆) to watch the football matches_____the weekend He_____want to miss(错过) any match

1.A.watching B.watches C.to watch D.watched

2.A.or B.but C.so D.and

3.A.playing B.plays C.to play D.play

4.A.on B.in C.of D.at

5.A.buies B.buy C.buys D.buying

6.A.field B.place C.playground D.court

7.A.of B.with C.and D.about

8.A.am B.is C.be D.are

9.A.on B.about C.to D.of

10.A.doesn't B.don't C.does D.do

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.