满分5 > 初中英语试题 >

Mike Myers is a teacher at Chauncey Rose...

    Mike Myers is a teacher at Chauncey Rose High School in Terre Haute, Indiana. Last year, he taught his students about the world’s rain forests. They learned that rain forests are important because the plants and animals of the rain forest give us food, wood, and medicine.

Destruction of the world’s rain forests is a serious problem. Unluckily, rain forests are disappearing at a rate of 80 acres (英亩) per minute! As part of a class project, Myers’ students bought three acres of rain forest in Central America. They paid $25 per acre. The students hope that the land they bought will be protected and not destroyed. The students became so interested in rain forests that they decided to get a closer look at a real rain forest.

So this June, Myers and four of his students took a boat ride down a river. They saw alligators and crocodiles. In the middle of the week, a guide took Myers and his students into the rain forest. “The monkeys were not happy that we were in their forest. They broke small branches off the trees and threw them at us,” one of the students said, “It was a great learning experience for all us,” said Myers.

Each student chose something specific about Costa Rica to study involving the plants, animals, food, and culture. During the last few days the group had time to do fun activities. They went whitewater rafting and horseback riding, and visited Costa Rica’s active volcano.

Myers hopes to make the trip every year with a different group of kids.

Myers also talked about the big disaster about the rain forest fires in the Amazonthe lungs of the Earth. The Amazon forests produce 20% of the world’s oxygen (氧气). Even if it’s just a small part of the rain forests that are destroyed, it’s a great loss to the whole world. That means, once an area of land burns, it doesn’t regrow as forest. Now Myers’ students know that we should try to protect the rain forests, or the last drop of water on the earth will be our tears.

1.How much did Myers’ students pay for the rain forest they bought?

A.$25 B.$75 C.$80 D.$2000

2.What did Myers and his students do at the beginning of the trip?

A.They went into the rain forest. B.They bought acres of rain forest.

C.They took a boat ride down a river. D.They visited Costa Rica’s active volcano.

3.The word “Destruction” in paragraph 2 probably means “Being __________”

A.discovered B.developed C.described D.destroyed

4.What will cause “The last drop of water on the earth will be our tears”?

A.Killing some pigs and beef for meat.

B.Cutting down a large amount of trees in the forest.

C.Buying some fruits grown in the rain forest.

D.Traveling in the rain forest.

5.The passage mainly shows that Myers and his students __________.

A.did something to protect rain forest

B.wanted to buy the rain forest in Costa Rica

C.were interested in the culture of Costa Rica

D.went to the rain forest for various fun activities.

 

1.B 2.C 3.D 4.B 5.A 【解析】 文章叙述了印第安纳州一位中学老师迈克·迈尔斯和他的学生为了保护热带雨林,买下了三公顷热带雨林。学生们对热带雨林感到好奇,于是他们决定进行一次旅行去看看热带雨林。他们坐着船顺流而下,他们看到了短吻鳄和鳄鱼。在热带雨林中,猴子不高兴见到他们,向他们扔树枝。他们还做了一些有趣的活动,像骑马,漂流和参观哥斯达黎加的活火山。 1.句意:迈尔斯的学生花了多少钱买热带雨林? 推理判断题。由第二段第三、第四句“...Myers’ students bought three acres of rain forest..”判断,他们花了75美元买热带雨林。故选B。 2.句意:迈尔斯和他的学生在旅行之初做了什么? 细节理解题。由第三段第一句“...took a boat ride down a river.”可知,在旅行之初,“他们乘船沿河而下。”故选C。 3.句意:第二段中的“Destruction”可能是指“破坏”的意思。 词句猜测题。discovered发现,developed发展,described描述 ,destroyed破坏。由下文“...are disappearing...(令人遗憾的是,热带雨林正在以每分钟80英亩的速度消失!)”可知,Destruction指“破坏”的意思,即:“世界热带雨林的破坏是一个严重的问题。” 故选D。 4.句意:什么会导致“地球上最后一滴水就是我们的眼泪”? 推理判断题题。由最后一段最后一句“... we should try to protect the rain forests...”判断,“如果我们不保护热带雨林而大量砍伐森林里的树木,那么地球上最后一滴水就是我们的眼泪。”故选B。 5.句意:这篇文章主要表明迈尔斯和他的学生做了一些事来保护雨林。 主旨大意题。通读文章可知,迈尔斯和他的学生买下三公顷热带雨林,并决定去热带雨林旅行、探索热带雨林奥秘。这些行为都表明他们想要保护热带雨林。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Today, roller skating is easy and fun, young people all over the world like skating. But, before 1750, the idea of skating didn’t exist (存在). That changed because of a man named Joseph Merlin. Merlin’s work was making musical instruments, he was a quick-minded person, and he always came up with many original ideas.

One day Merlin received an invitation to attend a music party which invited some other important people. He was very pleased and a little excited. As the day of the party came near, Merlin began to think how to make a grand entrance (隆重登场) at the party. He had an idea. He thought he would get a lot of attention if he could skate into the room.

Merlin tried different ways to make himself roll. Finally, he decided to put two wheels under each shoe. These were the first roller skates in the world. Merlin was very proud of his invention and dreamed of arriving at the party on wheels while playing the violin. He could imagine that everyone would cheer for him.

On the night of the party, Merlin rolled into the room playing his violin. Everyone was surprised to see him. There was just one problem. Merlin had no way to stop his roller skates. He rolled on and on, suddenly, he ran into a huge mirror that was hanging on the wall. Down fell the mirror, breaking into pieces. Everyone laughed hard and they never forgot Merlin’s entrance!

1.The idea of roller skating didn’t exist __________.

A.until the middle of the 18th century B.after the middle of the 18th century

C.until the middle of the 17th century D.after the middle of the 17th century

2.What can we learn from the passage?

A.Merlin had no chance to enter the party hall on that night.

B.Merlin was better at skating than playing the violin.

C.Merlin had fun skating at the music party.

D.The first pair of roller states in the world had four wheels.

3.Which statement is NOT true according to the passage?

A.Merlin was a creative person who is good at playing the violin.

B.Merlin took pride in his invention but it was not perfect.

C.Merlin didn’t get all the people’s attention successfully in the end.

D.Merlin planed to appear at the music party differently and greatly.

4.What do you think of Merlin’s entrance?

A.Terrible and wonderful B.Surprising and unforgettable

C.Funny and successful D.Interesting and valuable

5.Which is the best title of the passage?

A.A story of poor Merlin B.Merlin and the first roller skates

C.A sudden event D.Merlin’s roller states and the violin

 

查看答案

    Imagine having a simple app (应用程序) that works like: When you need help, just open the app, touch the “notOK” button and a message will be sent to five pre-selected (预先设定的) people, along with a location to show where you are. The message reads: Hey, I’m not OK. Please call me, text me, or come to find me.

US teenagers Hanaah Lucas, 15, and her brother Charlie, 13, have created an app called notOK. People just need to pay $1.99 each month to use it.

Hannah was inspired to create the app during a dark time in her life last year. She developed an illness that made her pass out at school. Other kids sometimes bullied (欺凌) her about this. She felt sad and wanted to find an app that would allow her to get help when she wasn’t feeling OK.

She asked her brother Charlie to find such an app. When they couldn’t find, they decided to create one themselves.

The came up with some designs for the app first. Charlie took a programming class last summer and built a website for the app. Hannah also shaerd her idea in her summer class. Some app developers showed interest and decided to help her. At last, the app came out in the US and Canada on January 31.

Hannah is happy that her app is helping others.

1.Who will know you’re in nee when you touch the “notOK” button?

A.Five people who were pre-selected. B.Five people who bullied you.

C.Five people who are the developers. D.Five people who are your family members.

2.What do the underlined words “text me” in Paragraph 1 probably mean?

A.Send me a report. B.Send me a letter. C.Send me a message. D.Send me a paper.

3.The main purpose of creating the app is to allow people __________.

A.to bully others B.to build a website C.to make money D.to ask for help

4.Which one is the right order of the following statements about the invention of the app?

a. Hannah developed an illness last year.

b. Charlie took a programming class last summer.

c. The app came out in the US and Canada in January.

d. Hannah and Charlie didn’t find such a useful app.

A.c, d, a, b B.c, d, b, a C.a, d, b, c D.a, d, c, b

5.What are the best words to describe the app?

A.Simple and helpful B.Pleasant and dangerous

C.Creative but expensive D.Interesting and pre-selected

 

查看答案

The Gifts for Jenny’s 15th Birthday

Gift item

A doll

A dress

A toy bear

A watch

The material of the gift

Cotton

Silk

Cotton

Metal

The reason why she likes the gift

Sleeping with it every night

Looking beautiful on it

Bringing her joy and happiness

Bringing her good luck

The person who bought the gift

Mother

Cousin

Father

Grandparents

The place where the gift is from

Shanghai

Paris

Hong Kong

London

The price of the gift

¥ 50

$ 100

$ 50

$ 200

 

 

 

1.According to the form above, how many countries are the gifts from?

A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.

2.The dress is __________ expensive than the watch.

A.100 dollars more B.50 dollars more C.100 dollars less D.50 dollars less

3.According to the form above, the doll is made of cotton besides __________.

A.the toy bear B.the dress C.the watch D.the others

4.Why does Jenny like the toy bear?

A.Because she sleeps with it every night. B.Because it brings her joy and happiness.

C.Because it brings her good luck. D.Because she looks beautiful on it.

5.Which of the following is TRUE according to the form above?

A.Jenny’s grandparents sent her a watch for her fourteenth birthday.

B.The doll from Jenny’s mother is as expensive as the toy bear from her father.

C.The dress that was bought by Jenny’s cousin is from Paris.

D.The toy bear that was bought by father is from London.

 

查看答案

Writing(作文):

Write at least 60 words about the topic “My joy of living”(我的生活乐趣为题,写一篇不少于60词的短文,标点符号不占格)

生活有艰辛,也有乐趣,你的生活乐趣是什么?你为何觉得这是你的乐趣所在?你是怎么想的?怎么做的?

(注意:短文中不得出现任何人名,校名,及其他相关信息,否则不予评分。)

 

查看答案

Read the passage and answer the questions

Our local Community (社区) Youth Club is a very popular organization with young people in my town. I have been a member for four years now and I've taken part in a lot of interesting projects. These include fun activities such as holiday camps and discos. We have even made a video.

But it isn't all just enjoyment. We have also started doing social work to help people in our neighbourhood. We have organized activities for small children during the holidays. We have also formed a special support group to help young people stop smoking.

We are especially proud of the most recent group we have created. It organizes regular visits to the local home for the elderly. This idea came from a school visit to a home for the elderly. My class spent an afternoon at the home and everyone found the visit very rewarding (有意义的).

The old people at the home were excited by our visit. They were very talkative (健谈的) and they told us their personal stories. During our visit, the home was full of the sound of laughter. We sang songs and played games with the old people and had tea together. But we realized that life wasn't always easy. Some of them were in poor health and were very unhappy. They couldn't go outside and the visits by children brought some sunshine into their lives.

Many young people like me have very little contact with elderly people. As a result, we have a lot of wrong ideas about them. We have little or no idea of the kind of lives they lead in the homes. After this visit, my friends and I decided we should do something to help improve the quality of their lives.

Since the creation of our visiting group over twenty volunteers have joined us. Up to now, we have organized three group evening parties and a concert. But I think the individual (单独的) visits are the most important. Club members regularly visit old people and everyone finds the experience rich and rewarding.

1.Community Youth Club isn’t a very popular organization with young people in my town, is it?    _____________________________________________________.

2.Why do they form a special support group?

_____________________________________________________.

3.How did the old people in the home feel when the young people visited them?

_____________________________________________________.

4.What did the writer and his friends decide to do after the visit to the home for the elderly?

_____________________________________________________.

5.How many volunteers have joined them?

_____________________________________________________.

6.What can you learn from the passage after reading it?

_____________________________________________________.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.