满分5 > 初中英语试题 >

For most people the holiday season is a ...

    For most people the holiday season is a time of joy. It's always time to make memories as a family. For me, it is a time of loneliness-for I have been away from my family in Iran while studying in the United State.

A tie-clasp(领带夹)I still wear reminds me repeatedly of the unforgettable Christmas three years ago. All my classmates had excitedly looked forward to the holiday. I had no money for the vacation. My check(支票) from home had not arrived.

One day I walked to pick up my mail at the International Students Office. The important check still had not arrived. Maria, a Mexican-American student working in the department, must have seen my disappointment. She invited me to spend Christmas Eve with her family. I accepted gladly.

Maria's family was not rich. They lived in a small house. Maria introduced me to her parents, her aunt and her sister, who welcomed me warmly. Maria's father could only speak Spanish, so he talked to me while Maria's sister acted as an interpreter. The kind look in his eyes and his relaxed behavior made me feel right at home.

The dinner was well prepared. Maria's aunt ate while standing at a corner of the small, ole table. I felt a little uncomfortable, knowing that I was taking her place, but her gesture(手势)expressed the. hospitality(好客).

After dinner, Maria handed a small box to me. Inside I found the tie-clasp I still use to this day.

It was an unforgettable evening of good friendship during a hard and lonely period of my life.

1.During the holiday season in the US, the writer always feels ________.

A.excited B.upset C.relaxed D.lonely

2.Before Christmas three years ago, the writer ________.

A.began to study in the US B.began to work with Maria

C.was excepting a check to arrive D.was busy writing mail to his friends

3.What does the underline word interpreter in paragraph 4 probably mean in Chinese?

A.记录员 B.口译者 C.招待员 D.指挥者

4.Who gave the tie-clasp to the writer as a present?

A.Maria. B.Maria's sister. C.Maria's father. D.Maria's aunt

5.Which is the best title for the passage?

A.A late check. B.A big dinner C.A small tie-clasp D.a warm Christmas

 

1.D 2.C 3.B 4.A 5.D 【解析】 文章讲的是三年前在朋友家度过的一个难忘的圣诞节的故事。作者在美国读书,三年前当大家都在期待圣诞节的时候,而作者因为家里的支票还没到,所以没钱过节而感到泪丧。当作者去检查邮件是否到时,发现没到,正感到沮丧的时候,一名墨西哥裔美国人Maria,她看出了作者的失望并邀请作者到她家过圣诞节,到她家的时候,她的家虽然很小,但是她的父亲、妹妹、阿姨都对作者很热情,作者感觉到很舒服,最后Maria还送了作者一个小盒子,里面是领带夹。在作者孤独的日子里,这个节日成了最难忘的节日。 1.细节理解题。根据文中“For me, it is a time of loneliness-for I have been away from my family in Iran while studying in the United State.”对我来说,这是一段孤独的时光,因为我在美国学习时,离开了在伊朗的家人。可知,作者是孤独的,故选D。 2.细节理解题。根据文中“I had no money for the vacation. My check(支票) from home had not arrived.”我没有钱去度假。我从家里寄来的支票还没到。和“One day I walked to pick up my mail at the International Students Office. The important check still had not arrived.”一天,我步行去留学生办公室取邮件。重要的支票还没到。可知作者是希望能收到支票,故选C。 3.词义猜测题。根据文中“Maria’s father could only speak Spanish, so he talked to me while Maria’s sister acted as an interpreter. ”玛丽亚的父亲只能说西班牙语,所以他和我说话,而玛丽亚的妹妹则充当……。可知,这里应该是作者听不懂Maria爸爸的话,她的妹妹只能做个翻译,interpreter应该指的是“翻译员”的意思,故选B。 4.细节理解题。根据文中“After dinner, Maria handed a small box to me. Inside I found the tie-clasp I still use to this day.”晚饭后,玛丽亚递给我一个小盒子。在里面我找到了我至今仍用的领带扣。可知是Maria送给作者的,故选A。 5.最佳标题题。根据整篇文章的理解可知,文章主要讲述的是作者在美国的学习期间,因为支票没有即时到而不能去度假,作者感到很失望,此时Maria邀请他参加他客服家庭圣诞派对,Maria的家人们对作者非常好,让作者感受到了回家的感觉,最后Maria还送作者一个领带扣,让作者度过了一个难忘的圣诞节,所以整个文章大部分都是讲圣诞节的派对的事情,所以D选项应该比较符合,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

One day, Jack wanted to build a snowman. He collected everything to decorate(装饰)his snowman. Outside, in his yard, he started to roll(滚)the snow into a big ball. At a window nearby, someone was watching Jack play. It was his new neighbor Naoko, She wanted to help Jack build his snowman.

She put on her winter clothes, ran outside to Jack and asked if she could help. “Yes, I need to roll one more   snowball for my snowman's body. Please help me roll another one for its head," Jack said.

“But snowmen only have two snowballs," Naoko said.

“No, snowmen always have three snowballs," Jack said. “I don't think I need you to help me.”

Feeling disappointed, Naoko walked back to her own yard and began to build her own snowman. She took off her hat and scarf and decorated her snowman. In the next yard, after Jack added a carrot for the snowman's nose, he finished too. Suddenly, the head fell off Jack's showman!

“Oh, no!” Jack cried.

Naoko heard Jack's cry and ran over to see what the problem was.  “Let me help you," Naoko said. Together they made a new head for the snowman and decorated it with the carrot and other things.

Jack said, “Thank you.”

“You're welcome. I like your snowman better,” Naoko said “Mine doesn't have a nose”.

Jack pulled his carrot out, broke it into two pieces and gave half to Naoko.

“Thank you,” Naoko said.

“You're welcome,” Jack said. “I think our snowmen made good neighbors.”

1.What's the relationship between Jack and Naoko?

A.They are neighbors. B.They are classmates.

C.They are best friends. D.They are brother and sister.

2.Jack said“I don't think I need you to help me. ” because ________.

A.Naoko didn't follow his words B.Naoko was not creative enough

C.he almost finished doing his job D.he had someone else to help him

3.What was the problem with Jack's snowman?

A.It had no nose. B.Its head fell off.

C.lts body was too small. D.It couldn't stand up straight.

4.What did Jack share with Naoko?

A.A snowball B.A scarf C.A carrot D.A hat

5.The writer writes the passage to ________.

A.Warn children not to play outside alone B.tell a happy story between two children

C.encourage children to find joy in winter D.show children's love for snowman building

 

查看答案

Jane: Hi, Tina!_________

Tina: I'm going to the children's hospital to help out with something.

Jane: _________

Tina: Yes.

Jane: That's great. How often do you do it?

Tina: Once a week. You know I have lots of other things to do on weekends.

Jane _________

Tina: I usually tell stories, play games with the sick children and so on.

Jane _________

Tina: Of course you can. I'll go there this Sunday morning. You can go with me then.

Jane: OK. _______

Tina: Let's meet at the school gate at eight thirty.

Jane: OK. See you!

1.

A.What's the matter with your sister? B.Do you want to be a doctor?

C.What's your plan for the weekend? D.Is there a hospital near here?

2.

A.Did you have a good vacation? B.Do you often do volunteer work?

C.Were you late for the meeting? D.Are your parents at home today?

3.

A.Do you like watching game shows? B.Do you help your mom with housework?

C.How many children did you meet? D.What do you do in the children's hospital?

4.

A.Can l join you? B.That sounds interesting.

C.Can you help me? D.I'm good with children.

5.

A.When will she arrive? B.When did you leave?

C.Where shall we meet? D.Where do they live?

 

查看答案

It was an exam day. David _________ studied for many weeks and he quickly finished the _____________. But his twin brother Peter did not know the answers _________ most questions and got a little ________.

At the last minute of the exam, aan  ______________came to Peter. He rubbed out “Peter Lee", and_____________“David Lee”.

The next day, the class teacher, Miss Green, called Peter to her office. “I've found ______ exam papers with David's name but none with yours, "she said. “I think you wrote the ______ name on your exam paper. Take a look at these two papers. Which of them is __________.

Peter saw that his _________ paper got 98 marks but his own paper got only 45 marks. He pointed at the one______ higher marks and said, “This is_________.”

“Are you _________?”Miss Green asked.

“Well...yes, ” Peter said.

Miss Green said, “Peter, I ___________ tell which is yours just from the handwriting.”

Peter went red in the face and said, “I'm sorry.”

“I will forgive you this time ___________ you say ‘sorry’ to your brother. Remember, we should always be honest and get our marks ourselves, "Miss Green replied.

1.A.has B.had C.have D.did

2.A.game B.exam C.article D.show

3.A.to B.with C.of D.in

4.A.happy B.relaxed C.surprised D.upset

5.A.idea B.word C.answer D.story

6.A.cut down B.worked out C.wrote down D.brought out

7.A.one B.two C.three D.none

8.A.common B.full C.real D.wrong

9.A.his B.hers C.ours D.yours

10.A.brother's B.sister's C.cousin's D.mother's

11.A.with B.to C.for D.about

12.A.my B.his C.mine D.hers

13.A.ready B.sure C.late D.fine

14.A.may B.need C.can D.should

15.A.or B.if C.because D.though

 

查看答案

—I want to know ________.

—Miss Black.

A.who do you want to travel with B.who else can you see

C.who really cares about you D.who else did you call up

 

查看答案

Jane is strange. I find ________ hard to get along with her.

A.one B.it C.this D.that

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.