满分5 > 初中英语试题 >

The following is a true story. It happen...

    The following is a true story. It happened in a small village in Australia, where some dangerous animals live in the forest. Lisa, a 33-year-old mother, went to cook lunch in the kitchen, her 3-year-old son, Barney, playing by himself in the garden.

Suddenly, a loud cry of Barney came into the mother’s ears. Lisa rushed into the garden in a hurry and found a big snake entwining(缠绕) the little boy with its terrible body and trying to eat the boy. It was a boa(). Lisa was terrified and quite angry. She decided to save her son from the boa’s mouth.

It was great mother’s love that made Lisa forget what she was facing. She took up a hoe()from the ground and beat the boa as hard as she could.One…two…with the hoe, Lisa beat the boa time and time again, but useless. The little boy’s voice and breath were getting weaker and weaker. Lisa’s heart was broken and she got nearly mad(疯的).

Suddenly Lisa put away the hoe and threw herself to the boa, opened her mouth and bit into the boa’s back. The boa was so badly hurt that it let go of (松手,放手)Barney and moved into the forest hurriedly. It had never known how a woman had such terrible sharp teeth. Soon the boa was found dead in the forest. It was great mother’s love that saved the little boy.

1.When she came into the garden, Lisa found _____.

A.her son was in danger of losing his life

B.her son was playing with a big snake

C.a boa was playing with her son

D.Barney was fighting with a boa

2.What is the Chinese meaning of the word “terrified” in the passage?

A.激动的 B.惊恐的 C.平静的 D.难过的

3.In this passage the writer mainly wants to tell us _____.

A.a boa was a dangerous animal

B.how great mother’s love was

C.how sharp the woman’s teeth were

D.the boy was too young to fight against the boa

 

1.A 2.B 3.B 【解析】 本文是记叙文。讲述了一个伟大母爱的真实故事,一个妈妈为了救下被蟒蛇咬住的孩子,在锄头敲打蟒蛇无效后,居然用牙齿咬了蟒蛇,终于妈妈救下了孩子。 1.细节理解题。根据第2大段Lisa rushed into the garden in a hurry and found a big snake entwining(缠绕) the little boy with its terrible body and trying to eat the boy. Lisa发现大蟒蛇用身体缠绕着儿子准备吃儿子。可知,儿子生命有危险。故选A。 2.词义猜测题。根据第2大段Lisa rushed into the garden in a hurry and found a big snake entwining(缠绕) the little boy with its terrible body and trying to eat the boy. It was a boa(蟒)妈妈突然发现有大蟒蛇准备吃掉儿子,吓到了。可知,说明这个单词是惊慌的。故选B。 3.主旨大意题。根据第4大段It had never known how a woman had such terrible sharp teeth. Soon the boa was found dead in the forest. It was great mother’s love that saved the little boy.妈妈用尖锐的牙齿救下了儿子,大蟒蛇死在了森林里。这就是伟大的母爱救了儿子。可知,作者是通过故事赞扬母爱的伟大。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Shanghai is trying to bring new life to the old phone booths (电话亭). Six new types of booths are going to be built. One type will each offer 60 books to read or borrow. Another type will have users listen to audio books (有声书) and even record their own voices.

Shanghai is not the only city trying to save the old phone booths. The British care about them even more. The world’s first phone booth was built in the 1880s in Germany. But in the 1930s in UK painted them red and made them special in cities.

In recent years the country has thought of many ideas to help phone booths stay useful. The UK company British Telecom has added screens (屏幕) and wifi to some booths. Users can use them to surf online. Also, users can change the booth as they want to after renting () one from the company. Up to now, more than 1,500 phone booths have been turned into flower shops, mini-cafes, and even shower rooms.

Maybe in the future phone booths will become popular once again.

1.Among the six new types of phone booths in Shanghai, people can ______.

A.buy flowers B.surf the Internet

C.play video games D.record their own voices

2.Which country built the first phone booth?

A.China. B.The UK. C.Germany. D.The USA.

3.What is the 3rd paragraph main about?

A.A UK company has new ways to reuse telephone booths.

B.The phone booths in the UK are popular again.

C.A UK company has built new booths for user to surf the Internet.

D.People don’t use the phone booths to make calls any more in the UK.

 

查看答案

    One day, an old dog lost his way while catching rabbits. Soon he saw a _______ running towards him with a hungry look in his eyes. Noticing some _______ on the ground close by, the dog stood beside one at once. Then the dog began to “eat” the bone with his _______ to the lion. Just as the lion was ready to jump, the old dog said, “That was a _______ lion! I wonder if there are any more around here.” Hearing this, the young lion hurried to a _______ place in the trees.

A squirrel (松鼠) saw this and _______ the dog’s trick. So, he told the lion what happened. The young lion was _______. “Jump on my back and see what is going to happen to that dog!” the young lion _______.

The old dog saw the lion coming with the squirrel. Instead of _______ away, he pretended (假装) he hadn’t seen them. When they got close enough, the old dog said,“Where’s my ________? I sent him off an hour ago to bring me another lion.”

1.A.lion B.cat C.squirrel D.rabbit

2.A.bones B.leaves C.meat D.food

3.A.face B.front C.back D.stomach (肚子)

4.A.lazy B.delicious C.sick D.clever

5.A.warm B.cool C.dangerous D.safe

6.A.made B.understood C.played D.liked

7.A.happy B.surprised C.angry D.interested

8.A.shouted B.smiled C.complained D.whispered

9.A.giving B.taking C.putting D.running

10.A.lion B.squirrel C.cat D.rabbit

 

查看答案

—Did you enjoy yourself at the party?

—Yes. What great fun __________ ourselves to all kinds of snacks!

A.we had to help B.it was helping C.it is to help D.we had helping

 

查看答案

He speak English well, but of course not ________ a person born in Britain.

A.as good as B.better than C.as well as D.worse than

 

查看答案

Tokyo is larger than ________ in China and it’s larger than ________ in Asia.

A.any other city , the other cities B.all the cities, any other city

C.the other cities, any city D.any city, all the cities

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.