满分5 > 初中英语试题 >

In real life, most people seem confident...

    In real life, most people seem confident. But when they can't have things they want, they are upset and lose themselves. Do you want to learn how to be yourself? Here are some suggestions.

Be kind to yourself

Appreciate what you have done. Everyone has different talents which can help to make the world become a better one. Remember you don't need to satisfy everyone. No matter what others think of you, just be yourself.

Make good friends

Always make friends with people who are willing to make you feel better about yourself. Good friends neither talk about how great they are nor praise you a lot. They enjoy being with you, not because you are like them, but because you are yourself.

Think about your family.

The values of your family are to give you what really need. Maybe you can't get help when you have small problems. But you can learn how to depend on yourself. When you meet big problems, your family will always be with you.

Hold on to your dream

Holding on to your dream can make you braver and stronger. On the way of achieving your dream, you'll know who you are and what you want. Even though you can't achieve it, you'll find you are better and you can still live a normal life.

In a word, you are the only one. Accept yourself and be yourself. Being unsuccessful doesn't mean you're not good enough. You just need a long way to go.

根据短文内容,判断句子正(T)、误(F)。

1.Everyone's talents can help to make the world better.

2.Good friends are willing to make you feel how great they are.

3.When you meet big problems, your family always make you solve them alone.

4.If you can't achieve your dream, you will not be better.

5.This passage is mainly about how to be yourself.

 

1.T 2.F 3.F 4.F 5.T 【解析】 本文主要讲了几个如何做自己的建议,包括善待自己,广交益友,考虑家人,坚持自己的梦想。总而言之,每个人都是独一无二的,我们要接受自己,不因一次的失败否定自己,要对自己有信心。 1.细节理解题。根据短文第三段第二句“Everyone has different talents which can help to make the world become a better one.”可判断,每个人都有不同的潜能,它们能帮助使世界变得更好,故选T。 2.细节理解题。根据短文第五段第一句“Always make friends with people who are willing to make you feel better about yourself.”可判断作者建议我们要总是和乐意使对方感觉良好的人交朋友,而不是使自己感觉良好的人,故选F。 3.细节理解题。根据短文第七段最后一句“When you meet big problems, your family will always be with you.”可判断当你遇到大的问题时,你的父母总是和你在一起,他们不会让你独自面对问题,故选F。 4.细节理解题。根据短文第九段最后一句“Even though you can't achieve it, you'll find you are better and you can still live a normal life.”可判断即使你不能实现你的梦想,你也会更好的,不是不好,故选F。 5.主旨大意题。根据短文第一段倒数两句“Do you want to learn how to be yourself? Here are some suggestions.”可知本短文主要讲述了怎样做自己的话题,故选T。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

--Could you tell me__________? --Yes. They_________ to the reading room.

A.where are the twins, have been B.where the twins are, have gone

C.where were the twins, have been

 

查看答案

—Could you please help me lock the door when you leave the classroom?

—________

A.Very good. B.Yes, I could. C.With pleasure.

 

查看答案

________exercise you take, _________ you'll be.

A.The fewer, the heavier B.The less, the heavier C.The less, much the heavier

 

查看答案

Our teacher told us to________junk food. It's not healthy.

A.deal with B.stick to C.keep away from

 

查看答案

My best fiend Alan prefer _____books rather than _______computer games to relax

himself in his spare time.

A.to read ,to play B.to read ,play C.reading, playing

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.