满分5 > 初中英语试题 >

Artificial intelligence(人工智能), or AI in ...

    Artificial intelligence(人工智能), or AI in short, is the science of giving computers and machines ability to think and work like humans. AI scientists and engineers have made a lot of cool technologies. AI is rapidly catching up with the human ability to read faces. As a result, facial recognition(面部识别)is used a lot in the world. Chinese police use this technology to identify criminals(罪犯).Once they caught a criminal when he attended a concert. It also checks the ID of ride-hailing(网约车)drivers and lets people pay for things with a smile.

AI is also used in self-driving cars, which are believed to be the future of driving. Most drivers may wave or nod at passers-by to let them cross the street, but self-driving cars don't have this ability. Carmakers are testing a light signal system to help them "speak" to humans. The system can show what self-driving cars will do. For example, if a driverless car is yielding(让路), it will flash two white lights side to side. A rapidly flashing light tells passers-by that the car is about to speed up.

Service Robots also show you how powerful AI is. Imagine this—you come back home from school and your robot housekeeper is waiting for you at the door. After dinner, he teaches you to play the piano, just like a real music teacher. Such thoughts will soon happen in the real world. In the future, more and more service robots will become good home helpers. AI is so powerful that it can help human beings and even replace us in many jobs.

1.What does the underlined word "identify" mean in Paragraph 2 probably mean?

A.To let somebody know his mistakes.

B.To come to realize and tell who is who.

C.To take somebody to the police station.

D.To tell somebody something important.

2.According to the passage, what is facial recognition used for?

A.Driving cars. B.Making people smile.

C.Calling the police. D.Checking people's information.

3.Which technology has been used in real life according to the passage?

A.Service Robots at school. B.Robots as ride-hailing drivers.

C.Facial recognition for payment. D.Light signals for self-driving cars.

4.According to the passage, how many ways can AI be used in the future?

A.One. B.Two C.Three D.Four.

5.What can we learn from the passage?

A.People use AI in many different ways.

B.AI will take the pace of human beings in all jobs.

C.Self-driving cars will be able to talk like humans.

D.A criminal was caught for inventing facial recognition.

 

1.B 2.D 3.C 4.B 5.A 【解析】 本文是一篇说明文。主要介绍了人工智能的含义,对人们的帮助。如人脸识别,能帮助警察抓罪犯,能帮人们购物支付等。在未来,人工智能也将适用在自驾车和机器人服务中。 1.词义猜测题。根据第1大段“AI is rapidly catching up with the human ability to read faces. As a result, facial recognition(面部识别)is used a lot in the world.”通过人脸识别来判断人的身份的意思,意思为分辨。故选B。 2.细节理解题。根据第1大段“AI is rapidly catching up with the human ability to read faces.”和第1大段“It also checks the ID of ride-hailing(网约车)drivers and lets people pay for things with a smile”再结合生活实际可知,人脸识别就是核对个人身份的一种形式。故选D。 3.细节理解题。根据第1大段“It also checks the ID of ride-hailing(网约车)drivers and lets people pay for things with a smile”可知人们已经用上了网约车和微笑支付。故选C。 4.细节理解题。根据第2大段“AI is also used in self-driving cars, which are believed to be the future of driving.”和第3大段“In the future, more and more service robots will become good home helpers”可知。故选B。 5.推测判断题。根据第1大段“It also checks the ID of ride-hailing(网约车)drivers and lets people pay for things with a smile”,第2大段“AI is also used in self-driving cars, which are believed to be the future of driving.”和第3大段“In the future, more and more service robots will become good home helpers”可知人们利用人工智能做不同的事。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    People read books less often in these days. With the invention of radio, television and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity. However, I believe that books are an important part of our lives.

Books offer an outstanding wealth of learning and at a cheaper price than taking a course. Books can make people cleverer, because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.

Everything in today’s society requires reading. Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills. Someone could not understand them and become very sick or even die.

Even something as simple as walking or driving through the city could become very dangerous without enough reading. Sometimes, you must be able to understand what is written and explain the meaning of them.

Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time. Even if we don't read books, we still read every day, and reading books can strengthen (加强) our abilities. Reading is one of the greatest things we can do in our spare time.

With a book, you can travel anywhere you want, do anything you want, and talk to anyone you want. Reading is very important in our lives, no matter your age. So I think people should read books.

1.What activity is less popular these days than before?

A.Reading a book.

B.Listening to the radio.

C.Watching TV.

D.Surfing the Internet.

2.We can learn from the second paragraph that _______.

A.reading can improve your memory

B.reading can make you interesting and attractive

C.reading can make you smarter

D.reading can reduce stress

3.The underlined word "them" in the third paragraph refers to ________.

A.the books they are reading

B.the directions on a medicine bottle

C.the good reading skills

D.the words a doctor tells a sick person

4.Some people disagree to read books because they think _________.

A.walking in the city also needs reading skills

B.driving along the road is dangerous

C.reading books is very helpful for our abilities

D.reading books just wastes their time

5.The best title of the passage can be _________.

A.People Should Enjoy Themselves

B.How We Improve Reading Skills

C.Why People Should Read Books

D.What We Love Doing in Spare Time

 

查看答案

    Not long ago, I made up my mind to read a lot of books to get more knowledge. So I went to the library and_______happily with several books. But after a few days, I felt impatient. The_______of finishing all of them seemed impossible, because I always found it_______to calm down to read a whole book. I didn’t know what to do with it. Then_______one day I thought of "Why not make read­ing fun?" It gave me_______again. Reading is a journey of spirit. Every time we read a book, we are actually talking_______the writer. I tried to put all my effort into his or her books,_______I could feel all of his or her happiness and suffering. Now books have become a part of my life.

See? Attitude (态度) can make a great_______. Someone once said,"Even though the situ­ation is bad, people still have one freedom ( 自由) to_______their attitude. "So,don’t complain about study or work. It helps____________. Try to see things from a different way. Believe me; this will change the situation and help you a lot.

1.A.sang B.jumped C.returned D.danced

2.A.way B.habit C.suggestion D.idea

3.A.hard B.interesting C.happy D.easy

4.A.sadly B.quickly C.suddenly D.hardly

5.A.advice B.hope C.time D.knowledge

6.A.with B.about C.of D.at

7.A.because B.though C.but D.so

8.A.decision B.difference C.discussion D.promise

9.A.announce B.choose C.show D.hide

10.A.nothing B.anything C.everything D.something

 

查看答案

补全对话:从方框中选择最佳选项,其中有两项是多余的。

 

A. I would like you to go there with us.

B. Where are you going?

C. Yes, doing sports can make us healthy.

D. Because the teacher is too strict with us.     

E. Shall we go together?

F. In her classes we have many interesting activities. 

G. Have a good time! 

A: Hello, Ben. 1.

B: Hello, Tom. I am going to watch a volleyball game between the Chinese team and the American team.

A: Oh, that’s such an important game. I don’t want to miss it. 2.

B: Of course! Let’s go.

A: It seems that you like volleyball very much. Do you like PE?

B: No, I don’t like it.

A: Why not?

B: 3.What about you?

A: I like PE lessons very much. Our teacher is very friendly. 4.

B: You are lucky.

A:Do you like doing sports?

B:5.

A:I agree with you.

 

查看答案

There are lots of things__________ I need to prepare before the trip.

A.who B.whom C.that D.whose

 

查看答案

Students often ________ books from the library and can ________ them for a week.

A.lend; keep B.borrow; keep C.borrow; lend D.keep; borrow

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.