满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在标有题号的横线上...

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在标有题号的横线上, 完整写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

Do you know Sweden( )?It is in the n1.of Europe. It is the fourth largest city in Europe with an area of 450, 000 square kilometers and the n2. of people is about 8.5 million. Over one third(三分之一) of them live in the three largest cities, c3.Stockholm, Goteborg and Malmo. More than half of Sweden is c4.with trees. It is one of the richest c 5.in the world. About 100 years ago Sweden became industrialized(工业化). Most f 6.gave up their farms and went into the cities. But now great changes have taken place. Sweden is the country where the famous Nobel Prize( 诺贝尔)are awarded. Many people who have visited Stockholm, the c 7.of Sweden, must have b   8.to the places where Nobel Prizes are awarded. The first language of Sweden is Swedish. English is the first  foreign language in schools. Many middle-school students can s9.two to three languages. Most of the Swedish people, men and women, old and y 10.,can speak English. So there is no problem to speak with them in English.

 

1.north 2.number 3.called 4.covered 5.countries 6.farmers 7.capital 8.been 9.speak 10.young 【解析】 本文主要介绍了瑞典是欧洲第四大国,人口主要集中在三个城市。100年前,由于城市的工业化,很多农民进入城市,但是现在这些问题得到了改善。瑞典是著名的诺贝尔奖授予的国家,许多参观过瑞典的首都斯德哥尔摩的人都会去诺贝尔奖授予的地方参观。在瑞典,学校的孩子们都会说几门外语,大部分瑞典人也都会说英语。 1.句意:它在欧洲的北部。 考查名词。此处前后不定冠词the,故此处填写名词。根据常识可知,瑞典位于欧洲北部。north名词,北部;故填north。 2.句意:它是欧洲第四大城市,面积45万平方公里,人口约850万。 考查名词。此处前面有不定冠词the,故需要填名词。根据提示“about 8.5 million.”可知这里描述人口的数量。the number of people = the population,根据首字母提示,故填number。 3.句意:其中三分之一以上的人生活在三个最大的城市,是斯德哥尔摩、戈特堡和马尔莫。 考查过去分词。根据句意,可知此处填写含义“被称作为……”called过去分词,引导过去分词短语作后置定语,修饰three largest cities。故填called。 4.句意:超过一半的瑞典被树木覆盖。 考查动词。根据本句tree提示可知,本句表达瑞典是被树木覆盖。be covered with被……所覆盖。故填covered。 5.句意:它是世界上最富有的国家之一。 考查名词。根据“one of+可数名词复数,……之一”可知,此处填写可数名词复数。本句主语it 指代前句提到的Sweden,表示国家;country名词,国家,此处填写复数形式,故填countries。 6.句意:大多数农民放弃了他们的农场进入到城市中。 考查名词。根据句中farms提示可知,是农民放弃农场。most此处为形容词,大多数的,做定语,修饰农民farmer,需要填写复数形式,故填farmers。 7.句意:许多游览过瑞典首都斯德哥尔摩人,肯定去过诺贝尔奖颁奖地。 考查名词。此处前有定冠词the,故填名词。根据常识,斯德哥尔摩是瑞典的首都。capital名词,首都;the capital of Sweden是Stockholm的同位语。故填capital。 8.句意:许多游览过瑞典首都斯德哥尔摩人,肯定去过诺贝尔奖颁奖地。 考查be动词。根据句意可知,此处需要填写“去过,到过”含义;have been to曾经到过,曾经去过(但已经回来),故填been。 9.句意:许多中学生能够说两到三种语言。 考查动词。本句中有情态动词can,后接动词原形。根据“two to three languages”提示可知,此处与语言有关,speak动词,说(语言)。故填speak。 10.句意:大多数瑞典人,男人和女人,老人和年轻人,都能讲英语。old形容词,年老的;根据“men and women”提示可知,此处需要填写old相对的词,且形式和old一致。young形容词,年轻的。故填young。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列短文,根据短文信息完成文后表格。在标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的 正确形式。

Hi! My name is Robin. I live in a town in the east of Shanghai. Over the last twenty years, great changes have taken place here.

In the past, my hometown was only a small village. There were no tall buildings. But now more and more tall buildings appear and the roads get wider. My father used to work in a small post office. We kept in touch with each other mainly by sending letters. Now we can use telephones, mobile phones, the Internet to contact each other. The world becomes smaller and smaller.

We can find our life more comfortable. We live in big flats. We enjoy milk, vegetables, fruit and meat for meals. We can also enjoy wonderful films and listen to music with MP5 players or mobile phones. In the past, we couldn’t enjoy life like this.

On the other hand, pollution has become a serious problem in our daily life. In the past, there were not many factories. So the water was clean and the air was fresh. However, the water and the air aren’t clean any more, because too many factories have polluted them. The government has taken action to reduce the pollution. Now things have been better.

I am sure my hometown will be more and more beautiful.

1.in Robin’s Life

Robin lives in a town in the2. part of Shanghai.

In the past

The town was a small3.twenty years ago.

There were no tall buildings and4.roads.

People5.letters to keep in touch with each other.

The water and the air were clean because of fewer6..

At7.

Life is also8.. People can enjoy all kinds of nice food.

Life is also becoming9.. People can see films, listen to music and take part in other activities.

The pollution has been serious. The government has taken action to work out the10.

Robin is sure his hometown will be more and more beautiful.

 

 

 

查看答案

    “Go for it!” The expression “Go for it!” is a way of encouraging someone to try something. “Go for it!” means you should not worry about failure or be too careful. You should take a chance and be brave. “Go for it!” gets its name from football. But it is not the football played in most countries such as England, France or Japan, but the kind of football played in the United States and Canada. One of the most exciting times in football comes when a team has failed, after three tries, to move the ball forward ten yards. The team must make a very important decision. The conservative (保守的) choice is to kick the ball and accept temporary defeat (暂时 的失败) in order to get a good position for your team the next time it gets the ball. The more exciting choice, however, is to try a fourth and final time to get the remaining yards needed.

People now are certain to shout their advice. Some will shout, “Kick the ball!” But others will encourage the team to take a chance. “Go for it!” they will shout loudly.

In the 1980s, people began using this expression in many kinds of situations to encourage someone to act bravely. There is no guarantee (保障) that the action you “Go for it!” will succeed. But that is the chance you take when you decide to go for it. You put your fears behind.

You choose courage over safety. You hold your breath and go for it.

1.What does “Go for it!” mean?

A.You should go straight on. B.You should take a chance and be brave.

C.You should go to school and ask teachers for help. D.You should be very careful.

2.According to the passage, when we decide to go for it, we only consider________.

A.safety B.action C.result D.situation

3.In which of the following situations should we use the expression “Go for it!” now?

A.We decide to avoid trouble or danger for the future.

B.We try to improve our English for better education.

C.We need to make a quick decision at the last moment

D.We have to make a choice between success and failure.

4.The writer makes his idea clear by________.

A.giving explanations (解释) B.making comparisons (比较)

C.telling stories D.using famous people’s words

 

查看答案

    Have you ever heard the old saying, “Never judge a book by its cover”?This is a good rule to follow when trying to judge the intelligence(智力)of others.

Some people have minds that stand out only in certain situations. A young man with an unusual gift in creative writing may find himself speechless in the presence of a pretty girl. He fumbles for (摸索)words and talks in a halting (踌躇的)manner. But don’t make the mistake of thinking him stupid. With a pen and paper, he can express himself eloquently (雄辩地,有说服力地).

Other people may fool you into overestimating (过高估计)their intelligence by putting up a good front(举止). A student who listens attentively and takes notes is bound to make a favorable impression on his teachers. But when it comes to exams, he may score near the bottom of the class.

It all boils down to this—you can’t judge someone by appearances. The only way to determine a person’s intelligence is to get to know him. Then you can observe(观察) how he reacts to different situations. The more situations you observe, the more accurate(正确的) your judgement is likely to be.

1.The main idea of this passage is       .

A.don’t judge a book by its cover

B.don’t judge a person’s intelligence by appearances

C.don’t make the mistakes of thinking the young man stupid

D.people may fool you by putting up a good front

2.The young man mentioned in the passage              .

A.was stupid B.was a good student

C.was a talented writer D.was successful with girls

3.According to the passage, true knowledge of a person’s intelligence comes from           .

A.the testimony of his teachers B.the grades he gets in school

C.how he behaves in different situations D.his outward appearance

4.The passage suggests that in judging a person’s intelligence we should             .

A.use caution (小心) B.be creative

C.rely on intuition (直觉) D.give him an IQ test

 

查看答案

    When the bell rings, every student takes out an iPad. The light from the screens makes their young faces pretty and lively. That’s what happens every day at my school in the US. We use iPads in class.

I felt surprised and excited when I got an iPad the first day I arrived at the school. But it was not free. I spent about $100 to rent () it for three years.

Every iPad at my school has a special learning system ( 系统) called Focus. Teachers put their teaching materials like textbooks and PPTs on it. When we have classes, we enter the system and download the materials with our iPads.

It makes the classes interesting and efficient (高效的). For example, a few weeks ago, we learned about London in the UK. Our teacher prepared a video in which we saw many places of interest in London. We could not only watch the video, but also see the words at the same time.

Because of the video, I know more about the city.

We also do our homework with iPads. We can know how well we do our homework right after we submit (提交) our homework.

However, there are still some bad points about learning with iPads. Some of my classmates play games or surf the Internet in class.

I believe the key to use iPads well is to have good self-control, isn’t it?

1.The underlined word “Focus” is          .

A.the name of the iPad at school B.PPTs and videos

C.teachers’ teaching materials D.a special learning system

2.When students are learning with iPads, they should not                 .

A.play games B.watch some videos

C.download the materials D.submit the  homework

3.According to the example in Paragraph 4, we learn that           .

A.students don’t like to use iPads in class

B.iPads are not useful when having classes

C.students use iPads to watch videos every class

D.iPads make the classes interesting and efficient

4.What does the writer think of using iPads in school?

A.Students should use iPads as often as possible.

B.To use iPads in school is very bad for students’ eyes.

C.Students should have good self-control when using iPads.

D.All students should use iPads to surf the Internet in class

 

查看答案

    The following is a QUIZ(自测) from a magazine.

Questions

1 Point

2 Points

3 Points

Where do you live?

in a village

in a town

in a city

How do you go to work/school?

by walking/ bicycle

by train/bus

/subway

by driving a small car

How many times a year do you fly on airplanes?

1

2

3

How many hours of electricity do you use each day (e.g. watching TV, keeping lights on)?

06 hours

612 hours

1218 hours

How often do you recycle?

almost always

often

sometimes

 

Total Points

Result

 

7

Less pollution than the average(平均) person

810

As much pollution as the average person

1113

A little more pollution than the average person

1414

A lot more pollution than the average person

 

 

1.Which of the following makes the least pollution?

A.Living pretty well in a big city. B.Flying on planes only twice a year.

C.Almost always recycling used things. D.Using 15hours of electricity each day.

2.How many points does the average person get?

A.7 points. B.810 points. C.1113 points. D.1415 points.

3.Tom lives in a city, goes to work by subway, flies on airplanes once a year, uses 15hours of electricity a day, and sometimes recycles used things. How many points does he get?

A.11 points. B.12 points. C.13 points. D.14 points.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.