满分5 > 初中英语试题 >

Choose the best answer and complete the ...

Choose the best answer and complete the passage. (选择最恰当的选项完成短文)

“Dreams may be more important than sleep. Some people don’t need much sleep. But we all need to_________ ,” some scientists say.

Dreams take up about one quarter of our sleeping time. People have several dreams each night. Dreams are like short ___________. They are usually in colour. Some dreams are like old films. They come to us over and over again. That may be because the dreamer is worrying about something. Dreaming may be a way of trying to find an answer.

Some people get new _________ about their work from dreams. They may have been thinking about their work all day. These thoughts can carry over into dreams.

Sometimes we _________ with a good feeling from a dream. But often we can’t

remember the dream. Dreams can disappear quickly from memory.

Too much dreaming can be harmful. If we sleep more, we will dream for a longer time. The mind is hard at working when we dream. That is _________ we may have a long sleep and still wake up tired.

1.A.dream B.eat C.play D.sing

2.A.houses B.films C.trees D.songs

3.A.salaries B.addresses C.friends D.ideas

4.A.go to bed B.fall asleep C.get up D.wake up

5.A.how B.because C.where D.why

 

1.A 2.B 3.D 4.D 5.D 【解析】 本文介绍了人么都需要做梦,同时指出做梦时,大脑在不停工作,所以我们有时醒来时会感觉很累。 1.句意:但是我们都需要去做梦。 dream做梦;eat吃;play玩耍;sing唱歌。根据上文中“Dreams may be more important than sleep. Some people don’t need much sleep.”可知,此处是“做梦比睡觉重要,我们都需要做梦”。故选A。 2.句意:梦就像电影短片。 houses房屋;films电影;trees树;songs歌曲。根据下文中“Some dreams are like old films.”可知,一些梦就像是老电影,所以此处是“梦就像电影短片”。故选B。 3.句意:有些人从梦中得到关于他们工作的新想法。 salaries薪水;addresses地址;friends朋友;ideas想法。根据下文中“These thoughts can carry over into dreams.”可知,人们整天思考的想法会进入梦境,然后在梦境中的得到新的想法。故选D。 4.句意:有时候我们从梦中醒来,感觉很好。 go to bed睡觉;fall asleep睡着;get up起床;wake up醒来。根据下文中“But often we can’t remember the dream.”可知,此处是“我们从梦中醒来,但是记不得梦的内容”。故选D。 5.句意:这就是为什么我们可能睡了很长一段时间,醒来时仍然很累。 how怎么样;because因为;where哪里;why为什么。根据上一句“The mind is hard at working when we dream.”可知,当我们做梦的时候,大脑在努力工作,这就是为什么我们睡的时间很长,但是很累的原因。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Choose the best answer(根据短文内容,选择恰当答案)

Lao Wang is Jack’s Chinese friend. One day Jack was invited to his home for dinner. After they enjoyed the dinner, Jack made a short speech and then sent Lao Wang a clock. “I’d like you to accept this small clock,” said Jack. “Thank you.” Lao Wang thanked him, but he looked unhappy and put the clock in another room. “Don’t you like it?” Jack said. “Oh, no. Thank you.” Lao Wang answered. Later, another guest said to Jack, “Giving a clock to a friend is unlucky in Chinese culture. The word for clock ‘Zhong’ also means the end of life.”

Jack has been visiting China for many years and made quite a few Chinese friends. He told me that he knows something about China and that he is used to differences between China and America, but he has never heard about clocks being unlucky. “Clock is a typical (典型的) gift in America, everybody would be pleased to accept it,” Jack said to me sadly. “So we should be more careful about the different culture and now we have a lot to learn from the Chinese,” I said.

Indeed cultural differences are part of the fun of traveling. To do as the Romans do, you have to understand the local culture and customs.

1.Jack was invited to ______ for dinner one day.

A.Lao Wang’s B.my home C.a restaurant D.a hotel

2.Sending a clock means ______ in China.

A.happy B.unhappy C.lucky D.unlucky

3.______ is very important to travelers.

A.To know how to send a gift B.To invite guests for dinner

C.To give clocks to others D.To know cultural differences

4.The word “accept” means _______ in Chinese.

A.需要 B.接受 C.喜欢 D.拒绝

5.From the passage, we know Jack is probably _______.

A.Chinese B.Roman C.American D.Japanese

 

查看答案

Rewrite the following sentences as required (根据所给要求,改写下列句子。每空限填一词)

1.The hall is too small to hold so many students. (保持句意不变)

The hall is _______small ______ it can’t hold so many students.

2.Few students could solve this difficult math problem. (改为反意疑问句)

Few students could solve this difficult math problem, ________ ________ ?

3.It took the workers three years to build the new bridge. (保持句意基本不变)

The workers ________ three years ______ the new bridge.

4.Hangzhou is about two hours’ drive from Shanghai. (对划线部分提问)

______ ______ is Hangzhou from Shanghai?

5.When, turn off, a class, please, you, your mobile phones, are having.  (连词成句)

____________________________________________________________________ .

 

查看答案

—Could you do me a favour to carry these heavy books, Ken?

— ________.

A.Sure B.You’re welcome C.Never mind D.Of course not

 

查看答案

The students are having a PE lesson. There is _____ in the library.

A.someone B.anyone C.everybody D.nobody

 

查看答案

_______ we were tired, we continued our journey. At last, we reached the top of the mountain.

A.If B.Though C.While D.After

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.