满分5 > 初中英语试题 >

根据所给的中文意思完成句子,每空一词。 1.当你去国外旅游的时候,遵守你所去的国...

根据所给的中文意思完成句子,每空一词。

1.当你去国外旅游的时候,遵守你所去的国家的习俗是很重要的。

When you are traveling abroad, __________ important to follow the __________ of the country which you are visiting.

2.很抱歉让你失望了,我没能赢得这次比赛。

I’m sorry to __________ you __________. I failed to win the competition.

3.Peter购物回来时顺便拜访了他的朋友。

Peter __________ __________ to visit his friend when he came back from shopping.

4.青少年在面对人生选择时应该由自己做出决定,而不是由他们的父母来代替他们作决定。

Teenagers should make up their own minds when they are facing life choices __________ __________ their parents making the decisions for them.

5.电影《我和我的祖国》自201910月份开播以来受到数百万人的欢迎。

The movie The Country and Me has become popular among __________ of people __________ it was shown in October of 2019.

 

1. It’s custom 2. let down 3. dropped by 4. instead of 5. millions since 【解析】 1.考查形式主语和名词。根据句子结构可知此处考查形式主语的句型it is +形容词+to do sth,表示做某事很怎么样,所以第一空填it’s;第二空根据中文提示可知填习俗custom,又因the冠词后面要用名词,所以应填名词形式,故填(1). It’s (2). custom。 2.考查动词短语。根据中文提示可知,此处考查动词短语的固定搭配让某人失望,let sb down,又因sorry to抱歉做某事后面要用动词原形,故填(1). let (2). down。 3.考查动词短语。根据中文提示可知此处考查动词短语的固定搭配顺便拜访drop by,又因时间状语从句“when he came back from shopping”可知,此处表述的是过去的事,所以用过去时态,故填(1). dropped (2). by。 4.考查介词短语。根据中文提示可知此处考查的是介词短语的固定搭配而不是instead of,故填(1). instead (2). of。 5.考查数词和现在完成时。第一空根据中文提示数百万和空后的介词of可知,此处应填millions;第二空根据前文的has become可知此处是现在完成时态,又因后文的“it was shown in October of 2019” 是一个时间点,应该用since来引导,故填(1). millions (2). since。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

按要求完成下面各句。每空一词。

1.Sally often learns English by watching English movies. (对划线部分提问)

__________ __________ Sally often learn English?

2.I suppose he will be back in an hour. (改为否定句)

I __________ suppose he __________ be back in an hour.

3.I heard Helen sing a beautiful song in the music room just now. (改为被动语态)

Helen __________ heard __________ sing a beautiful song in the music room just now.

4.I don’t like going on a picnic. My brother doesn’t, either. (合并为一句)

__________ my brother __________ I like going on a picnic.

5.Little Amy asked her mother, “Does the earth go around the sun?” (改为宾语从句)

Little Amy asked her mother __________ the earth __________ around the sun.

 

查看答案

根据短文后所给的任务,完成各小题.

Life is (1) _______ of regrets. Everyone has regrets in the life. As we get older, we look back and wish that we had made better choices. So what can we do to avoid future regrets?

Make better plans

If you start to do something, you need to make a plan before doing it. The earlier, the better. You will know what comes first and what comes last. You’ll also know what you should do and what you (2) _______ do. If changes happen, you can have more time to deal with them.

Live a more active life

You can go around more often. More outdoor activities can keep you relaxed and active. You also need to be kind. “Thank you” can bring a smile to someone’s face. Learn to say “sorry” and don’t be angry with others.

A friend may make your life and he or she can break your life as well. (3) So, have, you, twice, choose, when, to, you, a, think, friend. Good friends will always better your ideas.

When you get into trouble, ask others for help. That little help may get you good results.

Never fear failure

Everybody fails. Even the greatest person failed. We should not fear failure, because failure is not the end of the road. (4) We must take failure as a chance to learn and improve ourselves.

Life is good. We don’t have to live in our past, but we do hope that we can plan better, live better and work better when we have the chance to do so.

1.任务一:请分别在(1)(2)处填上一个单词使句子意思完整正确。

1__________   2__________

2.任务二:将(3)处的斜体部分的单词连成一个句子。

______________________________________________________________________

3.任务三:将(4)处划线部分翻译成汉语。

______________________________________________________________________

4.任务四:回答问题:

How many suggestions does the writer give us to avoid future regrets?

______________________________________________________________________

5.任务五:给这篇文章拟一个题目。(不超过8个字)

______________________________________________________________________

 

查看答案

从下面的方框中选择适当的选项补全对话。(有两项是多余的)

A: Hi, Tony Why are you in such a hurry?1.

B: I lost my bag. I remember I put it beside the playground.

A: Really? When did you notice it was gone?

B:2.

A: Bad luck! Is there anything important in your bag?

B: Yes.3.

A: Don’t worry. I can help you look for it.

B: Thank you so much! But what shall we do next?

A:4.

B: Good idea. Do you know where it is?

A:5.Maybe we are lucky to find it there.

B: I hope so. Let’s go there and have a look now.

 

A. Whose bag is this?

B. Let’s go to the Lost and Found office.

C. My wallet is in the bag.

D. It’s on the first floor in the office building.

E. Half an hour ago.

F. What can I do for you?

G. Thank you all the same.

 

 

查看答案

根据短文内容,从下面方框中选择适当的选项补全短文。

Every living thing on our planet depends on another for survival (生存). 1. and influence each other and the environments in which they live in. Humans, of course, are a part of this web of life and we depend on it just like everything else does. 2. because they’re needed in order to help crops grow and fungi (真菌) are needed in order to keep the soil healthy. And from the natural world we get the fresh water that we drink and the medicine that we take when we’re ill and we get some pretty amazing views as well.

Now losing one species, that might not seem like a lot. 3. If something happens to one species, then it weakens the others because there’ s a knock on effect (连锁效应). Imagine if you will, like a house, and someone takes a brick out of the house. It leaves the wall pretty weak. 4. So that’s why nature’s crisis is one for humans too.

 

A. If more bricks were to disappear, the whole thing would come falling down.

B. Around the world, different species (物种) live with each other,

C. Plants produce the oxygen we breathe and bees and other pollinators (传粉者),

D. But because everything is so connected, actually, it is a big deal.

 

 

查看答案

 

We can’t remember clearly since when we started to take our mobiles to a dinner table. This happens a lot, especially when we eat out. Once a dish comes, instead of lifting our chopsticks, we take out our mobiles and click. Later, we post the photos onto Weibo or Wechat, waiting to be “liked”. Then we check our mobiles from time to time during the meal, to see whether we get “liked” or not. We just cannot leave our mobiles for only a meal.

Does that sound familiar to you? Do you do that often? If not, how do you feel when others do that when having dinner with you?

A recent study suggests that what we are used to doing is not so good. Spending time taking photos of food makes the food less pleasant. To test this, some researchers did an experiment. Some people were asked to take photos before they could enjoy food. As a result, it showed that the more photos they took, the less delicious the food seemed to them. So, why not stop taking photos and just enjoy the food in front of you?

Besides the scientific result, there are also some other bad influences of taking photos of food before meals. After posting the photos onto the Internet, one will not be able to control himself and check his mobile many times. “Does everyone like my photos? I hope a lot of people like them!” It seems that your mobile secretly calls your name all the time, even when you are with real people.

So, next time you go out to have dinner with your family or friends, how about not taking photos of food? Let the food be delicious as it is and share your life with people around you. Trust me, it will be a wonderful time.

1.From the passage, what happens a lot at the dinner table nowadays?

A.People talk about their Weibo or We chat.

B.People take photos of food and post them before eating.

C.People like taking photos with friends or families.

D.People learn from each other how to cook dishes.

2.What does the fourth paragraph talk about?

A.The reasons for checking your mobiles.

B.The ways of posting the photos onto the Internet.

C.The tips (提示) of making others like your photos on the Weibo.

D.Some other bad influences of taking photos of food before meals.

3.Which of the following is the writer’s opinion?

A.We take out our mobiles and click when a dish comes.

B.We check our mobiles from time to time during the meal.

C.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.

D.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.

4.What can we learn from the passage?

A.Take photos of food in order to have a wonderful life.

B.Take photos of delicious food and share them with others.

C.Enjoy the life with people around us instead of taking photos of food.

D.Remember to have dinner with our family and friends at home.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.