满分5 > 初中英语试题 >

Answer the questions. (根据以下内容回答问题) Subwa...

Answer the questions. (根据以下内容回答问题)

Subway(地铁)is the most crowded place in a city. Most people go to work by subway. And the culture of subway is the window of a city. Paris is the capital of France and its subway is also very special. You can enjoy its subway culture when you are in the city. First you can see many people reading books in the subway. No matter they are in the subway or at the station, there is always a book in their hand. I don’t know in which city there are a lot of people reading novels together in the subway like Paris.

The subway stations in Paris are not big, but each of them has its special facts. There are a lot of pictures on the wall of the stations. Some stations look like ships. Some stations have clothes, caps and shoes. And every station has a big advertisement picture. But many of them are for selling clothes and cosmetics (化妆品).

You can meet some beggars(乞丐)in the subway. But the beggars in the Paris subway are also very special. They are all begging by their craftsmanship (手艺). They often play the violin or guitar in the train. There are also beggars waiting at the gate. If the beggars have no craftsmanship, they will say their difficulties such as wife and many children wait for food. After telling, they will go around the train. It is your freedom to give the money or not.

If you want to learn more about Paris, go to the subway and enjoy its culture by yourself.

1.Why is subway the most crowded place in a city?

______________________________________________________

2.What do many people do in the subway or at the station in Paris?

______________________________________________________

3.The subway stations in Paris are not big, are they?

_________, ____________________________________________

4.What do people use many of the big advertisement pictures in the subway stations for?

______________________________________________________

5.How do many beggars in the Paris subway beg?

______________________________________________________

6.What do you think of the subway culture in Paris? Why?

______________________________________________________

 

1.Because most people go to work by subway. 2.They read books. 3. No they aren’t 4.For selling clothes and cosmetics. 5.By their craftsmanship. 6.I like the subway culture in Paris very me, because it shows a colorful Paris to me.(答案不唯一) 【解析】 本文主要讲述巴黎地铁,车上的人们总是拿着书阅读,车站上有很多东西卖,车站上的乞丐靠手艺乞讨,巴黎地铁站就是了解这座城市文化的窗口。 1.根据第一段中“Most people go to work by subway.”可知,因为大部分的人们乘地铁去工作,所以地铁是一个城市里最拥挤的地方。故填Because most people go to work by subway. 2.根据第一段中“First you can see many people reading books in the subway. No matter they are in the subway or at the station, there is always a book in their hand.”可知,在法国,无论在地铁上还是车站,人们的手里总是拿着一本书,许多人在地铁里读书。故填They read books. 3.根据第二段中“The subway stations in Paris are not big”可知,巴黎的地铁站不大;此处是反意疑问句,要根据事实回答,地铁站不大,所以用no回答。故填No;they aren’t。 4.根据第二段中“But many of them are for selling clothes and cosmetics (化妆品).”可知,地铁里的大部分广告是为了出售衣服和化妆品。故填For selling clothes and cosmetics. 5.根据第三段中“They are all begging by their craftsmanship (手艺).”可知,这些乞丐都是靠着他们自己的手艺乞讨。故填By their craftsmanship. 6.本题为开放性题目,答案不唯一,言之有理即可。题目询问对巴黎地铁文化的看法,对其提出自己的看法,并回答原因即可。故填:I like the subway culture in Paris very me, because it shows a colorful Paris to me.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

If you think you are too shy and want to be a little braver, just try the f1. things:

Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to h2. it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.

Try to smile more. When you smile, people think you are friendly and e3. to talk with. Remember that other people have feelings, too. Most people will stay away from an angry-looking face.

L4. to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to that person?

Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don’t w5. about your look or whether (是否) people like you or not. You will become relaxed and find it’s not so hard to talk with others.

Take one small step at a time. E6. time when you say“Hi!”or smile at someone, say to yourself “You can make it.” Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.

 

查看答案

Choose the best answer and complete the passage. (选择最恰当的选项完成短文)

“Dreams may be more important than sleep. Some people don’t need much sleep. But we all need to_________ ,” some scientists say.

Dreams take up about one quarter of our sleeping time. People have several dreams each night. Dreams are like short ___________. They are usually in colour. Some dreams are like old films. They come to us over and over again. That may be because the dreamer is worrying about something. Dreaming may be a way of trying to find an answer.

Some people get new _________ about their work from dreams. They may have been thinking about their work all day. These thoughts can carry over into dreams.

Sometimes we _________ with a good feeling from a dream. But often we can’t

remember the dream. Dreams can disappear quickly from memory.

Too much dreaming can be harmful. If we sleep more, we will dream for a longer time. The mind is hard at working when we dream. That is _________ we may have a long sleep and still wake up tired.

1.A.dream B.eat C.play D.sing

2.A.houses B.films C.trees D.songs

3.A.salaries B.addresses C.friends D.ideas

4.A.go to bed B.fall asleep C.get up D.wake up

5.A.how B.because C.where D.why

 

查看答案

Choose the best answer(根据短文内容,选择恰当答案)

Lao Wang is Jack’s Chinese friend. One day Jack was invited to his home for dinner. After they enjoyed the dinner, Jack made a short speech and then sent Lao Wang a clock. “I’d like you to accept this small clock,” said Jack. “Thank you.” Lao Wang thanked him, but he looked unhappy and put the clock in another room. “Don’t you like it?” Jack said. “Oh, no. Thank you.” Lao Wang answered. Later, another guest said to Jack, “Giving a clock to a friend is unlucky in Chinese culture. The word for clock ‘Zhong’ also means the end of life.”

Jack has been visiting China for many years and made quite a few Chinese friends. He told me that he knows something about China and that he is used to differences between China and America, but he has never heard about clocks being unlucky. “Clock is a typical (典型的) gift in America, everybody would be pleased to accept it,” Jack said to me sadly. “So we should be more careful about the different culture and now we have a lot to learn from the Chinese,” I said.

Indeed cultural differences are part of the fun of traveling. To do as the Romans do, you have to understand the local culture and customs.

1.Jack was invited to ______ for dinner one day.

A.Lao Wang’s B.my home C.a restaurant D.a hotel

2.Sending a clock means ______ in China.

A.happy B.unhappy C.lucky D.unlucky

3.______ is very important to travelers.

A.To know how to send a gift B.To invite guests for dinner

C.To give clocks to others D.To know cultural differences

4.The word “accept” means _______ in Chinese.

A.需要 B.接受 C.喜欢 D.拒绝

5.From the passage, we know Jack is probably _______.

A.Chinese B.Roman C.American D.Japanese

 

查看答案

Rewrite the following sentences as required (根据所给要求,改写下列句子。每空限填一词)

1.The hall is too small to hold so many students. (保持句意不变)

The hall is _______small ______ it can’t hold so many students.

2.Few students could solve this difficult math problem. (改为反意疑问句)

Few students could solve this difficult math problem, ________ ________ ?

3.It took the workers three years to build the new bridge. (保持句意基本不变)

The workers ________ three years ______ the new bridge.

4.Hangzhou is about two hours’ drive from Shanghai. (对划线部分提问)

______ ______ is Hangzhou from Shanghai?

5.When, turn off, a class, please, you, your mobile phones, are having.  (连词成句)

____________________________________________________________________ .

 

查看答案

—Could you do me a favour to carry these heavy books, Ken?

— ________.

A.Sure B.You’re welcome C.Never mind D.Of course not

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.