满分5 > 初中英语试题 >

On the first day of the New Year 2017, I...

    On the first day of the New Year 2017, I make up my mind to go to Thailand to teach English as a volunteer(志愿者). At the beginning, all I care about is travelling and seeing the world. I don’t know how wonderful my life will be in the coming months!

My journey begins with the TESOL certification (认证) lessons in my home state of Florida last February.

After 3 weekends of study and another 40 hours’ study online, I get my TESOL certificate(证书). I finally fly to Thailand in early April and I can’t wait to visit this country.

After a few weeks of travelling alone, I meet Philip and the other new teachers in my program in Bangkok. It is great to meet other people who are on the same journey as me. After that, I go to the seminar (研讨会). At the end of the seminar, I go to my employment school—Anuban Buriram Primary School.

I truly love my job— I teach Grades 5 and 6 and I have the cleverest kids in the world. It’s a truly wonderful thing that you can see the difference you make in someone else’s life.

The city Buriram is small, with green rice fields. People here are friendlier than anyone I’ve ever met. Everyone you meet is so glad to say “Hello” and “Good morning”. I’ve been taken out to dinners, and been lent a guitar, a camera, and even a motorbike, and I am given the most delicious fresh fruits many times a week. I only hope to repay(回报) them in the future.

1.To teach English in a foreign country, one has to         .

A.graduate from university B.get a certificate of TESOL

C.have a summer lesson D.have a lesson online

2.What does the writer do as soon as he arrives in Thailand?

A.He travels around Thailand by himself. B.He meets up with Philip.

C.He attends a seminar in Bangkok. D.He meets up with other volunteers.

3.In the last paragraph the writer is trying to show       

A.that the city Buriram is small but very beautiful.

B.that he wants to repay the people who helped him.

C.how friendly the Thai People are.

D.that the Thai fruits are fresh and delicious.

4.The writer writes this passage in order to        .

A.give some advice to future volunteers B.advice more people to travel in Thailand

C.show people how to become a volunteer D.tell us his experience (经历) in Thailand

 

1.B 2.A 3.C 4.D 【解析】 这篇阅读是篇记叙文。本文记叙了作者来到泰国做一名志愿者教英语所发生的事情。作者不仅游览了泰国,参加了研讨会,最重要的是他在Anuban Buriram小学教书的经历,孩子们都很聪明,Buriram小城的人对作者都特别友好,作者希望有一天能报答他们。 1.推理判断题。根据文章第二段第一句“My journey begins with the TESOL certification (认证) lessons...”可知作者想去泰国教书,首先要考TESOL证书,据此推测,如果想在国外教英语,那么需要考TESOL证书,故选B。 2.细节理解题。根据文章第四段第一句“After a few weeks of travelling alone...”可知作者到了泰国后先独自旅行了几周,故选A。 3.主旨大意题。本题考查段落主旨大意,根据题干中的“last paragraph”定位到文章最后一段。在文章最后一段作者详细描写了泰国人是多么的友好,他们借给作者各种东西,为作者准备美食等,所以最后一段作者主要描写的是泰国的人,故选C。 4.主旨大意题。本文作者记叙了他在泰国教书的经历,从考证到来到泰国旅游遇见同行人,再到去学校教书,被聪明的学生和友善的当地人感动,这些都是作者在泰国的经历,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

 

A

A BIG HOUSE FOR SALE

A comfortable home for a big family with a large garden. It's five miles from the city centre. Three bedrooms, a living room, two kitchens, a dining room and a bathroom.

Not less than 500,000 yuan

Phone number3434-5778

 

 

B

A MODERN ROOM TO RENT(出租)

There is a small room to rent here in the city centre. It's on the first floor. Good for office workers and students. Near three bus stops and the subway station(地铁站).

Three hundred yuan a month.

Phone number3322-1088

 

 

C

A COIFORTABLE HOUSE TO RENT

An old house to rent outside the city. Ten minutes by subway to the centre of the city. Near important stops.

Buses pass by the house. One bedroom one kitchen and one bathroom. And also a small garage(车库).

Eight thousand and fifty yuan a year.

Phone number3322-0178

 

 

D

A CLEAN FLAT TO RENT

Our flat has three big and clean rooms to rent. Twelve square metres each. Share a kitchen and a bathroom. A TV set and a fridge in the living room.

Five hundred yuan a month.

Phone number3322-7877

 

 

 

 

1.Which number should Andy call if he wants to buy a house?

A.3322-1088. B.3434-5778. C.3322-0178. D.3322-7877.

2.How much should Linda pay if she rents Flat D for a year?

A.1,000 yuan. B.500 yuan. C.3,000 yuan. D.6,000 yuan.

3.Which part (部分) of a newspaper is the information from?

A.The part about fashion. B.The part about animals.

C.The part about daily life. D.The part about stars.

 

查看答案

    A farmer finds a sick eagle () on his farm. He is so  ____that he takes it home and cleans its wounds( ). After that he puts it  ____in the yard. He hopes that it will get  ____soon.

Strangely enough, the eagle soon learns the _____of all the chickens in the yard. It learns to _____from side to side like chickens, and eat happily from the ground. For many years, the eagle ___his new life on the farm.

Then one day, one of the farmer's friends sees the playing  ____and asks, " ____is that eagle acting like a chicken?" The farmer tells him what happened, and the friend feels quite _____.

"I can't believe that!" says the friend. "It should fly in the _____, not live here!" He picks up the eagle, and throws it into the air. The eagle is _____, and cries loudly. Then it just falls down on the ground.

That night, the friend can’t sleep as he remembers the chicken-like eagle. The next morning, he goes back to the farm for another _____. This time he carries the eagle to the _____of a nearby mountain.

When he stands at the highest place of the mountain, he looks into its eyes and shouts, "Don't you ___? You aren't made to live like a chicken!" As he holds the eagle up, he makes sure it is facing into the bright light of the rising ___. Then he tosses () the bird into the sky. This time the eagle opens his wings, and disappears into the clouds.

1.A.polite B.young C.kind D.lucky

2.A.forward B.outside C.inside D.backward

3.A.well B.good C.bad D.ill

4.A.food B.sounds C.water D.habits

5.A.walk B.sleep C.talk D.drink

6.A.hates B.forgets C.loses D.enjoys

7.A.chicken B.eagle C.farmer D.plane

8.A.When B.How C.Why D.What

9.A.sad B.surprised C.worried D.sorry

10.A.sky B.sea C.land D.lake

11.A.afraid B.interested C.excited D.angry

12.A.drink B.meeting C.rest D.try

13.A.top B.end C.center D.side

14.A.believe B.cry C.understand D.work

15.A.. star B.sun C.moon D.mountain

 

查看答案

—Hello? May I speak to Mr Wang, please? —________

A.Who are you? B.Sorry, he is not here. Who is speaking?

C.What’s your name? D.Are you Mr Zhang?

 

查看答案

Anna doesn’t have _________ bedroom. She lives _______ her parents

A.her own ; in B.own her ; with C.her own ; with D.her own ; at

 

查看答案

Which of the following words has a different stressed syllable(重读音节)

A.country B.kitchen C.palace D.enjoy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.