满分5 > 初中英语试题 >

I will never forget my first English cla...

    I will never forget my first English class. The teacher told us that his English name was Jason. It means a man who knows a lot. Then he asked all of us to think of an English name for ourselves. I thought about it for a long time. Then I got an idea-why didn’t I call myself Apple? I loved the fruit. I wrote the name on a piece of paper and gave it to Jason. Later, when Jason called “Apple”, three girls stood up at the same time.

The class laughed(大笑). Jason stopped them and said, “Girls, I’m sorry to say Apple is not really an English name. Would you like me to give you one?”

Of course we’d love to. Finally Jason called me April. He said it was a beautiful name. I love the name.

If you call “April” now, I will say hi to you.

1.The English name “Jason” means a man who ________.

A.loves animals B.is good at sports

C.knows many things D.is strong and healthy

2.Why did the writer call herself Apple?

A.Because she loved apples.

B.Because her mother called her Apple.

C.Because Apple was a popular name.

D.Because there were many apples in her home.

3.The underlined word “it” refers to(指的是) ________.

A.the apple B.the paper C.the fruit D.the book

4.Jason called the writer April because ________.

A.it was in April then

B.it was a beautiful name

C.he didn’t know other names

D.the writer was born in April

5.What do we know from the passage?

A.Jason was strict with the class.

B.Three girls got the same name.

C.The writer didn’t like apples.

D.Jason wasn’t a very nice teacher.

 

1.C 2.A 3.B 4.B 5.B 【解析】 本文讲述作者难忘的第一堂英语课。 1.细节理解题。根据“It means a man who knows a lot.”可知,这个名字表示一个懂得很多的人。故选C。 2.细节理解题。根据“Then I got an idea-why didn’t I call myself Apple? I loved the fruit.”可知,作者叫自己Apple是因为自己喜欢苹果。故选A。 3.词句猜测题。A项:苹果;B项:纸;C项:水果;D项:书。分析“I wrote the name on a piece of paper and gave it to Jason.”可知,我把名字写在纸上,把纸给了杰森老师,所以此处it指的是前文的“纸”。故选B。 4.细节理解题。根据“Finally Jason called me April. He said it was a beautiful name.”可知,杰森叫我爱普莉是因为杰森认为这是个美丽的名字。故选B。 5.细节理解题。A项:杰森对班级要求很严格;B项:三个女孩的名字是一样的;C项:作者不喜欢苹果;D项:杰森不是一个很好的老师。根据“Later, when Jason called ‘Apple’, three girls stood up at the same time.”可知,当杰森叫“Apple”的时候,三个女孩同时站了起来,所以三个女孩给自己起的名字是一样的。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Name

Personal Information(个人信息)

Bill Gates

Born on 28th October, 1955 in the US. Wrote Business@the Speed of Thought.

Yao Ming

Born on 12th September, 1980 in Shanghai. A basketball player in Houston Rockets, the USA.

Born on 18th July, 1918 in South Africa. He was President of South Africa from 1994 to 1999.

Florence

Nightingale

Born on 12th May, 1820 in Italy. The founder of Modern Nursing. She died in 1910.

 

 

 

1.Mandela is from ________.

A.South Africa B.Italy C.the USA D.Shanghai

2.________   was born in 1980.

A.Bill Gates B.Nelson Mandela C.Yao Ming D.Florence Nightingale

3.Florence Nightingale died at the age of ________.

A.70 B.90 C.80 D.100

4.The 12th of May every year is Nurses’ Day. It is  ________  birthday.

A.Bill Gates’s B.Florence Nightingale’s

C.Nelson Mandela’s D.Yao Ming’s

5.Which of the following is TRUE?

A.Bill Gates is the founder of Modern Nursing.

B.Nelson Mandela was born in Shanghai.

C.Yao Ming played basketball in America.

D.Florence Nightingale was a good businesswoman.

 

查看答案

    My son lives in a town in France. It is a wonderful but busy town. People there are very kind. On the old streets, there are many _______. You can eat a lot of delicious food there. My son is a _______ in a restaurant. He makes Chinese food for it. It is very _______ to go shopping because there are many supermarkets and shops. There is a big cinema near my son’s home, _______ he can see great films there. People in the town will _______ feel bored because there are a lot of things to do. Also, it is easy for them to _______ the bus to get to the city centre from their town. However(然而), I like nature(自然) _______. So I would like to live in the country. Here, I can _______ the field and sunflowers. Sometimes rabbits run into my garden. I think it’s very _______ to be in this kind of fun place. __________ my home! You will feel very happy here.

1.A.hospitals B.restaurants C.museums D.schools

2.A.waiter B.waitress C.manager D.cook

3.A.busy B.hard C.easy D.heavy

4.A.after B.so C.if D.but

5.A.always B.usually C.often D.never

6.A.take B.by C.make D.with

7.A.good B.better C.well D.very

8.A.miss B.leave C.enjoy D.worry

9.A.difficult B.close C.bad D.comfortable

10.A.Welcome to B.Go away from C.Stay to D.Play with

 

查看答案

I see a tall building         a beautiful lake in front of it.

A.have B.has C.with D.to

 

查看答案

        was great         football on the playground.

A.There; to play B.It; to play C.It; play D.There; playing

 

查看答案

—What is your little brother like?

—________

A.He is a worker. B.He likes strawberries.

C.He is naughty. D.He likes my father.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.