满分5 > 初中英语试题 >

There is an old tree on a dry land. The ...

    There is an old tree on a dry land. The tree has so many branches(树枝). It brings shadow (树荫) to hundreds of travelers.

One day, two travelers got to the tree. They walked for a long time in the hot sun. They were too hot and tried to find a place to rest. Luckily, they found the big tree.

They made a decision to take a rest under the tree. They slept there for a short time. When they woke up, they felt hungry and one traveler climbed up the tree. But he was sad to see nothing.

He started to say bad words to the tree. “Oh, this is just a useless tree without any fruit on it!” The other traveler said nothing about the tree but asked his friend to be quiet. However, the traveler in the tree still shouted at the tree.

The tree couldn't stand the traveler at last. He said in a sad yet strong voice, “You can't be so ungrateful(忘恩负义的) to me, Just look back to the time when you got here in the hot sun! I gave you a cool and comfortable place to rest. You would die now without me!”

Many people do much for us, but we sometimes forget to give thanks but only complain(抱怨)! Make sure not to say any bad words to the one who has helped you.

1.The big tree helped make the two travelers     .

A.cool B.hungry C.hot D.thankful

2.What does the underlined word “He” in the fifth paragraph refer to?

A.旅游者 B.大树 C.树枝 D.土地

3.Which is the RIGHT order(顺序) according to the passage?

Two travelers got to the tree.

One traveler climbed up the tree.

The travelers had a good rest.

One traveler shouted at the tree.

A.③①②④ B.④①③② C.①③②④ D.④①②③

4.The story mainly tells us that       .

A.when we travel, we should take food with us! B.we should thank the people who have helped us

C.big trees can make people cool and comfortable D.we shouldn’t say bad words to any person

 

1.A 2.B 3.C 4.B 【解析】 本文是一篇记叙文。讲述了一个故事:一颗沙漠里的树默默无闻地为大家遮烈日。一次2个游客在树下休息片刻后,饿了可是树上没有水果。其中一个游客便对大树破口大骂。大树却说,你是个忘恩负义的家伙,要是没有我,你早就被晒死了。通过故事,作者告诉大家,不要对帮助过自己的人忘恩而抱怨。 1.细节理解题。根据第2大段“They were too hot and tried to find a place to rest.”可知树给游客遮阳,使他们凉快。故选A。 2.词义猜测题。根据第5大段“The tree couldn't stand the traveler at last”可知是指这棵树。故选B。 3.细节理解题。根据第2大段“One day, two travelers got to the tree.”,第3大段“They made a decision to take a rest under the tree.”,第3大段“one traveler climbed up the tree”和第4大段“He started to say bad words to the tree”可知正确时间顺序。故选C。 4.推理判断题。根据第6大段“Many people do much for us, but we sometime… sure not to say any bad words to the one who has helped you.”可知作者主要想告诉我们,不要忘恩,要感谢帮助过我们的人。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Happy Children’s Palace(少年宫)

Monday

19:00 – 20:00

English learning

Mr White

Would you like to make your English better?( 2 weeks )

Tuesday

17:30 – 19:00

Photography

Mr Green

Learn to take good photos

Bring your own camera. (4 weeks )

Wednesday

18:00 – 19:00

office 2000

Mr Wang

Learn to use the Internet (10 weeks)

Friday

19:00 – 20:30

Painting

Miss Yang

Would you like to learn painting? For beginners only. (16 weeks )

 

 

1.You want to make your English better. You can learn from ___.

A.Mr White B.Mr Green C.Mr Wang D.Miss Yang

2.You want to learn to take good photos. You have to learn  ___ weeks.

A.2 B.4 C.10 D.16

3.You can learn to ___ on Wednesday evening.

A.take photos B.speak English C.paint D.use the Internet

 

查看答案

    In China, middle school students are getting _________sleeping hours than before. Most students can only sleep less than eight_________ every night, because they have too much homework to do. Their teachers give them some homework _________ their parents give some, too. Also some students don’t_________ how to save(节省) time. They are not careful when they do their_________. So they_________ more and more time.

Some students spend ________ time watching TV or playing computer games. They stay up very________. Some students have to get up very early every ________on weekdays to get to school on time by bus or by subway. It may be a long way.

Schools and parents should cut down some of the homework so that the children can enjoy at least eight hours of _________every night. If they have enough sleep time, they will find it much better for their study and health.

1.A.shorter B.longer C.short D.long

2.A.weeks B.days C.hours D.years

3.A.but B.and C.or D.so

4.A.see B.watch C.wonder D.know

5.A.homework B.housework C.exercise D.English

6.A.spend B.take C.buy D.bring

7.A.many B.few C.much D.little

8.A.early B.late C.slow D.fast

9.A.night B.afternoon C.evening D.morning

10.A.study B.sleep C.sports D.work

 

查看答案

The twins are almost the same. ___ of them are in my class.

A.Each B.Both C.Either D.None

 

查看答案

— Lily, please write the answers ___Questions 1-9 on the blackboard.     — OK, Mr. Lu.

A.with B.to C.for D.at

 

查看答案

Colours can change our moods and make us       happy or sad .

A.feel B.to feel

C.felt D.feeling

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.