满分5 > 初中英语试题 >

If you think you are too shy and want to...

    If you think you are too shy and want to be a little bit braver, just try the following things

Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.

Try to smile more. When you smile, people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.

Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn't it make you want to keep talking to that person?

Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don't waste time worrying about your look or whether people like you or not. You will become relaxed and find it's not so hard to talk with others.

Take one small step at a time. Each time when you say hi or smile at someone, say to yourself-you can make it. Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.

Title: Advice on 1. to be a little braver

Advice

Reasons

Don’t 2. the fact.

If you tell people you are shy, they will understand you better.

Smile more.

People don’t 3.the one with an angry-looking face.

Start a conversation with 4. words.

People will feel great and want to talk to you.

Pay more attention to ways to enjoy 5.or games.

You will become relaxed.

Encourage yourself to say hi or smile at someone.

Keep doing this and you’ll be braver to talk to others in the future.

 

 

 

1.how 2.hide 3.like/love 4.nice/good 5.parties 【解析】 这篇短文主要介绍了如果你太害羞,要勇敢一点,就怎样做给了几点建议:对别人敞开心扉,试着微笑,学习当一个善谈的人,一次迈出一小步等。 1.句意:关于如何勇敢一点的建议。考查细节理解题。根据文章的主题句If you think you are too shy and want to be a little bit braver, just try the following things(如果你觉得自己太害羞,想勇敢一点,那就试试下面的事情)可知这篇短文主要是介绍更勇敢一点的建议,结合句意可知填how。 2.句意:不要隐瞒事实。考查细节理解题。根据右栏(reason)理由If you tell people you are shy, they will understand you better.(如果你告诉别人你害羞,他们会更好地理解你。)结合第二段第一句Tell people you are shy. There is no need to hide it可知不要隐瞒事实,故填 hide 3.句意:人们不喜欢那张怒容满面的人。考查细节理解题。根据建议(Advice)第二栏Smile more(多笑),结合第三段最后一句most people will stay away from an angry-looking face.(大多数人都会远离愤怒的面容。)可知“人们不喜欢那张怒容满面的人。”结合句意可知填like/love。 4.句意:用好话开始对话。考查细节理解题。根据右边理由People will feel great and want to talk to you.(人们会感觉很棒,想和你谈谈。)结合第四段中If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you(如果你发现很难开始谈话,那么就对周围的人说些好听的话。想想别人对你说了好话时你的感受有多棒)可知“用好话开始对话。”结合句意可知答案是nice/good。 5.句意:多关注享受派对或游戏的方式。考查细节理解题。根据第五段第二句Think more about ways to enjoy parties or games.(多想想享受派对或游戏的方式。)和最后一句You will become relaxed and find it's not so hard to talk with others.(你会变得轻松,发现和别人交谈并不难。)结合Reason栏中You will become relaxed.(你会变得轻松。)可知是“多关注享受派对或游戏的方式。” 结合句意可知答案是parties。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

按所给的汉语,用英语完成下列句子。

1.Millie爱阅读。她每天早饭后读英语。

Millie _________ _________. She _________ __________ __________ breakfast every day.

2.孙杨和傅园慧擅长游泳。

Sun Yang and Fu Yuanhui __________ __________ ___________ ___________.

3.看!吴老师和李老师在那里。

Look! Mr. Wu and Mr. Li __________ __________ __________.

4.阅读是件有趣的事。它使我感觉很棒

Reading is __________. It __________ me feel great.

5.我电话里听不清你的声音,你能说得大声点吗?

I can’t ____________________________________. Can you speak loudly?

6.你有空一起去钓鱼怎么样?

What about _________________________________________________?

 

查看答案

按要求改写句子

1.The boy’s name is Tom.(改为一般疑问句,并作肯定回答)

_________ the boy’s name Tom? Yes, _______ _________.

2.Which basketball player do you like best? (改为同义句)

________ ________ _________ _________ basketball player?

3.She has some bread for breakfast at school on weekdays.(改为否定句)

She _______________________________________ bread for breakfast at school on weekdays.

4.The little boy goes to school by bike every day. (对划线部分提问)

___________ ___________ the little boy go to school every day?

5.The man in a white shirt is my Chinese teacher. (对划线部分提问)

__________________________ is your Chinese teacher?

6.I often play table tennis after school. (对划线部分提问)

_______________________________________ often _____________ after school?

7.The library is open from 8 a.m. to 5 p.m.(对划线部分提问)

_________________________ the library open?

 

查看答案

    Years ago, a farmer had a farm on Atlantic beach. He wanted to hire a worker. But no one wanted to work for him, because they didn’t want to work on farms along the Atlantic. They were afraid of the terrible storms.Finally, a short, thin man came to the farmer. “Are you a good farm worker?” The farmer asked him. “Well, I can sleep when the wind blows,” answered the little man. The farmer was surprised (惊讶) with the answer. But he really needed help, so he hired(雇佣) him. The little man worked well and the farmer was very happy with his work.

One night the wind blew hard. Jumping out of bed, the farmer rushed to the worker's room. He cried to the little man, “Get up! A storm is coming! Tie things down before the wind blows them away!”

The little man said, “No, Sir. I told you I can sleep when the wind blows.” The farmer was angry. He hurried outside to prepare for the storm by himself. To his surprise, he found that all the things had already been tied down. The farmer then understood what his worker meant.

1.Why did nobody want to work for the farmer?

A.Because the farm was small.

B.Because the farmer paid little.

C.Because the farmer got angry easily.

D.Because they were afraid of the terrible storms.

2.When the wind blew one night, the man was ________.

A.sleeping in his room B.working on the farm

C.running to the farm D.tying things down

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The farmer was not happy with the man.

B.The farmer hired the man because he did not want to work.

C.The man rushed outside to tie things down.

D.The man had had all the things done before the storm came.

4.From the passage, we can know that _________.

A.the farmer was very rich B.the farmer was easy-going

C.the man worked well D.the man was lazy

 

查看答案

    Most children like watching TV. It's very interesting. By watching TV, they can see and learn a lot and know many things about their country and the world. Of course, they can also learn on the radio. But they can learn better and more easily with TV. Why? Because they can hear and watch at the same time. But they can’t see anything on the radio.

TV helps to open children’s eyes. TV helps to open their minds(思维), too. They learn newer and better ways of doing things. They may find the world is now smaller than before.

Many children watch TV only on Saturday or Sunday evening. They are always busy with their lessons. But a few children watch TV every night. They go to bed very late. They can't have a good rest. How about you and your friends?

1.A few children go to bed late because they_________.

A.are busy with their lessons B.do their homework

C.watch TV D.listen to the radio

2.Many children watch TV only on________.

A.Saturday or Sunday B.Saturday or Sunday evening

C.Saturday evening D.Sunday evening

3.Children can study better and more easily with TV because________.

A.they like to watch TV

B.they can hear at the same time

C.they can watch at the same time

D.they can listen to and see something at the same time

 

查看答案

 

Monday

10:30~11:00 a.m.

visit Uncle Peter in General Hospital

Tuesday

2:00~4:00 p.m.

swimming class

Wednesday

12:00~6:00 p.m.

part-time job(兼职工作)

Thursday

10:30~11:30 a.m.

appointment(约会) with Mr. Green

 

12:00~5:00 p.m.

part-time job

Friday

11:00 a.m.

go to the airport to meet Sam

Saturday

10:00~12:00 a.m.

meet Dave to study for rest

Sunday

5:00~7:00 p.m.

birthday party for Kate

 

Please read John’s schedule(日程表)and try to choose the right answers.

1.John has a swimming class on _________.

A.Sunday B.Tuesday C.Wednesday D.Thursday

2.John does his part-time job for _______ hours a week.

A.five B.six C.ten D.eleven

3.John meets Sam _________.

A.at Dave’s house B.in the hospital C.at the airport D.at Kate’s home

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.