满分5 > 初中英语试题 >

Your mum tells you to put on your hat an...

    Your mum tells you to put on your hat and gloves. But in winter, sometimes that isn’t enough to keep you warm.

It’s time to put on your qiuku(秋裤)! This is a kind of “thermal underwear(保暖内衣)” and it keeps people warm in the coldest months of the year.

In Western countries, people often call qiuku long johns. Long johns in the US are not very popular. People wear them under other clothes and sometimes people use them as pajamas (睡衣).

In the US, it can get cold and snowy. Parents ask kids(孩子) to wear more layers () and long johns. But kids infrequently put them on.

Young people may not like them because they don’t look cool. They may also think they won’t be outside for very long, so they think they will be fine without them and it’s unnecessary(不必要的) to wear a lot.

But it’s really important that kids should forget their pride (自尊心) and wear layers when there are freezing temperatures (冰冻的温度).

1.In winter, we need hats, gloves and qiuku to __________.

A.look cool B.keep warm C.play games D.show others

2.Western people usually call qiuku __________.

A.long johns B.coats C.pajamas D.layers

3.The underlined word “infrequently” in Paragragh 4 means _________.

A.always B.seldom C.often D.usually

4.According to the passage, which of the following is NOT right?

A.Qiuku is not very popular in the US.

B.Young people think they look good if they wear more layers.

C.Parents want children to put on more clothes when it’s cold.

D.People in Western countries wear long johns under other clothes.

5.The writer thinks it is _______ for people to wear more clothes when it’s too cold.

A.unnecessary B.easy C.important D.popular

 

1.B 2.A 3.B 4.B 5.C 【解析】 文章大意:短文主要讲述了秋裤这一保暖衣服的相关历史及年轻人不愿意穿秋裤的原因。 1.细节理解题。根据文中“Your mum tells you to put on your hat and gloves. But in winter, sometimes that isn’t enough to keep you warm. It’s time to put on your qiuku(秋裤)! This is a kind of “thermal underwear(保暖内衣)” and it keeps people warm in the coldest months of the year.” 可知,在冬天,我们戴帽子、手套和穿秋裤是为了保暖,故答案为B。 2.细节理解题。根据文中“In Western countries, people often call qiuku long johns. ”在西方国家,人们经常叫秋裤为长内衣裤,故答案为A。 3.词义猜测题。根据下句“Young people may not like them because they don’t look cool. ”年轻人不可能喜欢它们,因为它们看起来不酷,所以孩子们很少穿,故答案为B。 4.细节理解题。根据文中“Long johns in the US are not very popular. ”美国的长内衣裤不流行可知,故A正确;根据文中“Young people may not like them because they don’t look cool. ”可知年轻人如果穿上更多层和秋裤,看起来不好,故B错误;根据文中“In the US, it can get cold and snowy. Parents ask kids(孩子) to wear more layers (层) and long johns. ”可知当天气冷的时候,父母们想要孩子们穿更多的衣服,故C正确;根据文中“People wear them under other clothes and sometimes people use them as pajamas (睡衣). ”人们把它们穿在别的衣服下面,有时人们用它们当作睡衣。可知,故D正确,故答案为B。 5.细节理解题。根据文中“But it’s really important that kids should forget their pride (自尊心) and wear layers when there are freezing temperatures (冰冻的温度). ”可知对人们来说,当天气冷的时候,穿更多的衣服很重要,故答案为C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Wu Yifan

He was once(曾经) the leader(队长) of EXO-M, a South Korean boy band(乐队). But now he comes back to China and is acting a lot. He just plays in the film Mr. Six(《老炮儿》). Feng Xiaogang also plays in it.

Guo Caijie

Many of you may know her from the Tiny Times(《小时代》) films. The Taiwan actress plays the cool girl Gu Li in the films. But do you know she is also a singer? On Dec. 25, 2015, she releases(发行) her fifth music CD and she makes a mini film for this new CD.

Zhang Lei

He is the winner(获胜者) of The Voice of China, 2015. He is from Na Ying’s team. Zhang can sing folk songs(民谣) well. The song South of the Nanshan Mountain(《南山南》) makes him very popular now.

TFboys

Do you think TFboys just have pretty faces? They are kind too. The popular Chinese boy band sings the song Love with You for a charity show. The show helps students with little money to go to school. TFboys are happy to do the work.

 

 

1.Wu Yifan plays in the film _________.

A.Mr. Six B.Tiny Times C.The Voice of China D.Love with You

2._________ makes a mini film for his/her CD in 2015.

A.Wu Yifan B.Guo Caijie C.Zhang Lei D.Na Ying

3.Zhang Lei is good at singing _________.

A.folk songs B.Korean songs C.Love with You D.all the songs

4.TFboys sing a song for a charity show to _________.

A.play a game B.make a film C.help others D.release a new music CD

5.Which of the following is NOT right?

A.Wu Yifan and Zhang Lei can both sing well and act well. B.All the four people are from China.

C.TFboys are happy to do charity work. D.Gu Li is a cool girl in Tiny Times.

 

查看答案

    Four women lives in the same building and all of them are going to a big party. They are talking about what dresses they will wear. Then they decide(决定) to choose a dress to go well with the hair color of their husbands(丈夫).

The first woman says, “I will go with red because my husband makes his hair red.”

Hearing this, the second woman says, “I will wear black because my husband’s hair color is naturally(天生) black!”

The third woman also has an answer, “Yes, then I would love to go in a yellow dress because my husband has blonde hair!”

They all turn to the fourth woman, but she keeps quiet. So they ask her what color she will wear. “I am thinking very hard, but I can’t choose a color. It seems I can’t wear any dresses because my husband is bald!”

1.The four women are all going to a __________.

A.clothes shop B.big party C.gift shop D.new country

2.The four women are talking about __________.

A.what to wear B.where to go C.who to go with D.when to go

3.The colours of the women’s dresses should go well with the colours of __________.

A.their hair B.their husbands’ hair

C.the first woman’s hair D.the big party

4.The third woman goes in a __________ dress.

A.red B.black C.yellow D.red and black

5.The fourth woman’s husband may __________.

A.have no hair B.have blonde hair

C.choose a dress for his wife(妻子) D.ask his wife to wear nothing

 

查看答案

    In summer, the sun is shining. It is very hot. The Grasshopper(蚱蜢) is having a rest under the tree. The ants(蚂蚁) are collecting food. All of them are very ______.

The Grasshopper doesn’t know why the ants are working so hard, ______ he asks the Queen Ant, “Why are you collecting food?”

“It will be ______ soon. We must be ready.” says the Queen Ant.

“It is July. Winter is ______.” The Grasshopper is very surprised(惊讶的), “There’s ______ food everywhere. Stop working. Come to sing and dance with me.”

“I have no time to sing and play. Winter will come soon. You should ______ collect some food. Or(否则) you will have nothing to ______ in winter!” The Queen Ant told the Grasshopper seriously(严肃地).

But the Grasshopper doesn’t ______ to the Queen Ant. He just keeps singing in summer and autumn.

Then winter comes. The Grasshopper is very ______ because he doesn’t eat anything for a long time. So he looks here and there to ______ something to eat. Suddenly, he sees the Queen Ant’s house. He ______ songs coming out of the house. He goes up to ask the Queen Ant, “Can you, please, give me a little food? I’m so hungry.”

The Queen Ant smiles and says, “Why don’t you sing and dance now?”

The Grasshopper is very ______ and walks away.

Don’t be lazy. Always work hard and be ready. Then you will always be happy.

1.A.busy B.easy C.lazy D.full

2.A.but B.because C.so D.or

3.A.spring B.summer C.autumn D.winter

4.A.in front B.far away C.on left D.on top

5.A.no B.much C.small D.little

6.A.also B.only C.both D.never

7.A.drink B.do C.eat D.think

8.A.listen B.talk C.write D.think

9.A.happy B.different C.hungry D.cool

10.A.find B.borrow C.show D.take

11.A.hears B.sees C.carries D.collects

12.A.interesting B.bright C.sad D.comfortable

 

查看答案

—__________ the film Star Wars?             —It’s exciting.

A.Do you like B.How do you think

C.What do you like about D.What do you think of

 

查看答案

— __________ does your grandfather go fishing?

— On Saturday.

A.How long B.How often C.How D.When

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.