满分5 > 初中英语试题 >

How could we tell time if there were no ...

    How could we tell time if there were no watches or clocks anywhere in the world?

The sun might be the world's first “clock”, except in the far north, where the Eskimos(爱斯基摩人)live. There, it's dark most of the winter, and light most of the summer. But in most of the world, if you don't have a clock that shows time, you still know that when the sun shines, it's day, and when it's dark, it's night. The sun can not only tell you whether(是否)it's day or night but also it's morning, noon, or afternoon. When the sun is almost directly(恰好)overhead, it's noon.

People who live near the sea learn from the tides. In the daytime, for about six hours, the water rises higher and higher on the beach. And then it goes down and down for about six hours. The same thing happens again at night. There are two high tides and two low tides every 24 hours.

Seamen on a ship know time by looking at the moon and the stars. The whole sky is their clock.

In some places in the world the wind comes up at about the same time every day or changes direction or stops blowing. In these places the wind can be the clock.

A sand clock is an even better clock. If you had fine dry sand in a glass like the one in the picture, you would have what is called an hourglass. The sand in the hourglass goes from the top part to the bottom part in one hour. When the hourglass is turned over, the sand will take another hour to go back again.

1.From the passage we can know there are_____ ways to tell time except the clock and watch

A.3 B.4 C.5 D.7

2.The Eskimos in the far north can't use the sun for a clock because _______.

A.they know very little about the sun

B.the sun there never goes down in winter

C.it's too cold for them to go out to watch the sun

D.it has long days during summers and long night during winters

3.The underlined word "tides" in the passage means_______.

A.洋流 B.潮汐 C.海啸 D.波浪

4.Which page of the newspaper may this passage be in?

A.News B.Science C.Advertisement. D.Sports.

5.What's the best title for the passage?

A.Different Ways to Tell Time B.How the Clock Was Invented

C.The Development of the Clock D.A Useful Machine to Tell Time

 

1.C 2.D 3.B 4.B 5.A 【解析】 这是一篇科普性质的小文章,主要介绍了在没有钟表的情况下,其他方式也可以给人们指示时间。如太阳的转动,大海的潮汐,月亮和星星,风的变化以及沙漏等等。 1.细节理解题。根据文章内容,除了钟表外,还能判断时间的方法依次是“The sun might be the world's first “clock””太阳、“People who live near the sea learn from the tides.”潮汐、“Seamen on a ship know time by looking at the moon and the stars.”月亮和星星、“In these places the wind can be the clock.”风以及“A sand clock is an even better clock.”沙漏五种。故选C。 2.细节理解题。由第二段中的“There, it's dark most of the winter, and light most of the summer.”可知,那儿的冬天几乎都是黑夜,而夏天几乎都是白天,这种情况太阳是派不上用场的。故选D。 3.词义猜测题。根据下文“In the daytime, for about six hours, the water rises higher and higher on the beach. And then it goes down and down for about six hours.”涨潮6小时,落潮6小时可知,这里指潮汐。故选B。 4.推理判断题。根据文章内容可知,本文主要讲述除了钟表之外人们判断时间的方法,是一篇科普文章,所以最有可能出现在报纸中的科学板块。故选B。 5.标题归纳题。由第一段“How could we tell time if there were no watches or clocks anywhere in the world?”可知,这篇文章主要介绍除了钟表之外人们辨别时间的不同方式。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Squirrels are getting ready for winter. They are looking for nuts(坚果) and seeds(种子), digging holes in the ground or finding holes in trees. That’s where they store the food they will need during the coming months, when the weather is cold and sometimes snowy.

Squirrels spend a lot of time in trees, which are like restaurants for them. Among their favorite things to eat are nuts and other parts of trees, like tender buds (花苞).

Squirrels may also eat corn, insects and other animals. And, as anyone who has a bird knows, squirrels love bird food!

Squirrels stay active(活跃) all winter, so they need plenty of food to help keep up their energy(能量). Squirrels tend to bury food underground, piece by piece. Some squirrels may gather(收集) food into piles that they put at the base of trees or bury underground.

When they need food, squirrels use their memory and smell to help them find what they buried. Sometimes, you’ll even see them digging through the snow.

Squirrels make nests in trees. Some squirrels spend much of the winter in underground tunnels (地道), where it is warmer.

When spring comes, squirrels change their eating habits to new plant growth, like buds and leaves. Sometimes they forget to dig up all their buried nuts.

That’s why you’ll sometimes find a little tree growing in a place where neither you nor your family planted it. It must have been the squirrels.

1.To get ready for winter, squirrels do all of the following EXCEPT(除了) ______ .

A.store leaves to keep warm B.look for nuts and seeds

C.find holes in trees D.dig holes in the ground

2.The underlined part “tend to bury” in Paragraph 4 means ______ .

A.never bury B.seldom bury C.usually bury D.hardly bury

3.According to the passage, we know that______ .

A.squirrels do not eat any other animals

B.squirrels sleep all the time during winter

C.squirrels plant young trees when spring comes

D.squirrels sometimes can't find all of their buried nuts

 

查看答案

 

papa Marko's-Pizza to go-

Large $250 Medium $180 Small $100

Ready in 15minutes

Open at noon 7 days a week

Call 1234-56

Apple Tree Bakery

~Handmade Bread and Cookies

Open at 6 o' clock every morning

20% off after 8 p.m.

GOOD TASTE EAST FOOD

Hamburgers, Hot dogs, Drinks

10:00a.m. to 11:30 p.m. every day

-THE BEST IN TOWN-

Winnie's Sandwich Club

~All you can eat

$180 a person

$120 for children under 12

Lunch hours:11 a.m.~2 p.m.

Dinner hours:5 p.m.~8 p.m.

Closed on Sundays

 

 

 

 

 

1.Lisa has to get to school before 7:00 this morning. On her way to school, where can she buy her breakfast?

A.At Apple Tree Bakery. B.At Papa Marko’s.

C.At Good Taste Fast Food. D.At Winnie’s Sandwich Club.

2.Lisa can go to any place for lunch on Sundays EXCEPT(除了) ________.

A.Papa Marko’s B.Apple Tree Bakery

C.Good Taste Fast Food D.Winnie’s Sandwich Club

3.If Lisa buys some food for $150 at Apple Tree Bakery at 9.30 p.m., she will save________.

A.$ 80 B.$20 C.$30 D.$120

4.Which statement is wrong?

A.They are all advertisements for food.

B.Good Taste Fast Food is the best in town.

C.You can’t have a meal till noon at Papa Marko’s.

D.There are too many people at Papa Marko’s, so you’ll have to wait a long time.

 

查看答案

    One day a toad (蟾蜍) met a monkey. They decided to look for something to eat because they both felt _____. They saw a woman making some cakes in a house when they came to a village. Then they got an idea.

The toad jumped _____ the village well (水井). Hearing something fall into water, the woman quickly ran towards the well. The monkey at once entered the house, took a basket with a big cake and _____ to a hill.

After a while, the toad met the monkey there. The monkey wanted to eat the cake by _____, so he said to the toad, “ Let’s roll () the basket downhill. Whoever gets the basket first can have the cake.” “But that’s unfair. I can’t run as fast as you,” replied the toad. The monkey said, “You must race with me, _____ the whole cake will be mine.” 

The toad had no choice but to _____. They pushed the basket downhill and the race started. The monkey ran fast after the basket, but the toad moved _____. Suddenly, the cake fell out of the basket and stopped beside a small tree. The toad _____ under the tree and began to eat the cake.

When the monkey caught the basket, he found it _____. He climbed the hill again and saw the toad eating the cake. He became angry and wanted to take the ______ back. But to the monkey’s surprise, the toad asked him to eat it together.

The monkey regretted (后悔) cheating his friend. He decided he would never do that any more.

1.A.hungry B.ready C.busy D.free

2.A.under B.from C.into D.along

3.A.took out B.looked for C.ran away D.picked up

4.A.themselves B.myself C.ourselves D.himself

5.A.and B.or C.but D.so

6.A.eat B.dance C.agree D.thank

7.A.quickly B.slowly C.happily D.luckily

8.A.shouted B.planted C.left D.stopped

9.A.empty B.full C.heavy D.light

10.A.basket B.tree C.banana D.cake

 

查看答案

―Dora, please pick up your things. They are all over the floor.

―______, Mom. I'm on the phone.

A.In a minute B.That's the problem

C.Sounds like fun D.With pleasure

 

查看答案

— I heard you watched Revengers 4 Endgame last month.______?

— The actors and actress. They really did a good job.

A.What is the film like B.How do you find the film

C.What do you like most about the film D.Who did you watch it with

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.