满分5 > 初中英语试题 >

Mobile phone history Not long ago, mobil...

Mobile phone history

Not long ago, mobile phones were used mainly by business people and government officers in society. In the US, mobile phone users were about 340,000 in 1985. Now there are 205 million  mobile phones users in the US. Studies also show that over 50 percent of children in the US own their own personal mobile  phones. The mobile phones explosion(激增) has led to a huge number of waste phones. The number of mobile phone users has also increased throughout the world. In the middle of 2005, the number of total users jumped to 2.4 billion worldwide.

Mobile phone waste

When people throw their mobile phones away, they usually end up in the open air. Mobile phones include some materials like lead, mercury and cadmium。 They can go into public drinking water and food and do harm to people’s health. About 75 percent of mobile phone users don’t know their phones away. Instead, they prefer to keep the waste ones sitting around the house as they are not worth very much. People are also afraid that others may know their information if they sell their waste phones. Less than 20 percent of them are recycled each year.

Benefits of recycling mobile phones

  Mobile phones have valuable materials inside. The most valuable material is gold, which is used in the phone circuit boards. Recycling can reduce greenhouse gas emissions(排放物) and keep natural resources like gold. If all of the waste phones in the US are recycled, it will save enough energy to offer over 194,000 US families electricity(电) for one year.

How mobile phone recycling works

  Many people do not know how mobile phone recycling works. One method of recycling mobile phones is to take the working parts of broken phones, then combine(使结合) them with the working parts of other used mobile phones to make one ready-to-use mobile phone. Another method of mobile phone recycling is to melt(融化) down and separate parts of the phone in order to get the valuable natural resources, such as gold and platinum. Plastic and glass can also be recycled from used mobile phones.

The used mobile phones

Mobile phone history

●Compared with the condition in 1985, there are1. mobile phone users at present.

●More than2. of the children in America have their own personal mobile phones.

●The mobile phone explosion has3. a huge number of waste phones.

Mobile phone waste

●Some materials, such as lead, mercury and cadmium in the mobile phones are4. to people’s health.

●Three-quarters of the users prefer to keep the waste phones sitting around the house5. of throwing them away.

Benefits of recycling

●Some materials are of great6.. They can be used again.

●It can7. plenty of electricity for American families if the waste phones are recycled.

How recycling8.

●One way is to join working parts of9. or used phones together.

10. way is to melt down and separate parts of the phones to get the valuable natural resources.

 

 

 

1.more 2.half 3.caused 4.harmful 5.instead 6.value 7.provide 8.works 9.broken 10.Another 【解析】现在全世界的手机用户剧烈增长,于是就出现了一个问题,废旧手机的数目也越来越多了。手机中含有一些对人身体健康有害的东西,因此我们不能随便把他们扔掉,最好的方法就是回收手机中有用的材料,这样既对人体无害,还能节省能源。 1.根据短文中In the US, mobile phone users were about 340,000 in 1985. Now there are 205 million mobile phones users in the US.可知,在1985年,美国的手机用户是34万,现在是2亿零5百万,人数增多了,故应填more。 2.根据短文中Studies also show that over 50 percent of children in the US own their own personal mobile phones可知,研究表明在美国超过50%的孩子拥有自己的手机,由此可知,50%也就是一半,故这里填half。 3.根据短文中The mobile phones explosion(激增) has led to a huge number of waste phones.可知,手机数量的激增导致了大量废弃的手机。原文中lead to的意思是导致,这里填的cause也是导致的意思,这句话用的是现在完成时态,这里填的是过去分词caused。 4.根据短文第二段中Mobile phones include some materials like lead, mercury and cadmium。 They can go into public drinking water and food and do harm to people’s health可知,手机里的铅、汞、镉等材料可能对人们的健康导致伤害。原文中使用了短语do harm to…对…有害,这里空前是are,故应填形容词harmful。 5.根据短文第二段中About 75 percent of mobile phone users don’t know their phones away. Instead, they prefer to keep the waste ones sitting around the house as they are not worth very much可知,大约75%的手机用户不会把旧手机扔掉,相反的,他们把这些废弃的手机保存在家里。instead是副词,单独使用,常放在句首。这里是放在句中,和空后面的of组成了固定短语,instead of代替,而不是,后面跟名词或者动名词形式。 6.根据短文第三段中Mobile phones have valuable materials inside.可知,手机中有一些材料是很有价值的,原文这句话用形容词valuable做定语,修饰名词material。题目中使用的是短语be of +名词,相当于名词的形容词形式,故这里填名词value。 7.根据短文第三段中If all of the waste phones in the US are recycled, it will save enough energy to offer over 194,000 US families electricity(电) for one year可知,回收再利用手机中有用的材料,可以给美国的家庭提供电。这句话中的offer是提供的意思,跟这里填的provide同义,空前面有情态动词can,因此这里填动词原形。 8.根据短文最后一部分的标题How mobile phone recycling works可知,短文中的这一部分讲述的是手机回收是怎样运作的,由此可知这里应填works。 9.根据短文最后一段中One method of recycling mobile phones is to take the working parts of broken phones, then combine(使结合) them with the working parts of other used mobile phones to make one ready-to-use mobile phone.可知,回收手机的一种方法是把坏了的或者是废弃的手机中有用的零件结合起来制成一个待用的手机。由此可知这里应填的是broken,形容词,坏掉的。 10.根据短文最后一段中Another method of mobile phone recycling is to melt(融化) down and separate parts of the phone in order to get the valuable natural resources, such as gold and platinum可知,这里介绍的是回收手机的另一个方法, another另一个。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    If the population of the earth continues to increase , there will not be enough resources (资源) left to keep life on the planet. We will use up all the oil that drives our cars sooner or later .One possible way to work out the problem, has recently been suggested by an American scientist, Professor Carl Sagan.

Sagan believes that before the earth’s resources are completely used, it will be possible to change the atmosphere of Venus(金星) and create a new world almost as large as Earth itself. The difficulty is that Venus is much hotter than the earth and there is only a little water there.

Sagan suggests that algae organisms(海藻组织) can live in very hot or cold temperatures and at the same time produce oxygen. They should be bred(养殖) in conditions similar to those on Venus. When this has been done, In a short time, the algae will break down the carbon dioxide into oxygen and carbon.

When the algae have done their work, the atmosphere will become cooler, but before man can set foot on Venus it will be necessary for the oxygen to produce rain. The surface of the planet will still be too hot for man to land on but the rain will finally fall and in a few years something like earth will be reproduced on Venus.

1.The population growth on Earth will cause the lack(缺乏) of _________.

A.food B.oil C.space D.resources

2.What is one of the difficulties for the human race to live on Venus?

A.The shortage of the algae B.The shortage of carbon

C.The much hotter weather D.The much cooler weather

3.Which of the following statements about the algae is NOT true according to the passage?

A.It can live in very hot temperatures. B.It can live in very cold temperatures.

C.It can break down the carbon dioxide. D.It can provide enough food for man.

4.This passage is mainly about __________.

A.the possibility of living on Venus B.the population of the earth

C.the American scientist Sagan D.the weather of other planets

 

查看答案

    Spring will soon be upon us and a new term is here. All over the world spring is the season of new life: flowers bloom, baby animals are born, and the weather becomes warmerDuring this time of year, people usually walk around with a spring in their steps and a feeling of fresh beginningsHowever, for a fresh beginning it takes more than the bright colors and fresh air of springWe need to look at ourselves, set new goals(目标), and decide how to improve ourselves

In England ,people usually do this on the first day of the year. We look at the past year and think about what we' d like to change or improve in our lives, and we call this a New Year' s resolution(决心).These can be anything from improving one' s health through exercise or giving up bad habits, to studying harder for better grades or trying to find a good work or life balance

Luckily, we don' t have to wait for the beginning of a new year to try and become better peopleWe can do this whenever we likeThe milestone of a new term is just a good place to start.

Sometimes it' s difficult to take the first step in achieving newly set goals, but an old saying is "to begin is to be half-way there" I agree with this because taking on a new task or changing habits can seem daunting at first, but once we begin, they get easier

The trick(技巧)with deciding on a resolution for a new term is not to set unrealistic(不实际) goals. If we do this, it's easy to lose heart, because the final goal seems so far away. Try to make many small goals that you want to reach on the way to your final goal. This way, you can see your progress easily.

1.In Paragraph One, the writer wants to tell us that spring is a time _________

A.to take a walk around outdoors B.to enjoy fresh air and bright colors

C.to set goals for a fresh beginning D.for animals to have babies

2.According to Paragraph Four, the writer agree with ________.

A.Be swift to hear, slow to speak. B.All that ends well is well.

C.Well begun is half done. D.All roads lead to Rome.

3.What does the underlined word "daunting" probably mean in Paragraph Four?

A.changeable B.difficult C.lovely D.dangerous

4.What does the writer want to tell us in the last paragraph?

A.If you see no progress, you'll be sad. B.Whatever happens, stick to your dreams.

C.Never lose heart when meeting with difficulties D.Your goals should be realistic and small.

 

查看答案

    Nowadays there seems to be an app for everything. And mobile apps have been a part of our life. The following apps are part of the most popular apps.

Ctrip can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline tickets. You can buy tickets anywhere at anytime.

Ximalaya Reading has millions of books including poems, short stories, novels and even fairy tales for children. What’s special about it is that you can use it to download book recording that can be listened to.

Baby Bus is a very good friend for children under three years old. Kids can learn to speak, understand numbers and draw pictures with the help of this app.

World of Tanks Blitz(坦克世界), a free-to-play online games with over 40 million downloads, bring quick-fire tank fights. “A lot of tanks, a lot of people and a lot of fun.” It will be the best choice to kill your time.

 

 

1.Ctrip is a useful app for______.

A.playing games B.learning English C.booking tickets D.drawing pictures

2.You can NOT know ______ about from Ximalaya Reading.

A.poems B.novels C.news D.fairy tales

3.World of Tank Blitz has _______ downloads and it fits in people’s free time.

A.more than 40 million B.less than 1 million

C.more than 1 million D.less than 40 million

 

查看答案

    Robert had just moved into the neighborhood, and he had a strange feeling that he was not wanted.

He thought maybe _______ boys were trying to get an idea of what he was like. But that didn’t make him feel any less _______. He was new, and he had to be _______. Still, proving himself would not be _______ easy. He did not want to make friends with _______ boys or do anything to break the law to prove that he was _______. No! He must show what he was made of in a good way. That’s how he got his _______.

The next day was Saturday. He _______ that most of the boys would go down to the playground and choose sides for Saturday’s _______ game. Robert knew he could play basketball well, and that might be enough to prove he was strong. Then the boys would want to be his friends.

He ________ early and did his step exercises. He shot (投掷) the ball several times and did some other exercises. Some of ________ were very difficult and looked cool.

Then the boys came. Robert ________ what he had done before the game and ________ what he could do. No one said a ________. The boys just looked at each other and thought about it. When it was all over, the biggest one in the group ________ and shook his hand. Robert knew he had made it.

1.A. another B. the others C. others D. other

2.A. lonely B. friendly C. happy D. uncertain

3.A. examined B. checked C. corrected D. tested

4.A. even B. so C. such D. much

5.A. good B. bad C. healthy D. sick

6.A. weak B. friendly C. strong D. lovely

7.A. idea B. lesson C. prize D. feeling

8.A. decided B. considered C. realized D. knew

9.A. football B. basketball C. volleyball D. baseball

10.A. arrived B. got C. learned D. showed

11.A. ones B. it C. them D. that

12.A. looked through B. went through C. lived through D. got through

13.A. showed B. acted C. played D. gave

14.A. letter B. word C. phrase D. sentence

15.A. cried B. left C. smiled D. stayed

 

查看答案

—I went to Disneyland in Shanghai yesterday.

—_________.Why didn’t you tell me earlier?

A.You did ? B.I hope so. C.Have a good time D.That is all right.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.