满分5 > 初中英语试题 >

Do you know what shouzhang is? It is a d...

    Do you know what shouzhang is? It is a diary with decorations (装饰品) like tapes, stickers (贴纸), drawings and other things. It started in Japan. And now it becomes popular in China.

Twin (双胞胎的) sisters Lin Ting and Mao Yue from Zhejiang become “stars” on the Internet because they make interesting shouzhang. These two 15-year-old girls are from Grade 8, Wenhui Middle School in Hangzhou. They record things about food, travel, pets, school life and other interesting things in their lives in their shouzhang.

The twins started to make their shouzhang about three years ago. “Nothing will be greater than to look back on these beautiful memories when we get old,” Lin said.

They write funny stories about their two pet dogs Dabao and Gege in their shouzhang. When Lin has too much homework to do, she writes about how she feels. “It makes me feel better,” Lin said. They also write about their favourite food and stars. Mao collected pictures of ice cream, coffee and her hero Zhang Yixing, and stuck them in their shouzhang. They always bring their shouzhang with them when travelling.

Both of them love and do well in drawing. They also have a big box of tapes and stickers. So they think it is easy and interesting for them to make their shouzhang beautiful.

根据文章内容,回答下列问题。(每小题答案不超过六个单词)

1.Did shouzhang start in China?

____________________________________________________________________

2.Why do Lin Ting and Mao Yue become “stars” on the Internet?

_____________________________________________________________________

3.How old are Lin Ting and Mao Yue?

_____________________________________________________________________

4.When did Lin Ting and Mao Yue start to make their shouzhang?

______________________________________________________________________

5.What do they think of making their shouzhang beautiful?

___________________________________________________________________

 

1.No./No,it didn’t. 2.Because they make interesting shouzhang. /Because of their interesting shouzhang. /Because of making interesting shouzhang. 3.(They are) 15 (years old). 4.About three years ago. 5.(They think it’s / it) easy and interesting. 【解析】 你知道什么是shouzhang吗?这是一个带有装饰的日记本,像胶带、贴纸、图画和其他东西。它始于日本。现在它在中国很受欢迎。 1.细节理解题。根据本文的第一段可知,shouzhang起源于日本,不是起源于中国。故答案为No./No,it didn’t。 2.细节理解题。根据句子“Twin (双胞胎的) sisters Lin Ting and Mao Yue from Zhejiang become “stars” on the Internet because they make interesting shouzhang.”,可知因为她们制作了有意思的shouzhang,在网络上成为“明星”。故答案为Because they make interesting shouzhang./ Because of making interesting shouzhang。 3.细节理解题。由文中的句子“These two 15-year-old girls are from Grade 8, Wenhui Middle School in Hangzhou.”,可知她们是15岁的女孩。根据特殊疑问句的回答方式,可简略回答或者是完整回答。故答案为15/They are 15 years old。 4.细节理解题。根据文中的句子“The twins started to make their shouzhang about three years ago.”,可知她们是在大约三年以前开始做的。故答案为About three years ago。 5.细节理解题。根据文中的句子“So they think it is easy and interesting for them to make their shouzhang beautiful.”,可知她们认为制作shouzhang很简单也很有意思。可以这样表达They think it is easy and interesting.或者They think it’s easy and interesting.故答案为(They think it’s / it) easy and interesting。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据所给汉语完成下列句子。

1.通常每天晚上十点前我一点也不感到困或累。

Usually I _______________ or tired _______________ before 10:00 p.m. every day.

2.你最好不要痴迷于网购。

You _______________ not _______________ shopping on the Internet.

3.决赛将在下周一举行, 我迫不及待地想要把这个消息告诉同学们。

The final ______________ next Monday. I ______________ to tell the news to my classmates.

4.昨天,一场洪水冲走了很多房子和数以千计的动物。

Yesterday, a flood _______________ many houses and _______________ animals.

5.她同情这里的老人们并且经常为他们把房间收拾好。

She _______________ the old people here and often _______________ rooms for them.

 

查看答案

A) 写出与句意相同或相近的句子,每空一词。

1.In the beginning, I saw leaves fly in all directions in the wind.

______  _______, I saw leaves fly _______ in the wind.

2.Babies’ eyes are usually not open at birth.

When babies _______  _______, their eyes are usually _______.

3.Simon didn’t go to work yesterday because he was ill.

Simon didn’t go to work yesterday _______  _______ his _______.

4.The heavy rain caused a flood. We must take action to help the people there.

The heavy rain _______  _______ a flood. We must _______ to help the people there.

5.Helen’s car went wrong. She is fixing it alone.

Helen’s car _______  _______. She is fixing it _______  _______.

 

查看答案

    Chantek was a special orangutan (红毛大猩猩). In 1979, when Chantek was 9 months old, a scientist (科学家) called Lyn Miles took him to the University of Tennessee (田纳西大学) in the USA. She wanted to teach Chantek like teaching a human child. She and some other scientists taught him sign language (手语). Chantek learned at least 150 words in American sign language. They also taught him other human skills like using a bathroom and cleaning his room.

Chantek stayed at the university for 8 years. He sometimes even walked to classes with students. But in 1986, Chantek ran away from his place and scared a student. The student cried in fear and said that Chantek wanted to hurt her. So people had to send him to an animal center. He spent 11 years there, living in a cage and becoming fat and unhappy.

In 1997, Chantek moved into Zoo Atlanta. There, he could finally go outside and jump from tree to tree. The zoo said Chantek often used sign language to “talk” with his caretakers (看护员). But he was too shy to do it with visitors.

Lyn Miles often visited Chantek in the zoo. She said that Chantek still saw himself as half human, and he called the other orangutans in the zoo “orange dogs”.

On August 7, 2017, Chantek died in the zoo at the age of 39.

1.Chantek is ________.

A.a scientist B.an orange dog C.a special orangutan D.a human child

2.The underlined word “scared” in Paragraph 2 means ________.

A.left...alone B.kept...safe C.called...back D.made ... afraid

3.Chantek lived in Zoo Atlanta for ________ years.

A.8 B.11 C.20 D.39

4.Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Chantek is still alive now.

B.Chantek was fat and unhappy in the animal center.

C.Chantek learned sign language and human skills from scientists.

D.Chantek couldn’t use sign language to “talk” with visitors because he was too shy.

5.The passage is mainly about ________.

A.how to teach orangutans B.a scientist called Lyn Miles

C.the story of Chantek D.different places in the USA

 

查看答案

    Does winter mean a boring time at home? Winter can be interesting too! Let’s enjoy some winter fun across China together.

Tengchong hot springs (温泉)

Hot springs in Tengchong, Yunnan Province are very special. Some are near rivers and some are in forests. You can enjoy beautiful sights when having a bath. You can also try to cook eggs in the spring. The most famous hot spring in Tengchong is Dagunguo. The water temperature is about 97 °C.

Winter fishing in Chagan Lake

December and January are the Chagan Lake winter fishing seasons. The lake is in Jilin Province. It is frozen in winter. People there cut holes in the ice and go fishing. They wear fur hats and coats. If you go there, you may want to share a bowl of their delicious fish soup and their joy.

Birdwatching at Caohai Lake

Caohai Lake in Guizhou Province is a great place for birdwatchers. The lake covers an area of more than 30 square kilometers. More than 100,000 migratory birds (候鸟) live there during the winter. There are 230 kinds of birds there. Among them are 70 kinds of rare birds. Black-necked cranes, the only plateau (高原) cranes in the world, fly to the lake between October and November and leave in March and April.

 

 

1.You can ________ in the hot springs in Yunnan.

A.have a bath B.see plateau cranes C.see ice D.cut holes and fish

2.If you want to see black-necked cranes, you can go to ________.

A.Tengchong hot springs B.Chagan Lake

C.Caohai Lake D.Dagunguo

3.Chagan Lake is in ________.

A.Tengchong B.Yunnan Province C.Jilin Province D.Guizhou Province

4.There are ________ kinds of rare birds in Caohai Lake.

A.100,000 B.230 C.97 D.70

5.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.In winter, Chagan Lake is hot and you can cook eggs in it.

B.Black-necked cranes may fly to Caohai Lake in August.

C.October and November are the Chagan Lake winter fishing seasons.

D.Caohai Lake is over 30 square kilometers in size.

 

查看答案

    Jeanne Johnson lives near the ocean (海洋) in the USA. She is worried about the danger of tsunamis (海啸), so she bought a tsunami escape pod (逃生舱).

The pod is a bright orange ball. It is not very big, just 1.37 metres across. Two people can fit inside. It has a watertight (不漏水的) door and some windows. The pod can even provide air for the people inside and show where they are.

Julian Sharpe made the pod. He got the idea after a tsunami in 2004 in the Indian Ocean. It killed more than 226,000 people. He was on vacation near the ocean with his family. His kids were very young. Sharpe wondered how he could keep them safe if a tsunami happened. Then in 2011, a tsunami killed about 16,000 people in Japan. This was when Sharpe really started designing and making an escape pod strong enough to protect people from a tsunami.

Jeanne spent $13,500 on the pod. She has put some water, food, warm clothes and a radio in it. And she is practising getting into it quickly.

“The pod is really not comfortable,” said Jeanne. “But it’s better than nothing. I don’t think too much about tsunamis now. I can sleep well at night.”

1.The tsunami escape pod ________.

A.is a bright orange B.is less than 1.3 metres across

C.has no doors or windows D.cost Jeanne more than $13,000

2.After buying the pod, Jeanne ________.

A.thought much about tsunamis B.put food, clothes and a radio in it

C.didn’t practise getting into it D.worried a lot and couldn’t sleep well

3.In 2004, Julian Sharpe ________.

A.made a tsunami escape pod B.was on vacation near the ocean

C.sold the pod to Jeanne D.had no children

4.A tsunami in ________ killed over 226,000 people.

A.2004 B.2005 C.2011 D.2017

5.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Jeanne lives in the UK.

B.Only one person can fit inside the pod.

C.Jeanne Johnson likes the pod because it is comfortable.

D.Sharpe hopes his pod can protect people from a tsunami.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.