满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读 We live in a world full of many di...

任务型阅读

We live in a world full of many different kinds of people. We want to get along well with others. We also want to be liked by others. The following ways will make others like you.

Do This and You'll Be Welcome Anywhere

Become really interested in other people. A show of interest must be true. It must bring good results to the person showing the interest, but also to the person receiving the attention. It is a two-way street—you two get an advantage.

A Simple Way to Make a Good First Impression(印象)

Smile as often as possible. Your smile is a sign of kindness. When someone feels stressed from his or her teachers or parents, your smile is like the sun breaking through the clouds; your smile can help him or her realize that all is hopeful--that there is still joy in the world.

If You Don't Do This, You Are Getting into Trouble

Remember a person’s name. A person's name is the sweetest and the most important sound in any language. We should realize the magic in a name. The name makes the person different from others; it makes him or her special among all others. If you remember a person's name, the relationship between both of you will become much closer.

An Easy Way to Become a Good Talker

Be a careful listener first. Ask questions that other persons will like to answer. Encourage them to talk about themselves and their achievements. What you need to do is just to listen, because people are much more interested in themselves.

Title: 1. to make people like you

Become really interested in others

Your show of interest must be true.

It must bring good results to 2. of you.

Smiles as often as possible

Your smile is a sign of kindness

Your smile makes 3. realize that all is hopeful.

Remember a person’s name

A person’s name makes him or her different from others.

A person’s name is the sweetest and the most important sound in any language.

Listen 4. first

You ask questions that others enjoy answering.

They are willing to talk about things of their5. and their achievements.

 

 

 

1.How 2.both 3.people 4.carefully 5.own 【解析】 我们和各种各样的人生活在同一个世界里,都希望别人能喜欢我们,和他们友好相处。这篇短文给我们提出了一些建议,让别人更喜欢我们。 1.根据短文第一段 “The following ways will make others like you.”可知,这篇短文介绍的是一些能使别人喜欢你的方法。即“怎样使人们喜欢你”,这里应填疑问词how,后面跟动词不定式形式。故答案为How。 2.根据短文中 “It must bring good results to the person showing the interest, but also to the person receiving the attention.”可知,对别人感兴趣一定会给表现出兴趣的人带来好的结果,也会给受到注意的人带来好的结果。也就是“你们两个”,故答案为both。 3.根据短文中 “your smile can help him or her realize that all is hopeful--that there is still joy in the world.”可知,你的微笑能帮助人们意识到一切是有希望的。people“人,人们”,符合语境,故答案为people。 4.根据最后一个建议 “Be a careful listener first.”可知,作者建议我们先做一个细心的倾听者,即“先仔细听”。原文careful是形容词,修饰名词listener。题目中listen是动词,应用副词形式。故答案为carefully。 5.根据文章最后一段 “Encourage them to talk about themselves and their achievements.”可知,鼓励别人谈论他们自己以及他们的成就。空前有their“他们的”和介词of,of one’s own是固定搭配,表示“某人自己的”,故答案为own。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完成句子

1.谢谢你倾听我的问题并给我提供很多帮助。

Thank you for listening to my problems and _____________________________________.

2.这辆卡车太大了,不能穿过这个隧道。

The truck _____________________________________________ the tunnel.

3.Jimmy花了整个下午的时间收拾好了自己的房间。看,现在多整洁啊!

Jimmy ____________________________ his own room. Look! How neat it is now!

4.格林一家人沿着西湖漫步,欣赏沿途风景,并不是坐船游览。

The Greens walked along the West Lake _____________________________________, enjoying the beautiful views all the way.

5.每个人都有可能遇到麻烦。当你遇到问题时,最好不要藏在心里。

Everyone can get into trouble. While meeting some problems, you __________________.

6.Tom超重了,父母建议他加入他们的行列,一起暴走。

Tom is overweight. His parents _____________________________ in going ballistic.

 

查看答案

    If I were to ask you to close your eyes and I gave you a piece of apple to eatwould you be able to tell me what it is just by tasting itOf courseyou could. Your tongue(舌头)helps you know what different foods taste like. Do you know that foods would taste different if you did not have a nose

What You Need

a friend to help

small pieces of any food like carrotorangebanana-whatever you have

small pieces of applesrawuncookedpotato andif you are braveonion(洋葱)

What You Do

There are actually three different experiments. You and your friend should take turns trying them on each other.

Experiment1:

Have your friend close her eyes and open her mouth. Give her a piece of the food and ask her to taste it. Then, ask her what she thinks it is. She will probably guess correctly.

Experiment2:

While your friend has her eyes closed, give her a piece of raw potato. At the same time, hold a piece of apple right under her nose. Ask her to eat the potato and tell you what she thinks it is. She will say it is a piece of apple! You can even do it the other way around, and she will think she is eating a potato, or, perhaps, she won't be able to name what she is eating.

Experiment 3:(for the brave)

Take a piece of raw onion. You don't have to close your eyes this time. Press your nose closed with yourother hand so that no smells can get into your nose. Now eat a small piece of the onion. Surprise! As long as you hold your nose, you will not be able to taste the onion.

The Science Secret

You already know the science secret. Your nose and your tongue work together to make food taste the way it does. Your tongue, however, can taste only certain flavors like salty, bitter, sour, and sweet. All of the other"tastes"are actually "smells", and you need your nose to taste them.

Oh, you might use this science secret the next time you are forced to eat something you don't like the taste of. If you hold your nose while you eat it, you won't"taste"it at all.

1.According to this article, what could a person know about food?

A. People hold their noses to eat onions.

B. If you close your eyes, food will taste better.

C. People need a sense of smell to taste some food.

D. If you can smell potatoes, you will taste apples.

2.What is the most probable reason Experiment 3 is called"for the brave"?

A. You have to eat a raw onion.

B. You keep your eyes open.

C. You have to hold your nose.

D. You do the experiment alone.

3.What can we learn from the passage?

A. Knowledge comes from personal experience.

B. Team work helps us to find out science secrets.

C. We should have courage while doing experiments.

D. We can't draw a conclusion simply from the feeling.

4.What's the passage mainly about?

A. Why different foods can smell the same.

B. How smell influences the way food tastes.

C. Why some things smell better than others.

D. How smell changes the way we see things.

 

查看答案

    Day 3: Tuesday December 2

We planned to go to Rothera that morning. We'd be staying there for the next two weeks. Because Antarctica(南极洲) is the windiest place on earth, sometimes you can't fly at all.

We had a nervous wait over breakfast to find out if we'd be leaving that day. People have to stay in Stanley for weeks while the pilots(飞行员) wait for good weather.

It turned clear at 9: 30 and we took off at 10: 30 on a little red plane called a Dash-7. But even when we were in the air, there was still a chance we wouldn' t be able to fly the whole day.

Day 4: Wednesday December 3

After waking up in the Antarctic for the first time today I can understand why everybody who comes here falls in love with the place. It is really beautiful.

We're staying at Rothera Survey base with mountains of ice all around. It's about -2°C today, which for me is very cold, but the regulars(常客) here are often seen walking around in T-shirts.

Day5: Thursday December 4

I woke up to another beautiful sunny day here in the Antarctic. I'm told it's a bit colder today, about -5°C, but it's not very windy so it feels warmer. Those of us who are new to the base have to do a special training course before we're allowed to go off base to other stations or to go snowboarding over the nearby hill.

Day 7: Saturday December 6

Not a cloud in the sky and it's warm enough to sit outside (in a jacket).

The most amazing thing about this place is how the scenery(风景) changes every day. At first I thought I was going mad. I'd step outside in the morning and think, "I'm sure that big mountain of ice wasn't there yesterday." It's because the sea ice is always moving--slowly thankfully.

1.What could stop Lizzie from leaving Stanley for Rothera?

A.Strong winds. B.Thick clouds. C.Mountains of ice. D.Low temperatures.

2.How did Lizzie feel during her stay in the Antarctic?

A.Afraid. B.Nervous. C.Amazed D.Bored

3.What impressed(……留下印象) Lizzie most about Rothera was that _______.

A.people walked around in T-shirts B.there was a special training course

C.the weather was sometimes warm D.the scenery changed every day

 

查看答案

    Peter wondered why he didn't have many friends. The reason was that he was always taking, never giving.

One day Peter told Bill, “ I’d like to give a party on Saturday, I'd like you to come and bring Martha, too.” “Thanks, Peter. We'd be happy to come. ” “ Perhaps you'd like to bring your violin. You and Martha sing well together. I'm sure everyone will want you to sing for us. ” That was how Peter began to plan his party. Next he asked another friend, Betty, to bring a cake. “ You make the best cake in the world, Betty, and I like to eat your cake better than have one from the bakery.” Peter invited a few other friends to come to his party. He didn't forget to ask something from each one of them. He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house! They agreed.

The party was a big success. However, as the guests were leaving, they said “Thank you” to Bill and Martha for the music, Betty for the cake, the Jacksons for the use of the house and to others for their hard work. To Peter they just said, “Thanks for the invitation.”

1.The party was held _______

A.at Peter’s house B.in a large hall

C.at Peter's friend’s house D.in a secret place

2.Which of the following is Not true?

A.Betty made the best cake. B.Mary Jackson sang well.

C.Bill played the violin well. D.The Jacksons did hard work for the party.

3.From the story, we can see Peter was _______

A.a warm-hearted(热心的) man B.good at making friends

C.a selfish(自私的) man D.a welcomed friend

 

查看答案

    We can find ads(advertisements) everywhere. Here are four ads. Please read them carefully.

(1) WANTED

Are you hard-working? Do you like to meet people? If your answer is “Yes”, then we have a job for you as a writer. Call AL Hotel at 8556779!

(2) SUMMER JOB

Do you like to talk with people? Do you like to write stories? If you want to work for our magazine as a reporter, please call Karen at 85558366.

(3) HELP WANTED

Do you like babies? Can you look after one baby for two days? If you are sure to take good care of it, call us at 8766588. $80 or more. Today! Hurry!

(4) CLEANER WANTED

Can you make a large house clean and tidy? You can get $20 each day. If you hope to get the job, call us this evening 18:00~20:00. Tel: 8633800

 

 

1.The above job advertisements are probably from _______.

A.a newspaper B.a story book C.a science book D.a guide (导游) book

2.If the owner of the large house asks a cleaner to clean his house once a day, how much will the cleaner get in a week?

A.$20 B.$80 C.$140 D.$160

3.If you’re a college student who enjoys writing, during your summer holidays you will be more interested in the job in _______.

A.Ad(1) B.Ad(2) C.Ad(3) D.Ad(4)

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.