满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读 As more and more people begin to r...

任务型阅读

As more and more people begin to read online, do we still need libraries now ? Reporter Ian Clark has the answer. ―Libraries are still important– people still find it greater and easier to use them.

According to him, not everyone has enough money to buy a smart phone, or a computer, and not everyone knows how to search the Internet, but libraries can offer people the same chance to get what they want to know about. And sometimes the information online is not correct. It will take you a lot of time to find what you really need. Libraries are more reliable(可靠的).

Moreover, we still need a kind of place that a library provides. In a library, it’s easy to get lost in reading and working and it’s also less possible for us to stop to do something else.

So working in a library is quite helpful. We usually call this kind of place ―third places. There are some other ―third places like coffee shops. They can also make you relax completely. And you see no sellers or advertisements in the library. If you spend all your time on computers, your eyes will get tired.

You should go to the library to find out the true, meaningful, and exact information about things. Libraries are still needed and it doesn't matter if you don't think so because most people do.

1. in libraries is still important

2.

3. is able to use libraries to get information, including the poor and the old

You may get some4. information from the Internet while the information from libraries is more reliable.

Libraries can offer a kind of--third places to5. people work more attentively(专注地).People can feel more 6. there.

No one 7.things or advertises for something when you read in libraries.

It' s more8.to read on the Internet than to read in a library.

Conclusion

The world still 9.   libraries because people still like using libraries to find out the true,10.  and exact information.

 

 

 

1.Reading 2.Reasons 3.Everyone 4.incorrect/ wrong 5.help 6.relaxed 7.sells 8.tiring 9.needs 10.meanful 【解析】 这篇短文主要讲述了越来越多的人们开始在网上阅读,我们现在还需要图书馆吗?这篇短文主要介绍了图书馆的重要性。 1.根据文中“As more and more people begin to read online, do we still need libraries now ? Reporter Ian Clark has the answer. ―Libraries are still important– people still find it greater and easier to use them.”可知,图书馆仍然很重要——人们仍然觉得图书馆更大,更容易使用。说明“在图书馆阅读仍然很重要。”这里是动名词做主语。read动词,阅读。动名词是reading。根据题意,故答案为Reading。 2.根据表格提示及文中“According to him, not everyone has enough money to buy a smart phone, or a computer, and not everyone knows how to search the Internet, …”及“Moreover, we still need a kind of place that a library provides.”“So working in a library is quite helpful. We usually call this kind of place ―third places.”及“ If you spend all your time on computers, your eyes will get tired.”可知,每个人都能从图书馆得到信息;图书馆的信息更可靠;所以在图书馆工作是很有帮助的。我们通常称这种地方为第三方场所。如果你把所有的时间都花在电脑上,你的眼睛会疲劳的,等等,在这些都是在说“图书馆重要的原因”。 reason原因,这里用复数形式。故答案为Reasons。 3.根据文中“According to him, not everyone has enough money to buy a smart phone, or a computer, and not everyone knows how to search the Internet, but libraries can offer people the same chance to get what they want to know about.”可知,每个人都可以使用图书馆来获取信息,包括穷人和老人。everyone不定代词,每人,人人。根据题意,故答案为Everyone。 4.根据文中“And sometimes the information online is not correct. It will take you a lot of time to find what you really need. Libraries are more reliable(可靠的).” 有时网上的信息是不正确的。你要花很多时间才能找到你真正需要的东西。图书馆更可靠。可知,这里是说“你可能得到一些错误的信息”。incorrect/ wrong形容词,错误的。根据句意,故答案为incorrect/ wrong。 5.根据文中“So working in a library is quite helpful. We usually call this kind of place ―third places.”可知,图书馆可以提供一种——帮助人们更加专心工作的第三方场所。短文help sb. do sth.帮助某人做某事;这里是动词不定式做后置定语,这里填动词原形“help”。根据题意,故答案为help。 6.根据文中“They can also make you relax completely.”可知,在那里人们会感到更放松的。feel连系动词,后加形容词,relaxed形容词,放松的。根据句意,故答案为relaxed。 7.根据文中“And you see no sellers or advertisements in the library.”可知,当你在图书馆阅读时,没有人会卖东西或做广告。这里是“没有人卖东西”,句子是一般现在时态,主语是no one是不定代词,谓语动词变第三人单数。根据题意,故答案为sells。 8.根据文中“If you spend all your time on computers, your eyes will get tired.”可知,在网上看书比在图书馆看书更累。根据“than to read in a library.”可知,这里比较级,表示更累。这里是指网上看书。tiring形容词,累人的。根据句意,故答案为tiring。 9.根据文中“You should go to the library to find out the true, meaningful, and exact information about things. Libraries are still needed and it doesn't matter if you don't think so because most people do.”可知,世界仍然需要图书馆,因为人们仍然喜欢使用图书馆来发现真实、有意义和准确的信息。这里是说“世界需要图书馆。”need动词,需要,主语是单数,谓语动词变第三人称单数。故答案为needs。 10.根据文中“You should go to the library to find out the true, meaningful, and exact information about things. Libraries are still needed and it doesn't matter if you don't think so because most people do.”世界仍然需要图书馆,因为人们仍然喜欢使用图书馆来发现真实、有意义和准确的信息。此处是“因为人们仍然喜欢使用图书馆来发现真实、有意义和准确的信息。” meanful形容词,有意义的。故答案为meanful。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Paddington 2, the second Paddington film has had a successful weekend since it arrived in Chinese theaters on Friday.

Paddington Bear first appeared(登场) on 13 October 1958 in the children's book A Bear Called Paddington, and then kept on his stories in more than one hundred and fifty books by English writer Michael Bond and other artists. The friendly bear from Peru(秘鲁)—with his old hat, a coat in English style and love of orange jam—has become one of the most famous bears in Britain. Paddington books have been changed into 30 languages across 70 countries and sold more than 30 million copies(,) around the world.

Paddington is always polite – calling people "Mr", "Mrs" and "Miss", seldom by first names – and kind, though he often looks angrily at those who do bad things. He has an endless ability to get into trouble, but he also tries so hard to get things right. The (human) Brown family found him in Paddington Station, London, and then adopted him. They kindly provide him with food and shelter. Also, the Brown family gives his full name as "Paddington Brown".

    64   . To celebrate the first Paddington Bear film, from 4 November until 30 December 2014, people put 50 Paddington statues(雕像) around London to show their love and happiness. The statues were created by artists, designers and superstars.

If you didn’t have the chance to see those lively statues yourself, why not go to cinema to enjoy this lovely bear in Paddington 2?

1.Which of the following is NOT true according to the passage?

A.The Paddington bear was friendly and polite.

B.Paddington Bear doesn’t like those who do bad things.

C.To celebrate the second Paddington Bear film, 50 statues were put in Peru.

D.When Paddington sees Jack Brown, he will call him Mr Brown politely.

2.The underlined word "adopted" in Paragraph 3 means           .

A.改变 B.收养 C.贩卖 D.抛弃

3.Which of the following can be the first sentence in Paragraph 4?

A.Paddington Bear hates to play by himself.

B.Paddington Bear loves travelling everywhere.

C.Paddington Bear is kind and friendly.

D.Paddington Bear is popular among different people in Britain.

4.What's the best title of the passage?

A.Save the poor Paddington Bear! B.Let’s read a good book named Paddington Bear!

C.Enjoy the Statues of Paddington Bear in London! D.Don’ t miss the great film, Paddington 2!

 

查看答案

    Jessica felt her life so boring one summer day. She was tired of watching TV, she read all her books, and her friends were on vacation. She wanted something different to do. Suddenly, she saw the lawn mower( 草机) sitting in the yard.

“Mom, she shouted, ―I think I will mow the lawn. Her mom ran into the yard and said, ―Oh no, you don’t. You’re too young to mow the law.

“I’m fourteen years old and know how to do it, Jessica said. ―Besides, it would help Dad out, and he won’t have to worry about it over the weekend.

Mom thought for a while and then decided to let Jessica give it a try. After all, she was home and would keep an eye on her. Jessica already knew how to start the lawn mower from watching her dad. Jessica checked the gas(汽油) to make sure it was full, and put on her gardening gloves to protect her hands. Mom watched from the kitchen window. Jessica really does know how to mow the lawn. She was very careful around the flowers and trees. When she finished, she felt so good, but she was so hot. Mom brought her some ice tea and said, ―You sure did a great job. Dad will be very surprised.

Later that day, Dad came home and said to Jessica’s mom, ―You didn’t have to mow the lawn. I was going to do it on Saturday. It looks great. Thanks.

“I didn’t mow it. Jessie did.

“Wow, our little girl is growing up! Dad told Jessica what a great job she had done.

“It was fun, and I will do it again next week, said Jessica.

The neighbor next door came by and asked Jessica if she wanted to mow his lawn and make some money.

―Sure! said Jessica. Jessica began mowing his lawn. Two other neighbors asked so, then another three. Jessica was now mowing lawns for them all and making some money. She was no longer bored! ―I won’t have time to spend my money, she laughed to herself.

1.What does ―keep an eye on mean?

A.保护 B.注视 C.培养 D.瞄准

2.Before Jessica mowed the lawn, she              .

A.washed her hands B.bought some gas

C.read some instructions D.put on her gloves

3.How did Jessica’s father feel when he knew Jessica had mowed the lawn?

A.Proud. B.Angry. C.Relaxed. D.Worried.

4.What does the text mainly tell us?

A.Neighbors should learn to help each other.

B.Mowing the lawn is a good way to make money.

C.Doing something helpful can make people happy.

D.Children should help their parents at an early age.

 

查看答案

    An apple a day keeps the doctor away. Well,milk may work in the same way!

Milk is the natural food for mammalian(哺乳动物的)babies.It helps them grow strong because it is rich in protein(蛋白质),calcium()and vitamins. Milk can also help you sleep better because it calms you down. But remember to drink milk with care. Find out how old the milk is. Make sure it is fresh and hasn’t gone bad.Don’t drink milk when your stomach is empty. Eat some bread or corn at the same time. That’ll help you take in more protein and vitamins.

Doctors say teens need at least 500ml of milk a day. That’s two or three cups. Milk—drinking started long ago, as early as 6000 8000 BC. At that time people started to keep cows, sheep and goats to get their milk. Of course what you drink today isn’t that fresh from the cows. People cool the fresh milk down to 4 to stop the bacteria(细菌)growing. In factories, milk is pasteurized(用巴氏杀菌法消毒)to stop it growing bad. After disinfection(消毒)and packaging, it goes to the supermarkets.

Yoghourt also comes from milk.People make some special bacteria to change the taste of milk and make the nutrients(营养物)in it easier for people to take in. Maybe that’s why it's getting more popular with people!

1.The sentence“An apple a day keeps the doctor away.”tells us that         .

A.the doctor likes to eat apples every day B.the doctor doesn’t like apples at all

C.the doctor eats an apple each day D.apples are good for our health

2.Why is it better to eat some bread or corn while drinking milk?

A.Our body can take in more protein and vitamins in this way.

B.That’ll help us grow taller and stronger.

C.That’ll help us taste milk better.

D.We’ll still feel hungry without eating some bread or corn.

3.When you drink milk ,you'd better               

A.find out when milk was produced B.make sure it is fresh and has not gone bad

C.not drink milk when your stomach is empty D.do all of the above

4.Which of the following statements is TRUE?

A.One cup of milk is good enough for teens each day.

B.Drinking milk is likely to make teens sleepy.

C.To stop the bacteria growing,people cool the fresh milk down to 4.

D.Yoghourt is one kind of milk which has gone bad.

 

查看答案

    My favourite book is AFriend like Henry. It’s about how a family dog helps a boy deal with his autism(孤独症).When I feel sad, my best friend gives me the book. It cheers me up. -----Li Mei

Reading in the holiday is an interesting thing. Twenty Thousand Leagues Under the Sea is my favourite book. It’s about a captain’s travel under the sea. The story is very interesting and the pictures are fantastic. This book can make you relaxed.-----Tony

I like reading the Four Great Classical Novels of China although I’m a foreigner from Sydney. I can’t wait to tell the story The Romance of the Three Kingdoms. It taught me a lot about the three kingdoms( )of Wei, Shu and Wu. If you are interested in history, don ’t miss it. -----Bob

In my opinion, The Little Prince is the best one. In this book, a young prince falls to Earth from a small planet and experiences a lot. It ’s not just a fiction story, but tells us about the correct values. -----Mary

1.When Li Mei felt   ,her friend gave her the book AFriend like Henry.

A.happy B.sad C.bored D.lonely

2.We can learn a lot about       from The Romance of the Three Kingdoms.

A.traveling B.history C.science D.friendship

3.Mary thinks The Little Prince is the best because   .

A.it has fantastic pictures B.it can deal with her autism

C.it tells about the correct values D.it can make everyone relaxed.

 

查看答案

    A farmer finds a sick eagle () on his farm. He is so  ____that he takes it home and cleans its wounds( ). After that he puts it  ____in the yard. He hopes that it will get  ____soon.

Strangely enough, the eagle soon learns the _____of all the chickens in the yard. It learns to _____from side to side like chickens, and eat happily from the ground. For many years, the eagle ___his new life on the farm.

Then one day, one of the farmer's friends sees the playing  ____and asks, " ____is that eagle acting like a chicken?" The farmer tells him what happened, and the friend feels quite _____.

"I can't believe that!" says the friend. "It should fly in the _____, not live here!" He picks up the eagle, and throws it into the air. The eagle is _____, and cries loudly. Then it just falls down on the ground.

That night, the friend can’t sleep as he remembers the chicken-like eagle. The next morning, he goes back to the farm for another _____. This time he carries the eagle to the _____of a nearby mountain.

When he stands at the highest place of the mountain, he looks into its eyes and shouts, "Don't you ___? You aren't made to live like a chicken!" As he holds the eagle up, he makes sure it is facing into the bright light of the rising ___. Then he tosses () the bird into the sky. This time the eagle opens his wings, and disappears into the clouds.

1.A.polite B.young C.kind D.lucky

2.A.forward B.outside C.inside D.backward

3.A.well B.good C.bad D.ill

4.A.food B.sounds C.water D.habits

5.A.walk B.sleep C.talk D.drink

6.A.hates B.forgets C.loses D.enjoys

7.A.chicken B.eagle C.farmer D.plane

8.A.When B.How C.Why D.What

9.A.sad B.surprised C.worried D.sorry

10.A.sky B.sea C.land D.lake

11.A.afraid B.interested C.excited D.angry

12.A.drink B.meeting C.rest D.try

13.A.top B.end C.center D.side

14.A.believe B.cry C.understand D.work

15.A.. star B.sun C.moon D.mountain

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.