满分5 > 初中英语试题 >

Is sports day in Germany (德国) the same a...

    Is sports day in Germany (德国) the same as that in China? Find out here.

Sports day is very important for German kids. It usually has lots of different games, like sprinting, long jump, throwing and swimming. Do you know which sport German kids like best? Here is the answer: football — 4678 out of 15990, swimming — 3916 out of 15990, tennis — 3699 out of 15990, cricket — 3697 out of 15990.

There are also fun games for kids, like egg races. Students run with an egg in a spoon( ). Parents don’t usually show up on sports day, but they are very happy when their children bring home an Urkunde. Do you know what that is? An Urkunde is a certificate (证书). Each child can get one for taking part, and the winners will get special ones.

1.From the passage, we know the underlined word “sprinting” is        .

A.a subject B.a sport C.a kind of music D.a kind of food

2.Which sport do German kids like best according to the passage?

A.Football B.Swimming C.Tennis D.Cricket

3.On sports day, German parents          .

A.can run with an egg in a spoon B.don’t know about sports day at all

C.watch their kids running or swimming D.are very happy to see their kids’ certificates

4.Which of the following is TRUE about sports day in Germany?

A.Only the winners can get certificates. B.Sports day is not important in Germany.

C.3916 kids like tennis out of the 15990 ones. D.Kids can also take part in fun games on sports day.

5.What’s the title for the passage?

A.German kids’ favourite sports B.German festivals for kids

C.Sports day in Germany D.School day in China

 

1.B 2.A 3.D 4.D 5.C 【解析】 本文主要讲述在德国的运动日,孩子们最喜欢参加的各种运动项目及游戏。 1.细节理解题。根据“long jump, throwing and swimming跳远、投掷和游泳”可知皆为列举的运动项目,故sprinting应是一项运动。故选B。 2.细节理解题。根据“football—4678 out of 15990, swimming—3916 out of 15990, tennis—3699 out of 15990, cricket—3697 out of 15990.”可知喜欢足球的人数最多,说明孩子们最喜欢足球。故选A。 3.细节理解题。根据“Parents don’t usually show up on sports day, but they are very happy when their children bring home an Urkunde.”及“An Urkunde is a certificate (证书).”可知,家长看到孩子们的证书很高兴。故选D。 4.推理判断题。根据“Each child can get one for taking part, …”可知每个孩子参加比赛都可以得到一个证书,故A不正确;根据“Sports day is very important for German kids.”可知运动日在德国很重要,故B不正确;根据“tennis—3699 out of 15990”可知15990个孩子中有3699个喜欢网球,故C不正确;根据“There are also fun games for kids”可知孩子们可以玩一些有趣的游戏,故D正确。故选D。 5.最佳标题题。通读全文,主要讲述运动日在德国很重要,孩子们可以参加各种运动项目及游戏。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Dear David,

How are you? I’m fine. I’m in London, at the International (国际的) School of English. I’m in Class 3 with eight other students. They are from different countries — Spain, Japan, America and Canada. Our teacher’s name is Henry. He’s very nice. He’s a very good teacher.

I’m living with an English family. Mr. and Mrs. Brown have three children. Tom is fourteen, Kate is twelve and Andrew is seven. They are all very friendly, but it isn’t easy to understand them!

London is very big and very interesting. The weather is cold but sunny. All the parks are beautiful!

English food is OK, but the coffee is horrible!

Write to me soon.

Love, Paula

1.From the letter we know there are          students in Paula’s class.

A.seven B.eight C.nine D.ten

2.The students are studying         in the school.

A.Chinese B.Japanese C.French D.English

3.There are three children in the English family and         is the youngest one.

A.Kate B.Tom C.Andrew D.Henry

4.The writer doesn’t like English         .

A.children B.park C.food D.coffee

5.Which one is NOT right?

A.Paula’s classmates are from different countries. B.Paula is living with an English family.

C.Paula can understand the Browns well. D.The weather is cold but fine in London.

 

查看答案

    Hello, I am Jack. I’m the leader of a sport team. The team _______ are my father, my mother, my brother _______ my sister. My father is a famous _______ player in our city. He has a lot of fans. He plays in the national team and he will _______ in the World Cup. My mother has a good habit. She gets up early in the ___________ . She jogs in a park. She also _______ doing yoga (瑜伽) in the evening. She is a happy mum. We love her very much. My brother likes table tennis. _______plays it with his friends on Saturday or Sunday afternoon. My sister _______to school every morning to keep fit. She is a dancer. Running helps her dance well. Like my _______ , I love football, too. I am ________ the Football Club of my school.

1.A.jobs B.members C.numbers D.tests

2.A.or B.and C.but D.except

3.A.basketball B.football C.tennis D.piano

4.A.play B.stop C.lend D.use

5.A.morning B.afternoon C.evening D.night

6.A.watches B.works C.makes D.enjoys

7.A.She B.They C.He D.It

8.A.walks B.drives C.runs D.rides

9.A.father B.mother C.brother D.sister

10.A.at B.in C.of D.behind

 

查看答案

—________?

— He’s fine, Thank you.

A.What does the man like B.How does he play the piano

C.How is your grandpa D.What is your father

 

查看答案

---Hello. I’m Simon. ----__________________

A.This is Amy. B.Nice to meet you, too

C.Hello, I’m Amy D.Fine. Thank you

 

查看答案

— What can we do this weekend?

—________going hiking and having a picnic?

A.Let’s B.Why don’t we C.What about D.Why not

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.