满分5 > 初中英语试题 >

As we all know, iPhone are made in the U...

    As we all know, iPhone are made in the USA, but popular in China . They were one of the symbols of high technology in the past. For most Chinese people, They are good but expensive. Some people even joke that they’ll sell their kidneys(肾)to buy an iPhone.

It brings us a question to think about—shall we buy one? It depends on people’s different situations. On the one hand, an iPhone is worth more than 6,000yuan. It’s not necessary for students to use such smart phones. On the other hand, if you are rich enough, 6,000 yuan is no big deal to you , then just buy one!It works better than some other phones. After all, you have enough money, then you can do whatever you want with your money.

With the development of 5G network, more and more people start to choose HUAWEI Mate 30 instead of iPhone 11 Pro Max. “We’ve found that more customers prefer to buy HUAWEI Mate 30 because of the good prices. Each one is sold about 4,000 yuan . If you compare its price with iPhone’s high price, you’ll choose HUAWEI Mate 30.” One salesman in a phone store told the reporter from Yunnan TV station. “All of the phones need to run on electricity. You’ll be surprised to see that HUAWEI’s battery(电池)works longer than iPhone’s We all take pride in products made in China.” He said.

根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题)

1.How do most Chinese people like iPhone?

A.Only rich people can buy it.

B.They think iPhones are good but expensive.

C.They must sell their kidneys to buy an iPhone.

D.It’s necessary for students to use such smart phones.

2.The underlined phrase “no big deal” in the second paragraph probably means____________.

A.not awful B.not funny C.not important D.not fair

3.More customers prefer to buy _____________________.

A.HUAWEI Mate 30 B.iPhone 11 Pro Max

C.both HUAWEI Mate 30 and iPhone 11 Pro Max D.neither HUAWEI Mate 30 nor iPhone 11 Pro Max

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.iphones are made in Korea.

B.HUAWEI Mate 30 is made in China.

C.HUAWEI’s battery works shorter than iphone’s

D.HUAWEI Mate 30 is more expensive than iPhone 11.

5.The passage might be from ____________________.

A.a story book B.an English novel C.a dictionary D.a TV report

 

1.B 2.C 3.A 4.B 5.D 【解析】 本文比较了高科技的产品:美国的苹果公司的iPhone手机和中国的华为公司的mate30手机。过去,在年轻人心中拥有一部iPhone手机是高科技的象征,现在年轻人考虑自己是否有必要花费高昂的价格买一部手机,iPhone手机的电池续航时间不如华为的mate30。随着5G技术的发展,越来越多的人选择华为产品。 1.细节理解题。根据第一段第3句“For most Chinese people, They are good but expensive.”可知,大部分中国人认为iPhone手机虽然较好,但是昂贵,故选B。 2.词句理解题。根据前面的“On the other hand, if you are rich enough,”可知一方面,如果你足够富裕,那么6000元对你来说不算大事,意味着价格贵不重要,可推测该词意为“没什么重要的”,故选C。 3.细节理解题。根据第三段第1句“We’ve found that more customers prefer to buy HUAWEI Mate 30 because of the good prices.”可知,因为合适的价格,更多的客户偏爱华为的mate 30手机,故选A。 4.细节理解题。根据第一句可知苹果公司的iPhone 手机在美国制造,而不是韩国,A不正确;短文最后一句“We all take pride in products made in China. 可知华为手机在中国生产,故B叙述正确;最后一段“You’ll be surprised to see that HUAWEI’s battery(电池)works longer than iPhone’s”可知,华为的电池比iPhone的电池续航时间长,所以C不正确;由第三段的“If you compare its price with iPhone’s high price, …”可知华为的手机不比iPhone手机昂贵,所以D不正确,故选B。 5.文章体裁题。分析短文内容可知,短文比较了iPhone手机和华为的mate 30在中国的流行程度,可知它不是故事,也不是英语小说和词典,这可能来自一个电视报告,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Hi. I’m Wei Fen . I’m studying in Beijing now. In September 2020, I’m going to kunming No. 1 High School. Looking back on the past three years. my teachers and classmates say that I look different! I think I’ve changed a lot!

Three years ago , I was short and shy. I was afraid to ask questions in class. I was also nervous about my English tests all the time. I couldn’t pay attention in class because I was worried that my classmates would laugh at my mistakes . After class. I had to learn the new words again by myself. Everything seemed so difficult for me. One day, I felt asleep in my English class because I was very tired. When the sun shone on me, I felt warm . I thought I could be sleeping in bed.

“Hey, Wei Fen . Wake up! Get up!” Someone called my name. “What’s wrong?”I opened my eyes and saw my English teacher standing in front of me. She said, “Do you have a fever? Let me see.” Then she gently put her hand on my forehead(额头),saying, “You must have a cold.”Don’t sleep in the classroom. You might be sick. “I thought my teacher would be angry with me. But she didn’t . At that moment, my face turned red.”

I still remember the expression on her face. Now I’m taller than my English teacher. She has been my good friend for three years.Everybody says we look like beautiful sisters. Thank you for waking me up at that time. I enjoy my English class!

根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题)

1.Where is Wei Fen going in 2020?

A.Beijing No.1 High School. B.Kunming No1 High School.

C.Shanghai No.1 High School. D.Chengdu No.1 High School.

2.Three years ago. Wei Fen was ____________________.

A.outgoing B.active C.brave D.shy

3.What class didi Wei Fen fall asleep in ?

A.Her English class. B.Her Chinese class.

C.Her history class. D.Her physics class.

4.Why did Wei Fen’s face turn red at that moment?

A.Because she was a good student.

B.Because she classmates played games with her.

C.Because she couldn’t open up her eyes.

D.Because she was afraid that her English teacher was angry with her.

5.What can you INFER(推销)from this passage?

A.Wei Fen was a good teacher.

B.Wei Fen doesn’t like her English class now.

C.Wei Fen’s English teacher is beautiful and friendly.

D.Wei Fen’s classmates woke her up in English class.

 

查看答案

    Today a reporter interviewed three people about shopping. Let’s listen to them.

Bob:I went to a big sale last week. I bought a new suit for my brother’s wedding(婚礼)next month. My friend Jack went shopping with me. Jack advised me to buy a tie. So you’d better go shopping with friends, maybe their advice is helpful.

Mrs. Green: My husband and I bought a toy car for our five-year-old daughter, but when she got it out of the box, it was a little dirty. The next day I took it back to the store with my receipt(收据).They gave me back the money. I think it is important to keep the receipt after shopping.

Paul: My friend David showed me how to shop online. It was so easy—just a couple of clicks(点击)!I bought my favorite CD online for the first time. In the evening, my sister Lucy told me CDs in the online shops were more expensive in the UK, She thought I should buy CDsfrom the shops on the street!Now I realize I should think twice before buying something online. Although it is fast. It is not cheap at all.

根据短文内容,判断句子正(T)误(F.(共5小题)

1.Bob bought a suit for his friend last week.

2.Jack’s advice may be helpful

3.The store gave Mrs. Green back the money the next day.

4.In the US, CDs in the online shops were more expensive.

5.Paul think it’s necessary to keep a receipt after shopping online.

 

查看答案

    One day, a lamb(羔羊)walked away from the other sheep in the forest . Then she met a wolf. The wolf told her that he wouldn’t hurt _______. However , he planned to eat her ! But first he needed to find a good reason for eating the lamb.

So he _______. “Dear Lamb, did you say _______words about me last year?”

“I don’t think that’s possible,” she answered in a sad _______, “I was born in January this year. I was not born at that time.” Then , the wolf continued, “You’ve once eaten the _______in my field.” “No sir, ”replied the lamb, “I have not tasted grass yet. My mom says I’m too young to eat grass. You see , I don’t have any teeth yet.”The wolf tried again, “I saw you _______ the water in my well (井)when I walked home last week.”He shouted angrily. “Unbelievable!”explained the lamb, “My mother’s milk is both food and drink to me. I don’t _______drink any water in your well.”

All _______a sudden, the wolf jumped onto the lamb, saying, “Well! I don’t mind if you have something against my opinions. Now you are my delicious lunch!”

Sometimes it’s unnecessary for us to listen to the “bad _______”in our lift. We will not know ________ the last minute, but it’s too late.

1.A.me B.you C.her

2.A.asked B.got C.made

3.A.good B.bad C.nice

4.A.voice B.sound C.noise

5.A.leaves B.grass C.trees

6.A.drinking B.eating C.throwing

7.A.stick to B.have to C.fail to

8.A.with B.for C.of

9.A.bear B.wolf C.sheep

10.A.until B.so C.and

 

查看答案

—I really look up to basketball heroes as Kobe Bryant and Michael Jordan.

—But I admire scientists like Yuan Longping and Tu Youyou. Basketball is not my cup of tea.

A.my hobby B.a cup of tea

C.my favorite kind of tea D.my favorite cup

 

查看答案

—Jack is absent from the P.E. class again today, Nobody knows what happened to him.

—He shouldn’t take French leave. Anyway, it’s impolite.

A.take P.E. class

B.take French class

C.miss P.E.class without telling the teacher first

D.Miss French class without telling the teacher first

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.