满分5 > 初中英语试题 >

Mr. Green makes a robot(机器人), but he can...

    Mr. Green makes a robot(机器人), but he can only say one sentence. That is “You are quite right.” The robot always repeats the same words when someone speaks to him.

One day, Mr. Green needs lots of money, so he takes the robot to the market to sell(卖)him.

“Who will buy my robot? He is very smart,” he shouts. “Nine hundred dollars for my robot!”

A man is surprised (惊讶的) that he is asking for so much money. “Is it different?” he thinks. Then he speaks to the robot, “Are you worth (……) nine hundred dollars? “You are quite right,” answers the robot.

The man likes the robot’s answer so much, and he buys him and takes him home. But soon he finds that the robot can’t say anything. He is sorry he buys the robot. He stands in front of the robot and says, “How foolish (愚蠢的) I am to spend so much money on you!”

“You are quite right,” says the robot.

1.When the man hears Mr. Green’s words at the market, he thinks _______.

A.the robot is special B.Mr. Green is kind

C.the robot is cheap D.Mr. Green doesn’t need the robot

2.We can learn that the man is sorry for ___________.

A.meeting Mr. Green B.going to the market

C.talking to the robot D.buying the robot

3.The best title(标题) for this passage is “___________”.

A.A Foolish Man B.The Only Answer

C.A “Special” Robot D.A Right Sentence

 

1.A 2.D 3.C 【解析】 本文讲述了一个看似“特别”的,但是只会讲一句话的机器人的故事。 1.细节理解题。根据“A man is surprised that he is asking for so much money. “Is it different?” he thinks,”可知,这个人很惊讶格林先生要这么贵的价格,所以他想这个机器人也许是特别的。故选A。 2.细节理解题。根据“But soon he finds that the robot can’t say anything. He is sorry he buys the robot,”可知,当这个人发现机器人只会说一句话时,他后悔买这个机器人了。故选D。 3.最佳标题。根据文章第一段“Mr. Green makes a robot(机器人), but he can only say one sentence. That is “You are quite right.”可知,本文主要讲述了一个看似“特别”,但是只会讲一句话的机器人,所以最佳标题是a“special”robot。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Club 1

Open hour: 5:00p.m.—6:30p.m.

Day: Monday—Friday

Activities: Beijing opera(京剧), playing the lute(琵琶)

Age: 8 to 12

Telephone: 88830401

Club 2

Open hour: 5:30p.m.—6:30p.m.

Day: Thursday and Friday

Activities: Making cakes, drawing pictures

Age: 12 to 13

Telephone: 88930501

Club 3

Open hour: 4:30p.m.—6:00p.m.

Day: Tuesday

Activities: Computers, dancing

Age: 10 to 13

Telephone: 88730401

Club 4

Open hour: 3:30p.m.—4:50p.m.

Day: Monday — Friday

Activities: Making cards, singing

Age: 13 to 17

Telephone: 88940302

 

 

 

1.You can go to _______ if you have time from 3:00 to 5:00 in the afternoon.

A.Club One B.Club Two C.Club Three D.Club Four

2.You can call _______ if you like dancing.

A.88830401 B.88930501 C.88730401 D.88940302

3.Where can you read the passage?

A.In the school library. B.In a storybook.

C.On clubs’ walls. D.In an English book.

 

查看答案

    On Christmas Eve a few days ago, an English couple, the Hardens, got a very special call. It was only a 20-second call_______ it was of great importance. The Hardens’ 15-year-old daughter has gone ______ six months before. On Christmas Eve she rang them. “I’m phoning to wish you a happy Christmas,” she said, “I love you.”

Ronals and Edwine Harden were so _______ that they started a telephone service(服务)called “Alive and Well”. The service helps ______ to get in touch with children who have run away from home.

Young people can phone “Alive and Well” and leave a message for their parents. The telephones are answered by answering machines. So _______ can speak to the child or make him return home. Parents of runaway children who are _______ eighteen can ask the police to bring their children home. So children do not want to tell their parents where they are. Through “Alive and Well” they can telephone their parents and they do not _______ about this or giving out their addresses.

The Hardens and their helpers _______ the telephone messages and connect(联系)the addresses given. About 30,000 British teenagers have left home and many of them are probably in _______. For only two pence(便士)they can go into a telephone coin box and call their parents. They can dial 5675339 and _______ a parent’s worry: Is he dead or alive?

1.A.and B.or C.so D.but

2.A.away B.out C.back D.along

3.A.angry B.happy C.sad D.kind

4.A.teachers B.people C.parents D.friends

5.A.someone B.anyone C.everyone D.no one

6.A.at B.above C.over D.under

7.A.think B.worry C.talk D.hear

8.A.ask for B.listen to C.look up D.write down

9.A.Paris B.Tokyo C.London D.New York

10.A.stop B.make C.feel D.leave

 

查看答案

— Mum, I am going to have a picnic with my friend Amy today.

—________

A.Good luck! B.Have a nice day! C.All the best. D.Best wishes.

 

查看答案

We can make a kite ________ paper and wood ________ a knife.

A.from, in B.to, in C.out of, with D.out of, use

 

查看答案

Tell the children ________  in the street. It is dangerous.

A.to play B.to not play C.not to play D.not play

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.